Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Toimiva joukkoliikenne on kaikkien etu

VR on pettänyt monet matkustajat. Moni asema on lakkautettu ja monista muista vuoroja on vähennetty. Näin ollen palvelut ovat yleisesti huonontuneet. Työntekijöitä on vähennetty, mikä varmasti näkyy muiden työntekijöiden jaksamisessa. 

Vaikka raiteita ei olekaan vielä jokaisessa Suomen kunnassa, on bussiliikennettä melko hyvin saatavilla. Tietenkin tämä koskee vain osaa Suomea. Bussiliikenteen pitää kannattaa, mutta tarvittaessa sitä on tuettava.  

Jatkossa junaliikenne on avattava kilpailulle. Esimerkiksi Uudenkaupungin rata olisi avattava henkilöliikenteelle. Sama koskee Kaskisten rataa ja Karjaa-Hyvinkää -rataosuutta. Näin ollen ihmisten olisi helpompi muuttaa taajamiin, jossa olisi hyvät kulkuyhteydet. Erityisesti rantaradalla tulisi Turun ja Salon välille avata henkilöliikenne ja rakentaa kaksoisraide. 

Emme kaipaa autoistumista, koska se tuottaa turhaa saastumista. Tosin on ymmärrettävä se, että jotkut tarvitsevat oman auton käyttöä, esimerkiksi terveydentilansa vuoksi. Kuitenkin kaupunkiasumisessa joukkoliikenteen tulisi olla ensisijainen liikkumismuoto, jos ne eivät ole kävely ja pyöräily.

Suosittelen kaikille osallistumista joukkoliikenteen kehittämiseen.

T. Jukka 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset