Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Taustojani

Taustojani

Olen kasvanut lähiöissä: Keravalla 14 vuotta (1977 - 1979 Kilta, 1979 - 1984 Lapila, 1984 - 1991 Jaakkola), Tuusulan Jokelassa taajama-alueen rajallla 1991 - 2005 ja toisaalta jatkuu edelleen), Turussa 2004 - 2011 Varissuolla ja nyt Nummessa.

Eläinten oikeudet ovat olleet suurin syy lähteä politiikkaan ja juuri siksi Vihreisiin.  Kasvissyöjäksi ryhdyin 1996 ja syynä se, etten tarvitse kuollutta eläintä - eläimet ovat mitä parhaimpia ystäviäni. Eniten kirjoittelen kuitenkin vammaisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.Yhdistyksissä olen ollut mukana tosi pitkään, viimeiset vuodet lähinnä yliopiston ainejärjestöissä ja Vihreän liiton toiminnassa. Lisäksi mukana on kokemusta mm. akvaario- ja vammaistaideyhdistyksistä.

Elämäni ei ole mennyt niin kuin Strömsössä. Synnyin vammaisena ilman toista kättä ja toinen käsi liikkumattomana nyrkissä. Kuulovamma tuli 5-vuotiaana ja sitäkin on saatu kuntoutettua. Menetin isäni 11-vuotiaana ja olen nähnyt sen, miten työtön äitini kasvatti minusta ja siskostani aikuisia. Muitakin haasteita on ollut, mutta niiden koskiessa läheisiäni en niistä kerro sen enempää.

Koulutukseltani olen kasv.yo ja valt.yo. eli opiskelen pääaineinani erityispedagogiikkaa ja sosiologiaa. Lisäksi olen opistoasteinen vakuutustoiminnan yo-merkonomi. Töitä tosin en ole juurikaan päässyt tekemään. Harrastuksiini kuuluvat akvaariot ja muut lemmikit, euroviisut, karaoke selvin päin, politiikka ja vapaaehtoistyö.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset