Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Homohäät rippikouluihin!

Rippileireillä ja -kouluissa järjestetään monenlaista ohjelmaa. Kaikenlaista kristityn tietä muista itsekin olleeni järjestämässä ollessani isosena 1990-luvulla. Kerran järjestettiin häät. Tästä tulikin mieleeni pohdinta siitä, mitä tapahtuisi, jos jossakin rippikoulussa järjestettäisiin homohäät.

En tiedä, onko jossakin seurakunnassa järjestettykin tällaiset häät. Jos tällaiset leikkihäät järjestettäisiin, niin olisi kuitenkin suotavaa, että hääpariksi valikoituvat henkilöt eivät tuntisi suurta vastustusta asiaa kohtaan.

Joka tapauksessa jollakin moraalisella oppitunnilla on hyvä käsitellä aihetta monesta näkökulmasta. Mitä esimerkiksi Raamattu sanoo? Entäpä evankelis-luterilainen kirkko? Mitä erilaiset seurakuntayhteisöt ajattelevat? Toisivatko homohäät kenties uusia jäseniä kirkkoon?

Joka tapauksessa lopuksi kysyn: mitä sinä ajattelet homohäistä ja homohäistä rippikoulussa?


t. Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

"Joka tapauksessa lopuksi kysyn: mitä sinä ajattelet homohäistä ja homohäistä rippikoulussa?"

En ymmärrä miksi homot haluavat mennä naimisiin, instituutiossa joka heitä vihaa ja jonka pyhän kirjan mielestä heidät tulisi tappaa. En myöskään ymmärrä sitä mentaaliakrobatiaa millä uskovaiset suostuvat homoliitot hyväksymään, jos elämän pohjana kerran on raamattu.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Riippuvuus kirkollisverosta saa ev lut kirkon harjoittamaan populismia.

Tosin sillä tuloksella että aina kun kumarrat yhteen suuntaan, pyllistät toiseen ja evlut kirkko yrittää kumarrella kaikille ja jäsenet katoaa joka laidalta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Joka tapauksessa lopuksi kysyn: mitä sinä ajattelet homohäistä ja homohäistä rippikoulussa?"

Yhtä hyvä idea kuin polygamiset häät.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kirkon oma nuorisokasvatuksellinen ohjeistus taitaa kannustaa seksuaalisuuden käsittelyä rippikouluissa avoimesti ja todenmukaisesti suhteellisen vastaavassa muodossa miten nuorten seksuaalisuuden kehitystä on tarkoitus tukea muunkin nuorisotyön yhteydessä.

Välttämättä ei tarvita alkaa järjestelemään leikisti häitä riparin yhteydessä jollei nuoret itse sellaista ehdota, kuitenkaan kirkon omankin linjauksen mukaan rippikouluissa homoseksuaaleja tai sateenkaariperheiden nuoria tulisi kohdella syrjimättömästi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Pääsitpä yllättämään. Luulin ettei tähän puheenvuoroon tule yhtäkään asiallista kommenttia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Valtaosa nuorista käy rippikoulun, joten riparin sisällöllä on paljonkin merkitystä erityisesti tulevaisuuden Suomen arvoympäristön kehittymisen kannalta - seksuaalisuuden ymmärtäminen aikaisempaa laajemmassa merkityksessä ihmisyyden ydinalueena ei käsittääkseni ole myöskään ristiriidassa kirkon tunnustuksellisen opin kanssa - ainakaan kirkko itse ei ole tässä olevaa mahdollista ristiriitaa suoraan ilmaissut - ja sen vuoksi kirkon kasvatustyön pitääkin elää arjen mukana.

Asia-aloitus mielestäni tämä blogikirjoitus jo yksin rippikoulun suosion vuoksi.

Jaakko Paasonen
Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Näin rippikoulua käymättömänä ja kaikenlisäksi vielä homonakin olen jotakuinkin samaa mieltä,kuin tuo Paasonenkin...Jokainen meistä pystyy pisupäiseen ajatteluun,mutta ei kuitenkaan julkaise niitä julkisesti..täällä tai missään muuallakaan.

Jaakko Paasonen

Itsellänikin ripari tuli suoritettua joten kuten,vasta armeijassa,ja jos sinä Valjakka,homona,olet jotakuinkin samaa mieltä keskustelun tasosta täällä,niin se on hyvä pointti..
hieman yllättävältä taholta.
Kiitos siitä. ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset