Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Miksi ympäristöpolitiikkaa tarvitaan kunnallispolitiikassa?

Joidenkin mielestä ympäristöasiat ovat huuhaata,  jonka tarkoitus on kieltää kaikki kiva. Näinhän se ei kuitenkaan ole. Jos se olisi huuhaata, ei sille annettaisi mitään arvoa. Kivan kieltäminen siksi, että muille tulisi paha mieli, on kuitenkin ilkeää. Pahan mielen tuottaminen on tarpeetonta.

Hyvinvoinnin kuuluu olla politiikan ytimessä. Sen takia ei voida sivuuttaa ympäristöäkään. Kunnallisella tasolla voidaan estää ympäristölle haitallisia hankkeita ja puuttua ympäristöä vahingoittaviin toimintatapoihin. 

Ympäristöpolitiikka on laaja käsite. Kunnallisella tasolla siihen kuuluu niin kierrätysasiat, rakennushankkeet kuin jätehuoltokin. On selvää, että esimerkiksi turkistarhahankkeiden kieltäminen on ympäristön puolesta toimimista. Samoin voidaan päättää, ettei lähdetä toiselle puolelle maapalloa isolla joukolla, vaan tehdään lähiyhteistyötä. 

Joku voisi sanoa, että "Lentokoneet lentävät silti ja yksikään kunta ei yksinään ratkaise maailman ilmastonmuutoksen ongelmia.". Tämä on osaksi totta. Kuitenkin esimerkkiä voi seurata moni muukin. Se, miten torjumme ilmastomuutosta yhdessä,  on ratķaisevassa asemassa. 

Mitä ympäristöpolitiikka voi tuottaa? Terveempää luontoa, ympäristöä ja ihmisiä, on minun vastaukseni. Ne eivät ole keneltäkään pois. Hyvinvoiva ihminen jaksaa paremmin arjessa. 

T. Jukka 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Lisäksi kunnallispolitiikassa voidaan ratkaista monta ympäristöasiaa paikallisesti mielekkäällä tavalla. Yleinen lainsäädäntö asetuksineen on monesti turhan yksityiskohtainen tai sitten tuhoisan tulkinnanvarainen, joten tarvitaan lähialueen ihmisiltä tulevia linjauksia.

Ei sovi sama lippalakki hirvelle ja peuralle, niin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset