Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Miksi toriparkkia ei tule rakentaa Turun Kauppatorin alle?

Turun Kokoomus ja SDP ovat ajaneet läpi toriparkin rakentamispäätöksen kaupunginvaltuustossa, vaikka siitä tehty päätös tulikin oikeudesta hylättynä takaisin. Turun Vihreät vastustivat joka vaiheessa tuota tuhoisaa hanketta.

Toriparkki olisi Turun epäonni. Turun Kauppatorin alla oleva maa-aines on savea. Se ei kestä toriparkkia. Vielä pelottavampaa on se, että Kauppatoria ympäröivät rakennukset eivät ehkä kestä toriparkin rakentamista. Rakentaminen sekottaisi koko keskustan bussiliikenteen, mikä varmasti johtaisi bussireittien uudelleenjärjestelyyn ja siitä joutuisi koko Turun väki maksamaan.

Kaikista surullisinta on se, että kaupunginvaltuusto väheksyi meidän monien turkulaisten tekemää nimienkeruu-urakkaa. Kansanäänestystä vastustaneet kaupunginvaltuutetut tekivät selväksi, etteivät he edes halua kuulla asukkaiden mielipidettä.

On huomioitava, että Turussa on jo yksi toriparkki Puutorin alla. Puutori itsessään on melkoisen autio ja autioutuminen alkoi toriparkin rakentamisesta. Kauppatorin vieressä on jo Louhi-niminen parkkihalli, joka on täynnä tyhjiä parkkiruutuja. Sisäänkäynti on niinkin kaukana kuin Kauppatorin reunalla. Samoin Wiklundin korttelissa, joka on torin laidalla, on jo parkkihalli.

Jokaisen turkulaisen tulisi tiedostaa oman ehdokkaansa kanta. Jos minusta tulee valtuutettu, lupaan äänestää toriparkkia vastaan. En voi millään hyväksyä kulttuurihistoriallisesti tärkeän Kauppatorimme tuhoamista. Kaupungin asukkaat joutuisivat joka tapauksessa maksajiksi, mikä olisi epäeettistä.

t. Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jaakko-Matti Kaakinen

"Turun Kauppatorin alla oleva maa-aines on savea. Se ei kestä toriparkkia. Vielä pelottavampaa on se, että Kauppatoria ympäröivät rakennukset eivät ehkä kestä toriparkin rakentamista."

Luotan ennemmin insinööriin.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Se on toki sinun oikeutesi. :)

HeZaH _

On se koomista. Isoja kauppakeskuksia ei saa rakentaa kaupungin laidalle, koska se vie keskustan pikkuliikkeiltä asiakkaita. Kuitenkaan ei haluta tarjota näille autoileville asiakkaille kunnolla parkkitilaa keskustasta. :D

"Toriparkki olisi Turun epäonni. Turun Kauppatorin alla oleva maa-aines on savea. Se ei kestä toriparkkia. Vielä pelottavampaa on se, että Kauppatoria ympäröivät rakennukset eivät ehkä kestä toriparkin rakentamista."

Onko sinulla antaa tähän faktatietoa? Kai ymmärrät että mutun tiedollinen arvo on 0? :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset