Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Blogiani ei lue kukaan

Olen asettanut ajat sitten Google Analytics -palvelun seuraamaan blogini lukijamäärää. Jostakin syystä lukijamäärä on näyttänyt viime aikoina nollaa. Mikä lienee syynä? Ottaisinkin mielelläni vastaan tietoa tästä, jos joku olisi kokenut samaa ongelmaa.

t. Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Kalle Kuusivuori

Minulla on Ghostery ohjelma joka blokkaa mm. google analyticsin. Et saa merkintää minun lukemisestani. Tosin toinen vaihtoehto on, että sinulla on vaan niin huonot jutut, että kukaan ei vaivaidu sinua lukemaan?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Tuo jälkimmäinen on mahdoton, sillä näitä kirjoituksiani on kyllä kommentoitu. :)

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Ainakin itse olen kieltänyt mahdollisimman tyyni google analyticsiä, facebookkeja yms. latautumasta avaamillani sivuilla tai keräämästä ja analysoimasta selailutietojani, tämä ihan vaan pitääkseni vanhan läppärin edes joinkuin pystyssä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Analytics lakkasi toimimasta minulla kesäkuun 1. päivä. Luultavasti muillakin sen käyttäjillä kävi samoin. Pian sen jälkeen poistin koko toiminnon turhana. Jotkut kommentoivat, toiset lähettävät sähköpostia, siitä tietää että ainakin joku on lukenut :)

Käyttäjän JanneWarn kuva
Janne Warén

Lienee kyse siitä että tuon seurantascriptin kanssa on sivuilla jotain häikkää.

En tiedä tästä Uuden Suomen blogipalvelusta tarkemmin, miten tämän seurantakoodin lisäys sivuille on toteutettu että tarjoaako Uusi Suomi tuon palvelun niin että olet vaan rekisteröitynyt Google Analyticsiin ja syöttänyt seurantatunnuksesi UA-2444216-8 johonkin blogin asetuksiin, vai oletko itse lisännyt sivuille seurantakoodin mallia:

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-2444216-8']); _gaq.push(['_trackPageview']); ...jne....jne....." jossakin?

Tämän sivun lähdekoodia tarkastelemalla ei tuollaista koodia löydy, mutta jotain muuta kyllä löytyy mallia "window.google_analytics_uacct = "UA-2444216-8";" - lieneekö joku vanhempi tapa asettaa seuranta, ja Google on nyt lakannut sitä tukemasta? Jos et ole itse lisännyt moista koodia, eiköhän syyllinen löydy Uuden Suomen blogipalvelun ylläpidon puolelta..

Jos taas olet itse lisännyt tuon seurantakoodin niin päivitä se Google Analyticsissa näkyvien ohjeiden mukaiseksi.

Mitä näkyy Google Analyticsin kohdassa Järjestelmänvalvoja -> Seurantakoodi -> Seurannan tila?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Kiitos Janne! :) Tässä onkin näköjään sellainen hassu juttu, että palvelun mukaan seurannan tila on "Seurantaa ei ole asennettu".

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Jos tekniikan tuomat ongelmat unohtaa, niin syy mielenkiinnon vähyyteen voi olla väärä otsikko, aihe, tai henkilön valokuva.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Minäkin kannan korteni kekoon. Oletko katsonut kalenteriin? Voi olla liian kuuma tai kylmä, jos sataa..

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Minä taas en asentanut Analyticsiä, mutta tein inventaarion ja huomasin, ettei minullakaan ollut yhtään lukijaa seuraavissa kirjoituksissa:

http://kaituovinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107395...

http://kaituovinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110466...

En tietenkään siitäkään vielä lannistunut.. :-)

Seppo Hildén

Jukka, blogiotsikkosi on kieltämättä yksi tämän saitin parhaista mitä olen nähnyt.

Hannu Tanskanen

@Saitko Google Analyticsin toimimaan,kuinka? Minulla ei toiminut ja ylläpito ei koskaan vastannut.

Hannu Tanskanen

@Sen sijaan ihmetyttää,miksi vaikkapa Pekka Siikalaa luetaan eniten,kirjoitti mitä tahansa,mieshän bännii blogistaan kaikki eri mieltä olevat,mm. minut,samoin tekee Lauri Gröhn,jota kuitenkaan ei paljon näe.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Luen Siikalan tekstejä usein seuraavien syiden vuoksi. Hyvä kasvokuva, mielenkiintoinen aihe, ja tarpeeksi lyhyt johdanto. Sekä hyvät ja lyhyet välikommentit. Joillakin tuo johdanto on "kilometrin pituinen". Ei sellaista jaksa lukea. Ei varsinkaan suoraa lainausta lehtien sivuilta. Viimeksi luin Siikalan "Miksi naiset ovat älykkäämpiä kuin miehet". Jo otsikkoa yksistään kertoo puheenaiheen. Sitten toisen miehen kirjoitus "Olen netissä kova jätkä" ja tuohon aiheeseen vastanneen naisen kirjoitus. Viisaus, provosoiva teksti ja kaunis kuva. Kolme eri persoonaa.

Toimituksen poiminnat