Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Puoluekokouspuheeni: Eläinsuojelua lemmikkinäkökulmasta

Kuinka moni teistä tuntee henkilökohtaisesti sisäistäen sanonnan "Koira on ihmisen paras ystävä."? Koira on uskollinen ystävä ja seuralainen. Voin vannoa, että jokainen, joka pystyy tuntemaan rakkautta koiria ja muita eläimiä kohtaan, on saanut elämältä henkisesti hyvin paljon.

Sen vuoksi tuntuu käsittämättömältä, että joku voi olla julma eläimiä kohtaan. Monet meistä ovat saaneet lukea surullisia uutisia eläinrääkkäyksistä. Yksikään eläin ei sellaista ansaitse. Tällä kertaa haluan nostaa esiin ne julmuudet, joissa viaton lemmikki on joutunut järkyttävän teon uhriksi. Tarkoitan tapauksia, joissa koiraparka on saanut suuhunsa herkkupalan, jonne on piilotettu ties mitä tai joissa kissaparka on joutunut kidutuksen kohteeksi.

Näin ollen vaadin, että aletaan keksiä kunnon keinoja. Kiinnijääneitä tulisi rangaista ankarammin. Voitte miettiä, millainen tuomio tulee, jos ihmiselle tekee vastaavan rikoksen. Eläinrääkkääjä päässee paljon helpommalla.

Mielenkiintoisen ennaltaehkäisevän keinon - tosin aivan eri yhteydessä - olenkin kuullut eräästä sapettavasta äärinationalistisesta suunnasta. Katu-partio! Kannatan sellaista Katu-partiota, joka kerää kaikki vähänkin epäilyttävät ruuantähteet pois katujen ja teiden varsilta. Tämä auttaisi eläinten ohella myös pieniä lapsia. Emmehän me halua, että yksikään pikkulapsi saa mitään ikävää suuhunsa?

Lopuksi pyydän, kun olen sanonut kiitos,  että ette anna aplodeja. Pyydän, että alatte ulvoa koiramaisesti kannanottona eläinystäviemme puolesta.

Kiitos!

*****

Kerrottakoon, että puoluekokousväestä yksikään ei antanut aplodeja, vaan yleisöstä kuului kunnolla ulvontaa.

t. Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, muistan tuon tilanteen. Minä ja Tuomokin ulvottiin kilpaa.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Totta puhut. Koirat opettavat ihmiselle paljon eläimistä yleensä.

Minulla on ollut elämässäni vain yksi koira, joka on nyt 10-vuotias vanhus, mutta tämä yksikin on avannut silmäni näkemään eläimet aivan uudella tavalla. Ilman läheistä suhdetta koiraani, en olisi kyennyt näkemään muitakaan eläimiä viisaina ja tuntevina yksilöinä, sillä aiemmin eläimet olivat minulle melko merkityksettömiä olioita, joihin minulla ei ollut kosketusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset