Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Kenelläkään ei ole velvoitetta olla parisuhteessa

Viimeisimmässä blogikirjoituksessani kerroin Artosta, jolle toivoin parisuhdeonnea naisen kanssa. Tästä toiveesta onnen kokemiseen käytin käsitettä oikeus, josta moni alkoikin paheksuvan mielipideryöpytyksen. Sain ymmärtää, että ajatukseni ovat vääriä, koska suurin piirtein olin laasaslainen ja vaadin naisia alistumaan Arton puolisoksi.

Tällainen pieniin käsitteisiin tarttuminen on todella ikävää nillitystä ja kertoo lukijan kapeakatseisuudesta. En suinkaan vaadi ketään ryhtymään suhteeseen millään pakolla. Sen sijaan toivon jokaisen voivan kokea onnea – tuskinpa kukaan sitä vastustaa.

Suomessa ei ole parisuhdepakkoa – ja hyvä niin. Sen sijaan täydellistä unelmien mielikuvakumppania tuskin kenelläkään on, vaan kaikki ovat omia persooniansa. Myöskään ei ole olemassa minkäänlaista sallittua alisteisuutta parisuhteessa, vaikka BDSM-leikit ovatkin toinen juttu. Oikeus on oltava itsensä määräämiseen ja näin ollen yksineläminen on yhtä hyvä tapa kuin monet muutkin tavat.

Se, mitä tahtoisin ihmisten pohtivan, on se, mitä he haluavat parisuhteesta. Onko se rakkautta, upea ulkonäkö vai jotakin muuta? Tuleeko jo ensivaikutelmasta sanottua jyrkkä ei?

Lopuksi kannustan kaikkia lukijoita tutustumaan erilaisiin ihmisiin. Vaikka parisuhdemielessä tutustuminen on yksi syy, on oppimisen kannalta järkevää tutustua monenlaisiin yksilöihin. Ihmisten kautta saa uutta tietoa, mutta kaverit ja ystävät ovat varmasti hyväksi itse kullekin.

t. Jukka

P.S. Seuraavat puolitoista kuukautta keskityn Turun kunnallispolitiikan koukeroihin. Toki tutut teemat tulevat esille niissäkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jouni Haimi

Jaa jukka olet siis ehdokkaana.....

No olet sitten toinen vihreä jolle sanon näin:

Onnea vaaleihin ja toivottavasti paikka kolahtaa-)

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Kiitos Jouni. Kaikkea hyvää sinulle! :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset