Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Politiikassa on vastuu huolehtia toisista

Odotin bussia Turun Kauppatorilla. Pyörätuolissa istuva mies (viinipullo sylissään) alkoi huutaa solvauksia etnistaustaiselle miehelle ja näytti siltä, että tämä yritti käydä päälle ja potkia toimivalla jalallaan huutelunsa kohdetta. Yhtäkkiä jonottaessani bussiin tunnen iskun jalkaani. Pyörätuolin rengas oli osunut siihen. Hän huuti sitten minullekin, mutta pääsin bussiin kuitenkin onneksi. Kuitenkin mietin, mikä saa ihmisen tuohon pisteeseen, että purkaa väkivaltaisuudella pahaa oloansa muihin ihmisiin.

Politiikassa meillä on vastuu pitää huolta toisistamme. Kaikille ei onni jakaudu tasan. On lupa ja jopa velvollisuus auttaa toisiamme. Ennaltaehkäisy on se, mihin pitää kiinnittää huomiota, sillä ei voi jäädä odottamaan, että jotakin tapahtuu, jotta voidaan korjata korjattavissa olevat asiat tapahtuneiden seurausten jälkeen.

Kerroin tuon ensimmäisen kappaleen Facebookissa päivityksenä. Siihen moni otti kantaa ja kertoi henkilön käyttäytyvän tyypillisesti noin. Pidän surullisena sitä, että ihminen päätyy tuollaiseen tilaan. Uskon, että tila on syntynyt monien vaiheiden jälkeen

Puhumisen tärkeyttä ei voi kiistää. Ei ole sellaista asiaa, josta ei voisi puhua jollekulle luotettavalle ihmiselle. Tässä yhteydessä haluan muistuttaa siitä, että puhumisen käsitteellä voi mieltää myös muun vuorovaikutteisen viestinnän, jos tavallinen puhuminen on syystä tai toisesta hankalaa. Jos luotettavaa ihmistä ei ole lähellä, voi ottaa yhteyttä auttavaan puhelimeen. Kuitenkin tällaisia auttavia puhelimia ylläpitävät järjestöt tarvitsevat toimintansa järjestämiseksi taloudellistakin tukea.

"Sillä jokainen, joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa", on mielestäni hyvä ja viisas ote Pave Maijasen kappaleesta Pidä huolta. Autetaan toisiamme. Koskaan ei voi tietää, milloin pelastaa jonkun oikeasti pulasta jo pelkällä kuuntelemisella ja hyvillä neuvoilla. Tämä pätee etenkin politiikassa, sillä siten saadaan parannettua monia asioita.

t. Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Pyörätuolissa istuva mies (viinipullo sylissään) alkoi huutaa solvauksia etnistaustaiselle miehelle ja näytti siltä, että tämä yritti käydä päälle ja potkia toimivalla jalallaan huutelunsa kohdetta."

Onko sinulla tilastoa siitä, kuinka monella meistä on etninen tausta?

Wikipedia: Other

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

...ja verbaalinen kielenkäyttö.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Eiköhän kaikilla ole taustansa?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oikeasti politiikassa ei ole mitään muuta vastuuta kuin saada riittävästi ääniä seuraavissa vaaleissa.

Jos sinulle olisi tarjolla ministerin paikka ja hintana olisi, että ei pitäisi mitenkään noteerata kirjoituksessa kuvatun kaltaisia tilanteita, ottaisit mielellään paikan vastaan.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Enpä ole muuten ollenkaan varma, että ottaisin ministerin paikan vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset