Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Seksuaalivähemmistöjen puolesta pitää työskennellä entistä enemmän

Vaikka sukupuolineutraali avioliitto tulee mahdolliseksi ensi vuonna,  on tehtävää vielä paljon. Muutaman päivän aikana on näkynyt todella surkeita kohteluita. 

Äitiyslaki päätyi eduskunnan keskusteluun. Laki ei vie keneltäkään lapselta isää, vaan se antaa lapselle tosiasiallisen toisen äidin viralliseksi ilman raskasta perheensisäistä adoptioprosessia. Kuitenkin kansalaisaloitetta vastustettiin mm. halveksimalla sateenkaariperheitä.

Toinen tapaus on eräs nahkavaatteiden liike, joka sosiaalisessa mediassa kertoi olevansa sateenkaaria vastaan ja heteromyönteinen liike. Niin sanottu pinkki raha nahkaan fetissoituneilta sateenkaarikansalaisilta, joita jonkin verran sateenkaariväessä on, ei taida kelvata sille liikkeelle. Joka tapauksessa erittäin tökerö kannanotto kaupalta.

Asenteissa on joidenkin kohdalla toivomisen varaa. Seksuaalista suuntautumistaan ei kukaan valitse. Näin ollen syytä on muistuttaa vääryydestä, mitä kaikki syrjintä on.

Toivottavasti kaikki syrjintä loppuisi. Jotta siihen päästään, muistuta epäoikeudenmukaisuudesta, kun sitä kohtaat.

T. Jukka 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jos joku ei tykkää jostakin. Kaitte ne saa sanoa mielipiteensä? Jos joku siitä suuttuu niin saajan sitä suuttua.. Itse vain luin ja olin että aha. Olkoot tuo kaupan työntekijän mielipide..

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Mielipiteitä ei tosiaan pidä pakottaa. Pakottamalla saadaan pakotettu vihaamaan entistä enemmän sitä mitä hän oli pakotettu sietämään.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Heh, tämä ei tainnut olla liikkeen omistajan tarkoitus mutta nyt alkaa kuulostaa jo tosihomolta. Nahkataivaaksi nimetty myymälä, joka mainostaa olevansa "heteroystävällinen" voisi löytyä vaikka Tom of Finlandin sarjakuvista.

Yökerhoskenessä heteroystävällinen tarkoittaa homobaaria.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Äitiyslaki juu "Niikolaiset" takertui Äiti sanaan.

Tuli hiljaista kun ehdotin äitilaki muutetaan lapsen huoltajalaiksi.

Huoltajahan voi olla: Setä,täti,serkku,mummo,kummi tai lasten- ja huostaanotto-kodeissa kaikki olla tätejä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onhan meillä menty suvaitsevaan suuntaan, muistaakseni 50-luvulla homostelu oli rikos.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Se oli rikos vuoteen 1971 asti ja sairaus 1981 asti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Selvisitkö Aimo sakoilla vai jouduitko lukemaan tiilenpäitä? :-D

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Asiat on vielä auki, mutta alioikeudessa sakoilla selvittiin. Iltalehti näyttää muuttaneen uutisointiaan, yli puolentoistavuoden ehdonalaisesta vankilatuomiosta ei julkaista nimeä, mutta kerrotaan ettei tuomio ole lainvoimainen. Minuntapauksessani se unohtui taas kertomatta, tosin kerrottiin ilman minkäänlaisia todisteita, että minut on erotettu puolueesta. Rikoslaisamme on selvät määräykset.Rikoslaki 24:10 ja 12 §:lät.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Vaikka sukupuolineutraali avioliitto tulee mahdolliseksi ensi vuonna, on tehtävää vielä paljon."

Voin luvata, että jos tekeminen loppuu, sitä keksitään lisää. Siinä käy samalla tavalla kuin feministeillä, jotka ovat jo saavuttaneet tavoitteensa, mutta koska eivät voi myöntää olevansa tarpeettomia, keksivät uusia ongelmia perustellakseen olemassaolonsa.

Reijo Jokela

Eikös tuossa uudessa äitiyslaissa oleteta tämän toisen puoliskon tulevan lapsen äidiksi. Tämähän on törkeää. Kun kerran biologia on heitetty nurkkaan, niin kyllähän on itsestään selvää, että tulee saada valita tuleeko lapselle äidiksi vai isäksi. Biologisen sukupuolen ei tulisi antaa tätä määrätä, koska sukupuolesta ollaan tekemässä valinta-asia. Näin päästäisiin ääritapauksessa siihen, että naisparin kohdalla kun synnytykset on tehty vuorotellen, niin sama henkilä voisi olla biologisen lapsen äiti ja toisen lapsen isä. Tämä lienisi todellista moninaisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset