Sateenkaaren alla tai sateenkaaressa on oltava kaikille tilaa

Ihmisiä on monenlaisia. Moni ihminen kuuluu sateenkaareviin ihmisiin eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Kaikille sateenkaareville, kuten monille muillekin vähemmistöille on yhteistä se, että he ovat kokeneet syrjintää. Syrjinnästä pitää voida kertoa, että se ei jatkuisi muiden kohdalla.

 

Internetin ihmeellisessä maailmassa tulee koko ajan eteen erilaisia ihmisiä. Viime aikoinna olen havainnut sen, etteivät kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ymmärrä toisiansa ja toistensa ajatuksia. Asia liittyy Turku Prideen sen enempää tilannetta kertaamatta.

 

Sateenkaaren alla tai sateenkaaressa on oltava kaikille tilaa. Ei ole yhtä oikeaa asiaa, vaan monia oikeita asioita. Jokaiselle jokin asia on tai jotkut asiat ovat tärkeintä. Siinä, missä transsukupuolisille pitää järjestää translaki, on yhtä tärkeää järjestää lapsille apilaperhelaki ja homo- ja bimiehille paremmat mahdollisuudet saada perustaa perhe.

 

Tärkeintä on lisätä tietoa ja ymmärrystä. Ei pidä tehdä liian tarkkoja oletuksia toisista ihmisistä. Jokainen ihminen on kuitenkin oma lukunsa elämän kirjassa. Mitä voi ja kannattaa tehdä, on jakaa tietoa. Kannattaa tavata ihmisenä poliitikkoja, jotta asiat voisivat edetä. On hyvä, jos voit vapaaehtoisena auttaa jollakin tavalla. Kysyä saa ja pitääkin, vaikka asiat olisivat herkkiä. Kuitenkin tilannetaju kannattaa säilyttää, eikä kysyä, mitä sattuu. Tässä on lista, mitä ei kannata kysyä: http://m.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/201708112200318121_rk.shtml . Valitettavasti tässä ei ole huonoja kysymyksiä transihmisille.

 

Älä oleta, vaan ota selvää. Annetaan kaikille sateenkaareville tilaa. Kohdellaan kaikki toisiamme kunnioittavasti.

 

t. Jukka

jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia, väestötiede), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus, uskontotiede) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden sekä Eläinvihreiden hallituksen varapuheenjohtaja sekä Vihreiden puoluevaltuuston jäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu