Homohäät rippikouluihin!

Rippileireillä ja -kouluissa järjestetään monenlaista ohjelmaa. Kaikenlaista kristityn tietä muista itsekin olleeni järjestämässä ollessani isosena 1990-luvulla. Kerran järjestettiin häät. Tästä tulikin mieleeni pohdinta siitä, mitä tapahtuisi, jos jossakin rippikoulussa järjestettäisiin homohäät.

En tiedä, onko jossakin seurakunnassa järjestettykin tällaiset häät. Jos tällaiset leikkihäät järjestettäisiin, niin olisi kuitenkin suotavaa, että hääpariksi valikoituvat henkilöt eivät tuntisi suurta vastustusta asiaa kohtaan.

Joka tapauksessa jollakin moraalisella oppitunnilla on hyvä käsitellä aihetta monesta näkökulmasta. Mitä esimerkiksi Raamattu sanoo? Entäpä evankelis-luterilainen kirkko? Mitä erilaiset seurakuntayhteisöt ajattelevat? Toisivatko homohäät kenties uusia jäseniä kirkkoon?

Joka tapauksessa lopuksi kysyn: mitä sinä ajattelet homohäistä ja homohäistä rippikoulussa?

t. Jukka

jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia, väestötiede), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus, uskontotiede) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden sekä Eläinvihreiden hallituksen varapuheenjohtaja sekä Vihreiden puoluevaltuuston jäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu