Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Homma on se...

Rakastan maahanmuuttajien tuomaa monikulttuurista rikkautta. He pelastavat meitä kantasuomalaisia monella tavalla. He avaavat silmämme siinä tosiasiassa, että heillä on monenlaisia arvoja ja tapoja, joita meillä ei ole. Heillä tuntuu olevan paljon suurperheitä ja vahvoja perheyhteyksiä. Ajatellaan myös lukuisia maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten kebabpaikkoja, joista moni perjantai-illan juhlija saa yöruokaa.

Monikielisyys on etumme. Minusta meillä on oikeus lukea muitakin kieliä kuin äidinkieltä ja englantia. Siksi olen iloinen siitä, että meillä perusopetuksessa on luettava myös ruotsia. Ruotsinkieliset on ryhmä, jonka koen meille kansalliseksi rikkaudeksi, kuten saamelaiset ja venäläisetkin.

Suomalaisuus on moninaista. On siviilipalvelusmiehiä, lesbonaisia, cp-vammaisia, kasvissyöjiä, hommafoorumilaisia ja maahanmuuttajia. Homma on se, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo. Kaikkien ihmisten kunnioittaminen on se, johon meidän kaikkien tulisi pyrkiä. On erityisen tärkeää, että jokainen pystyy erottamaan ihmiset ja teot. Tekoja voidaan tuomita - ihmisten tuomitseminen onkin jo toinen asia.

Hyvä lukija, mitä ajattelet ihmisoikeuksista?

t. Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (159 kommenttia)

Naama Naamala (nimimerkki)

In be4 Hommafoorumin paskamyrsky :)

Niilo (nimimerkki)

"On erityisen tärkeää, että jokainen pystyy erottamaan ihmiset ja teot. Tekoja voidaan tuomita - ihmisten tuomitseminen onkin jo toinen asia."

Onko tämä vihreää logiikkaa? no näinhän oikeuslaitos tuntuu toimivan
nykypäivänä. Kuka niitä tekoja tekee jos eivät ihmiset
Maija Poppanen vai kuka?

toisinajattelija2008 (nimimerkki)

Jos kaipaat monia kulttuureja, suosittelen matkailua.

Suomen valtion puolestaan tulee suojella omia rajojaan. Ja jos siihen ei ole enää halua, pitää vaihtaa johtajat. Nythän on käymässä niin, että johtajat pysyvät, ja ne haluaa vaihtaa kansan.

JJ (nimimerkki)

Olipas rikasta ja monikulttuurista tarinointia.

Voit syödä kebabia , suorittaa kielikursseja, tutustua muihin kurttuureihin& uskontoihin, matkustaa maailman ympäri,... jne

Näihin ei tarvita maahanmuuttajia Suomessa.

JH (nimimerkki)

En sinällään näe kansallisvaltio- tai isänmaallisuusajattelun olevan nykypäivää. EU onneksi on ottamassa askeleitaan kohti rajatonta, osavaltiohenkistä Eurooppaa. Tätä myötä voidaan sekä tehostaa hallintoa että luopua umpimielisestä "oma maa, oma kieli, oma mieli" -ajattelusta. Etenkin tieteen, taiteiden ja sivistyksen suhteen monimuotoisuus tuo pelkästään rikkautta.

Vahva isänmaallisuus on aikansa elänyttä eikä tarjoa mitään positiivista - ei kansoille, ei yksilöille eikä kansainyhteisölle.

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Sinä se Jukka taidat vaan vittuilla.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Niilo: Ihmiset tekevät. Teoista se oikeuslaitos tuomitseekin. Silti ihmistä ei tule tuomita loppuiäkseen, jos kerran johonkin hairahtuu. Kerran rikoksen tehnyt ei ole seuraavaa rikosta, ellei toisin todisteta.

Toisinajattelija2008: Rajoja voidaan suojella monella tavalla. Tietääkseni nykyiset johtajat pitävät kansasta. :)

Allan (nimimerkki)

Mitäs mieltä olet tästä nyt uutisoidusta monikulttuurisesta rikkaudesta malmin hautausmaalla, eiks ollu kiehtovaa ja eksoottista.

Eihän toki sitäkään tyyppiä joka meinas sen lentokoneen räjäyttää pidä tuomita vaan pelkästään teko, hyi hyi tekoa.

Käyttäjän jarisuominen kuva
Jari Suominen

Kerrankin olen Jukan kanssa täysin samaa mieltä :).Paitsi johtajista-ne pitäisi kyllä vaihtaa koska vievät Suomen turmioon tuhoisalla ideologiallaan.Miljoona köyhää ei ole leikinasia.
Uuden vuoden toivomuksena olisi, että nämä maahanmuuttokriitikot saisivat jostain itsetuntoa ja yhteishenkeä, joilla pärjättäisiin pitkälle globaalissa kilpailussa johon olemme tuomitut.Huono suomalainen itsetunto aiheuttaa pelkoa muita kulttuureja kohtaan-tämä on tärkein syy maahanmuuttokritiikillenne.Peiliin olisi ihan hyvä joskus katsoa.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

JJ: Käytäntö aina antaa selkeämmän kuvan. Siksikin tarvitsemme moninaisuutta.

JH: Oma kieli on kuitenkin tiettyyn pisteeseen asti tärkeä. Asioinnin on kuitenkin onnistuttava henkilön ajattelukielellä, ts. emme saa vaihtaa asiointikieltä noin vain esim. ranskaksi. Vahva isänmaallisuus tuo myös yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mutta toisaalta kommenttisi on täyttä totta. :)

Simo Mäkelä: Väärä johtopäätös.

Jaska (nimimerkki)

Kuten muiden kommenteista voi päätellä, on Suomi oikeasti erittäin sulkeutunut yhteisö. Tämä näkyy joissain muodossa hyvässä mutta useimmiten pahassa.

Kaikki on yhden totuuden takana, aiemmin oli Kekkonen, taistolaisuus ja sellaiset, nyt on ilmastonmuutos ja vihreä tissuttelu. Ja pakolaiset ovat kaiken pahan alku ja juuri.

Jos perustellusti ja järkevästi kertoo olevansa eri mieltä kuin Hesarin kirjoittama yleinen totuus, on reaktiona ihmettelevät katseet ja kysely "miten ihmeessä voit olla tuota mieltä ?"

Ongelmana näen että näissä maahanmuuttoasioissakin ollaan menty laidasta toiseen. Yksi sanoo että kaikki tänne vain ilman mitään rajoituksia - ja seurauksena on että meille tulee mahdollisimman erilaisesta kulttuurista pakolaisia, aiheuttaen ymmärrettävästi ongelmia. Sitten kertovat valtakunnan viisaat että tulisi saada niitä korkeasti koulutettuja, tuottavia tehoyksilöitä. Kumma juttu että niitä ei tule pilvin pimein tänne kylmään sohjoon huonolla palkalla ja kovalla verotuksella kun vielä lupiakin joutuu odottamaan kuukausikaupalla.

Mielestäni hyvä kompromissi olisi näiden välissä ja sitä olisi hyvä tuoda esille. Lisäväriä ehdottomasti tarvitaan - olemme kovaa vauhtia menossa täyteen umpijunttilaan ellei siellä olla jo.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Jukka kirjoittaa:

"Homma on se, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo. Kaikkien ihmisten kunnioittaminen on se, johon meidän kaikkien tulisi pyrkiä. On erityisen tärkeää, että jokainen pystyy erottamaan ihmiset ja teot. Tekoja voidaan tuomita - ihmisten tuomitseminen onkin jo toinen asia."

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Minä olen kyllä hänen kanssaan samaa mieltä. Itseäni ei ainakaan toistaiseksi ole mikään maahanmuuttajan "teko tai muu asia" häirinnyt tai haitannut.

Tuo hautausmaa-episodi oli kyllä aika ääripäästä ja "aika rajoilla".....

Oletteko muuten huomanneet, että uskontolaji tuntuu olevan kaiken pahan alku ja juuri?

Pakistanissa kuoli juuri ihmisiä pommiräjähdyksessä, kun Shiat ja Shunnit taistelevat toisiaan vastaan.

Millainen on Irlannin tilanne ollut jo vuosikymmeniä eri uskontojen vuoksi?

Entä Israel ja palestiinalaiset? Uskonnot ja fanaattiset politiikkaan perustuvat eriävät mielipiteet räjähtävät nykyään todella helposti eri maissa isoiksi konflikteiksi.

Tämän laulun sanat kannattaa kuunnella ajatuksella.......

http://www.youtube.com/watch?v=okd3hLlvvLw

Eeva

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Allan, Malmi-uutinen on minulle tuntematon. Jos kertoisit siitä enemmän, niin kiittäisin. Ihmisiin kohdistuva rikoillisuus ei ole oikein missään muodossa.

Jari: Jotta köyhien asiat saataisiin kuntoon, tulisi hallituksen pääpuolueiden olla Vihreät ja Vasemmistoliitto. Silloin olisi mahdollisuuksia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Monikulttuurisuuden yksi iso ristiriita on siinä, kun suvaitaan heitä jotka eivät suvaitse meitä, eivät meidän tapojamme, eikä muita uskontoja.

Monikulttuurisuudessa ollessamme monikulttuurisia, pitääkö meidän hyväksyä sellaiset kulttuurit joukkoomme, jotka haluavat eristäytyä omaksi kulttuurikseen, jotta ei tarvitsisi itse olla monikulttuurisia?

Puolustammeko oikeasti ihmisoikeuksiamme hyväksyessämme sellaisia kulttuureja joukkoomme, jotka eivät ihmisoikeuksiamme tunnusta omassa kulttuurissaansa, jota haluavat keskuudessamme harjoittaa? Toimimmeko näin, halutessamme olla monikulttuurisia?

Petsaus (nimimerkki)

" He pelastavat meitä kantasuomalaisia monella tavalla"

Kerrohan nyt tosiasioita äläkä tarinoi siellä vihreässä norsuuluutornissasi.

Esim. etnisissä ravintoloissa käytetään kaikista eniten harmaata työvoimaa ja jaellaan avokätisemmin starttirahoja vuodesta toiseen.

Jukka on ollut aina päästään laho ja tällä kirjoituksella sen todistaa.

Jukka on luultavasti elänyt koko elämänsä valtion almuilla ja tekemättä päivääkään rehellistä työtä.
Sieltä on helppo huudella ja halia koko maailmaa.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Jaska ja Eeva, kiitos viesteistänne. Viestinne sanovat sen tärkeimmän asian: avataanpa silmät ja katsotaan omaa nenää pitemmälle. Se ei liene keltään pois.

ard (nimimerkki)

Monikulttuurisuus on katoava luonnonvara. Tosiasiassa maailma yhtenäistyy kulttuurisesti kovaa vauhtia ja kansalliset kulttuuriset erityispiirteet väistyvät.

Jos kävit 1980-luvulla vaikkapa Milanossa ja Leningradissa olivat molemmat paikat kulttuurisesti TODELLA kaukana Suomen arjesta jo ihan ruuasta ja juomasta lähtien. Jos käyt nyt samoissa kaupungeissa katukuvaa hallitsevat pitkälti samat brandit kuin Suomessakin.

Monet tuttavani ovat muuttaneet maasta toiseen eikä heillä ole ollut mitään suuria kulttuurishokkeja; joukossa on perheitä jotka ovat muuttaneet esim. Suomesta USA:n, Moskovasta Lontooseen, Pietarista Sveitsiin, Tampereelta Moskovaan jne.

Kulttuurit sulautuvat yhteen kovaa vauhtia ympäri maailman. Ääriolosuhteissa (sota, köyhyys, fundamentalismi, AIDS jne.) kulttuurinen kehitys ei etene ja nämä erityiskulttuurit näkyvät yhä räikeämmin tiedonvälityksen kehityksen myötä.

"Monikulttuurisuuden ongelmat" ovat pitkälti ääriolosuhteista tulleiden ihmisten ongelmia. Mielestäni niillä ei ole juurikaan tekemistä kulttuurin vaan olosuhteiden kanssa. Jos joukko suomalaisia perheitä sijoitettaisiin 20 vuodeksi Afganistaniin väkivallan, kurjuuden ja ihmisoikeusrikkomusten keskelle, voitte kuvitella miten tuskaisaa olisi palauttaa nämä ihmiset (etenkin nuoret) takaisin yhteiskuntaamme.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Jorma Nordin, jokaisen maahanmuuttajan tulisi voida integroitua Suomeen. Heillä tulee olla mahdollisuus muuttua suomalaisiksi ja omaksua kulttuurimme.

Petsaus, esim. aukiolevat kebabravintolat yöllä antavat mahdollisuuksia syödä, mikäli ovat yötyössä.

Mitä henkilökohtaisuuksiin tulee, ovat syytöksesi omituisia. Olen tehnyt työtä aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Tosin meille vammaisille annetaan töitä hyvin harvoin. Itsekään en ole saanut kovin paljon tehdä työtä.

Petsaus (nimimerkki)

" Viestinne sanovat sen tärkeimmän asian: avataanpa silmät ja katsotaan omaa nenää pitemmälle. Se ei liene keltään pois. "

Ai ei vai?

Asunnotonta pakolaista ei ole olemassakaan. Asunnottomia suomalaisia on päälle 10,000:tta kevyesti.

Pakolainen tulee tänne saa heti 4 lämmintä ateriaa ja hyvät oltavat lääkäripalveluineen.

Köyhä suomalainen saa homeista leipää leipäjonosta ja lääkäriajan hyvällä tzägällä 2-3 kk:n päästä.

Pakolainen menee asuntojonoissa ohi suomalaisesta JOKA suomenkunnassa/kaupungissa, kuten Jukan Turussakin.

Jukka olet yksi vihreä maailmanparantaja joka toivottavasti ei ikinä pääse yliopistolta pois vaan jatkaa ikuisuusprojektejaan.

Jukka ei tajua kuinka loukkaa suomalaisia. Ei ihme, että vihreiden suunta on jyrkässä laskussa nykyään.

Toivottavasti menet pohjalle muiden viherhihuleiden kanssa ja pysyt siellä ja saat naapureiksesi jumalattoman somalilauman.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 15 Petsaus

Rekisteröidy tänne, kirjoita blogi ja ota vastaan kommentit, sitten katsotaan missä on närhen munat.

Ennen tätä, pidä mölyt mahassasi, täysin asiatonta toisen ihmisen haukkumista ja tietysti nimimerkillä, erittäin halveksittavaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Suomalaisuus on moninaista. On siviilipalvelusmiehiä, lesbonaisia, cp-vammaisia, kasvissyöjiä, hommafoorumilaisia ja maahanmuuttajia"

Unohditpas listasta valtaväestön. On kotiäitejä, tehdatyöläisiä, toimitusjohtajia, opettajia, pappeja, koululaisia, sotaveteraaneja, vauvoja, mummoja, sairaita, köyhiä, rikkaita ja hyvinvoivia...

Minua suorastaan oksettaa tuollainen vaaleanpunainen maailmankatsomus, jossa ei ole sijaa millekään muulle kuin sille harhakuvitelmalle, että me kaikki vaan käsikädessä lauletaan imaginea ja sit on kaikki niinku ihkuu.

Vaan kunpa ei ole. Se on kuule homma nimenomaan sillä tavalla, kuten Nordin tuossa jo mainitseekin, että suvaitsevaisuutta on vaadittava myöskin niiltä, jotka odottavat perusjunttitavissuomalaiselta saavansa sitä suvaitsevaisuutta.
Sitäpaitsi kun tuollaisella hyväuskoisuudella ei mitään ongelmia ratkaista, vaikka ehkä olisikin herkullista leikkiä ratkaisevansa ongelmat sillä, että syyllistää tavallisia suomalaisia ihmisiä.

Käyttäjän jarisuominen kuva
Jari Suominen

Jorma.Mielestäni se joka tänne tulee joutuu hyväksymään meidän lakimme ja tapamme.Uskontoa voivat tietysti harjoittaa niin kuin tahtovat, mutta täällä ei todellakaan saa alistaa naisia, silpoa lapsia tai tehdä muuta vastaavaa.Emme kaipaa mitään ghettoja tai ihmisiä jotka määräävät miten pitää ajatella ja elää.
Maahanmuuton on oltava myös sellaisella tasolla että integroituminen kulttuuriimme on mahdollista.Sitä ei siksi saa kiihdyttää esim taloudellisilla syillä ja samalla riistää suomalaisilta oikeuksia työelämässä tai muutenkaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

#18 "Jorma Nordin, jokaisen maahanmuuttajan tulisi voida integroitua Suomeen. Heillä tulee olla mahdollisuus muuttua suomalaisiksi ja omaksua kulttuurimme."

Tämä pitää sisällään sen lähtöoletuksen, että todella jokainen maahanmuuttajan edustama kulttuuri olisi sellainen, jonka arvoihin kuuluisi toiseen kulttuuriin integroituminen ja kulttuurimme omaksuminen. Tähän oletukseen en usko. Sisäisesti suvaitsemattomat, epätasa-arvoiset tai ihmisoikeuksiamme kunnioittamattomat kulttuurit eivät voi integroitua kulttuuriimme, eivätkä omaksua sitä. Sehän edellyttää nimenomaan suvaitsevaisuutta, tasa-arvoa ym.

P.V. (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus!

Malmilla tapahtunut oli käsittämätön juttu - mutta uutisointi aivan kohtuutonta suhteessa tapahtuneeseen. Röyhkeä hautajaisten haltuunotto, mutta eipä taidettu käyttää väkivaltaa tai ajaa luterilaista (?) pappiakaan paikalta pois. Kun esimerkiksi kristittyjen ja ateistien kesken tapahtuu suomalaissuvussa vastaavaa (sinänsä kovin vähä-älyistä) kärhämää arkun äärellä, siitä ei kyllä kukaan ilmoita lehtiin.

Riccado (nimimerkki)

Ns. perussuomalaiset fundamentalistit ovat Suomessa niitä samoja, joita me Islaminuskoisissa maissa arvostelemme. Nämä ns. perusuomalaiset (en puhu vain ko. puolueen kannattajista) todistavat sen, että Suomi ja vaikkapa Iran ovat kutakuinkin yhtä kehittyneitä - tai kehittymättömiä - yhteiskuntana. Positiivisesti, luulenpa, että perussuomalaisten papisto ja Iranin papisto löytäisivät hyvinkin yhteisen sävelen.

Petsaus (nimimerkki)

"Minua suorastaan oksettaa tuollainen vaaleanpunainen maailmankatsomus, jossa ei ole sijaa millekään muulle kuin sille harhakuvitelmalle, että me kaikki vaan käsikädessä lauletaan imaginea ja sit on kaikki niinku ihkuu"

Kyllä.

#20

Suomessa on toistaiseksi sananvapaus myös nimimerkin takaa. Kaikki eivät halua nolata itseään julkisesti lähes viikoittain kuten sinä.

Mutta ole huoleti, vuoden vaihteessa tuleva RED BUTTON tulee pitämään Jukan ja kailtaistesi kirjoituksia hyvin tarkkaan silmällä.

Tollo (nimimerkki)

Olen suhtautunut juttuihisi ja sinuun ymmärtäen. ( Siten kuin hiukan naiivin sinisilmäisiin hyväntahtoisiin suhtaudutaan).
Suhtaudun edelleen samoin, mutta huomaan , että sinullekin kelpaa tai oikeammin kaipaat, kommentteja.
Millään muulla ei voi selittää noin "ajattelematonta" rykäisyä'.
Olet heittänyt kaikki Siikalan loppuun kaluamat kommentinkeräyssyötit samaan tekstiin.

Arvoisa blogaaja. Mitä mieltä itse olet moisesta huomion kalastelusta?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

#22 "Emme kaipaa mitään ghettoja tai ihmisiä jotka määräävät miten pitää ajatella ja elää."

Tähän jollain tapaa kiteytyy tämä ongelma. Emme voi olettaa, että kaikilla niillä kulttuureilla, joita tänne on tullut ja tulee olisi pyrkimys toimia meidän kulttuurin perusarvojen mukaisesti. Tästä seuraa, että joudumme joko jälkikäteen tai ennaltaehkäisevästi ratkaisemaan ongelman (yllä lainattu teksti).

Tässä siis pakosta tulemme tilanteeseen, jossa on valittava minkälaisista kulttuureista sallimme tänne muuttoa.

P.V. (nimimerkki)

Tunnistan kyllä minäkin ongelman, josta moni ilmeisesti "maahanmuuttokriittinen" on tässä maininnut. Osa Suomeen saapuvista ihmisistä ei sopeudu eikä haluakaan, eikä lisäksi kunnioita kantaväestön tapoja. Ratkaisuja on varmaankin useita:
-ei päästetä syntymään ylisuuria vähemmistöryhmiä (PS-malli?)
-näytetään, että suomalaisuus on hyvä juttu, opettelemisen arvoinen asia (Vihreä malli?)
-lähdetään liikkeelle kompromissista kahden edellisen välillä, ja pistetään mukaan ripaus hajota ja hallitse -politiikkaa, jotta erilaiset vähemmistöryhmät eivät liittoutuisi yhteen (suuret puolueet?)
Eiköhän tämä ole järkevä periaate? Tai ainakin ainoa toteuttamiskelpoinen? En suosittele muuten kenellekään mamu-kateutta (nro 19), Jumala -jos sellaista on- saattaa vastata moiseen rukoukseen...

Jaska (nimimerkki)

Näyttää taas olevan ääripäät keskustelussa. Sofi Oksasen mainintaan suomalaisten normaalista menosta eli juodaan viinaa ja ollaan väkivaltaisia oltiin kovasti pahoillaan - kuinka joku kehtasi sanoa sen ääneen mitä kuka vaan voi nähdän omin silmin viikonloppuna Kärsämäen torilla.

Sama juttu tässä - ehkä se perusviesti oli että suomalainen kulttuuri oikeasti kaipaisi vähän väriä ja ulkopuolisia vaikutteita ettei oltaisi siinä 70-luvun paatoksessa taas.

Heti otettiin esille että joku pakolainen on jossain tehnyt jotain. Ihan varmasti on. Mutta siitä huolimatta on hyvä että sisäsiittoisiin suomalaiskerhoihin saadaan uutta verta

Ja itse yritin sanoa että voisi olla hyvä että oltaisiin positiivisia maahanmuuttoon ja jätettäisiin pois ne ääriryhmät keskustelusta. Ihan järjellä ajatellen voi tajuta että muutaman sadan ääri-islamin taistelijan tuominen pakolaisena tai vastaavasti Intialaisen yliopiston vuosikerran kerman tuominen voisi aiheuttaa ongelmia.

Jos vaikka koetettaisi siitä välistä ? Voisi todeta ehkä että muillakin voi olla hyviä tapoja, muutkin voivat olla rehellisiä ja ilman viinaakin voi olla hauskaan.

No tuo viimeinen taisi olla liikaa. Unohdetaan ainakin se

Tapio Tuuri (nimimerkki)

#30
Mitä ongelmia intialaisen yliopiston vuosikerran kerman tulo Suomeen aiheuttaisi?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Te kaikki parjaajat ette sitten ymmärrä, että Jukka on vammainen?

Hän yritti tässäkin ketjussa kertoa sitä hienovaraisesti, mutta kellään se ei tuntunut menevän kaaliin.

Vammaisten elämä kaikinpuolin on kuitenkin erilaista kuin ns. "tavallisten ihmisten" ja tätä kanssaihmisten tulee ymmärtää tietyllä pieteetillä.

Jukalla on vammaisuuden asteeseensa nähden hyvin paljon arvokkaita meriittejä plakkarissa, vaikka hän on varmasti niiden saavuttamiseksi joutunut ponnistelemaan kaksinkertaisesti ns. "terveisiin" nähden.

Älkää siis please olko taas tuollainen verenhimoinen hyeenalauma, joka yrittää kohottaa omaa profiiliaan toisten mollaamisella.

Se on järkyttävä tie, mutta kun ei mene kaaliin...niin ei mene.

Jukka, You are the Best. :)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Sama juttu tässä - ehkä se perusviesti oli että suomalainen kulttuuri oikeasti kaipaisi vähän väriä ja ulkopuolisia vaikutteita..."

Meillä on väriä ja olemme saaneet paljon ulkopuolisia vaikutteita. Täällä asuu paljon maahanmuuttajia.

#29 Jonkinlainen yhteinen ratkaisu tarvitaan, jonka enemmistö kansasta voisi hyväksyä. Sellaisten kulttuurien edustajien osuus väestöstä ei saa nousta liian suureksi, jotka ovat meille ongelmallisia, jotta voidaan pitää tilanne hallinnassa.

Aino (nimimerkki)

Että lisää pakolaisia jotta saadaan enemmän kebabia! Niitähän ei voi ylläpitää kukaan muu kun aito idänmies joka tietää mistä kebab tulee!

Petsaus (nimimerkki)

#32

Jukka tekee joka jutussaan vammaisuudestaan numeron, että hänelle kuuluisi enemmän ja lisää.

Tottakait heistä pitää huolehtia, mutta jos Jukan ajatusmaailma pääsee valloilleen se leimaa kaikki vammaiset joista hyvin monet ovat töissä ilman rutinoita.

Siksi Jukka haluaa samaistua esim. somaleihin jotta saisi yhtä kurjaa seuraa.

Ja Eeva senkuin komppaa.

No tulihan Eevan arvomaailma selväksi, ensin maahanmuuttajat, somalit etc... sitten suomalaiset köyhät.

Kaikilla ei ole tulossa perintöinä mökkejä saaristosta, kuten eevalle etc..

Joten sieltä tiksin tornitalosta on kiva katsella alaspäin... eiks jeh?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

#20

"Suomessa on toistaiseksi sananvapaus myös nimimerkin takaa. Kaikki eivät halua nolata itseään julkisesti lähes viikoittain kuten sinä.

Mutta ole huoleti, vuoden vaihteessa tuleva RED BUTTON tulee pitämään Jukan ja kailtaistesi kirjoituksia hyvin tarkkaan silmällä."

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Tähän kohtaan ei nyt kyllä sovi mikään muu kuin sanonta:

Haista paska! ja eiköhän se RED BUTTON kilahda sinun kohdallasi useammin kuin minun....oletko tullut ajatelleeksi? No et tietenkään, se olisikin jo liikaa vaadittu.

Itse olet haukkuva loiseläjä täällä purkamassa omia juttujasi muihin ihmisiin. Kuten sanoin, tee oma profiili ja tule esiin omalla nimelläsi, muuten sanomisillasi ei ole paskankaan arvoa, sanoit mitä sanoit.

No, eihän tyhjäpää tietenkään edes osaisi perustaa tänne blogia puhumattakaan, että osaisi vielä kirjoittakin jotain.

Tuo puskasta ammuskelu on naurettavaa, eikä sitä oteta huomioon.

Minä kun kykenen perustamaan blogin ja kirjoittamaan omalla nimelläni, olisin tottakai mielummin vaan laukonut kaikkia juttuja juuri tuohon paskakorvenantti-tyyliin raukkismaisena pissihousuna, mutta minulla on luonnetta.

Sinulla ei, olet typerä vinkuja.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Sä oot Petsaus näköjään kateellinen mulle ja siksi haukut mua joka paikassa kuin vierasta sikaa.

Mistäs me tunnemme toisemme? Ala selittää.

Petsaus (nimimerkki)

#36

Ahas oikea nEeva saa taas raivareitaan tuttuun tahtiin.

#37

Ei mistään luojan kiitos paitsi omista kirjoituksistasi.

Huuhkis (nimimerkki)

Joko Pekka "Sotta-" Siikalalla on vielä toivoa, tai sitten Jukka Väisänen on mennyttä kalua...

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 38

Kovin tunnut kuitenkin olevan kiinnostunut minusta ja kirjoituksistani ym.

En mä mitään raivareita saa, mutta ihan äärimmäinen tyhmyys ottaa päähän ja sen kerron sitten suoraan.

On aivan turhaa alkaa täällä mustamaalaaman minua muka raivareista. Hulluus menettelee, mutta suunnaton tyhmyys ei. Ja minustahan eivät tunnetusti tyhmät ihmiset pidä, koska he eivät ymmärrä sanomaani.....mieti sitä.

2030ad (nimimerkki)

On hinttareita, on muurareita... Varsinaisia hacksahduksia. Miksi ihmiset pitää kategorisoida? hyi helevetti toivottavasti upotte paskaan (paitsi. perus suomalaiset)

os62 (nimimerkki)

"Jotta köyhien asiat saataisiin kuntoon, tulisi hallituksen pääpuolueiden olla Vihreät ja Vasemmistoliitto. Silloin olisi mahdollisuuksia. "

Voi pyhä jumala meitä varjele tällaiselta vitsaukselta, jolla Suomi ajautuisi konkurssiin ennätysajassa.

Frank (nimimerkki)

"Tekoja voidaan tuomita - ihmisten tuomitseminen onkin jo toinen asia."

Juu, tuomiostuimet ovat siis ihmisoikeusrikkomus. MOT :-)

Frank (nimimerkki)

"Monikielisyys on etumme. Minusta meillä on oikeus lukea muitakin kieliä kuin äidinkieltä ja englantia. Siksi olen iloinen siitä, että meillä perusopetuksessa on luettava myös ruotsia. Ruotsinkieliset on ryhmä, jonka koen meille kansalliseksi rikkaudeksi, kuten saamelaiset ja venäläisetkin."

Kannatatko siis kaikille ja kaikilla opintoasteilla siis myös loogisesti saame- ja venäjäpakkoa?

Tapsa. (nimimerkki)

"Hyvä lukija, mitä ajattelet ihmisoikeuksista?"

Onko suomenkielisillä suomalaisilla kunnollisia ihmisoikeuksia Suomessa? Ja miksi ei? Kallis verotus mutta huonot yhteiskunnalliset palvelut. Pieni palkka mutta kalliit asunnot. Pitkät välimatkat ja kalliit autot.

Tämä muihin EU-maihin verrattuna.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]Te kaikki parjaajat ette sitten ymmärrä, että Jukka on vammainen?[/lainaus]

ainoa aivovammainen olet sinä jos ryhdyt julistamaan moista!

[lainaus]
Hän yritti tässäkin ketjussa kertoa sitä hienovaraisesti, mutta kellään se ei tuntunut menevän kaaliin.

Vammaisten elämä kaikinpuolin on kuitenkin erilaista kuin ns. ”tavallisten ihmisten” ja tätä kanssaihmisten tulee ymmärtää tietyllä pieteetillä....[/lainaus]

Ensinnäkään Jukka ei ole millään helvetin vammaisjalustalla jolla häntä pitäisi ryhtyä paapomaan tai sietämään yhtään enempää kuin ketään muutakaan. Jukka ansaitsee kunnoituksen itsenään ja kirjoituksillaan tai sitten kaatuu saappaat jalassa siihen.

Ihmisoikeudet, joita vihervasemmistolainen roskaväki aina toitottaa ovat silkkaa paskaa ilman vastuuta. Vastuu ja uskallus seistä mielipiteensä takana ovat ne arvot jotka tekevät ihmisestä suuren tai sitten vinkuvan pelkurin. Minä sanon asiat suoraan miettimättä vähääkään onko Jukka pitkä, pätkä, lihava, laiha tai mitään muuta. Ja ihmisoikeuksiin kuuluu oikeus puhua suoraan asioista ilman sievistelyä tai selittelyä.

Malmin hautajaisuutisessa kyse oli kristillisen hautaustoimituksen häirinnästä. Ja siitä kuinka uskonnollinen suvaitsevaisuus voidaan viedä niin pitkälle että kristityn ihmisen tärkeimpiä toimituksia, kristillisiä hautajaisia, voidaan häiritä viranomaisen puuttumatta selvään laissa rikokseksi määriteltyyn uskonrauhan häirintään. Ja tietysti se kuinka vihervasemmistolainen roskalehdistö pyrkii estämää asian avoimen käsittelyn uskonnollisiin pelko- ja piittaamattomuustuntemuksiinsa vedoten.

Anyway Jukka, olit mitä hyvänsä, vain tekstillä ja mielipiteellä on merkitystä. Vääräkin mielipide voi olla ihan jees jos sen omistajakin on.

Paavo Metsäluoma (nimimerkki)

Lukematta kommentointeja. Haluan kommentoida suoraan tekstiä.

Rakas Jukka.

Ymmärrä että me monikulturellisuuskielteiset toimimme juuri niiden samojen päämäärien takia kuin sinäkin.

On kaunista kuinka haluat halata. Niin minäkin. Ihan oikeasti. Valtaosa esim. Homma-foorumin aktiiveista äänesti aiemmin Vihreitä. Miksi sitten äänekkäästi vastustamme Islamia? "Maahanmuuttoa" ( mikä itsessään ei tarkoita mitään, perustelut http://www.halla-aho.com/scripta/maahanmuuttopolit...)

Monikulturelismi on käytännössä sama asia kuin Utopia saarivaltionaan tai kommunismi ideologianaan. Mahdoton.

Kuinka kauan te pystytte ylläpitämään niitä Kantin linssejä silmissänne?

Itse taistelen monikulturismia vastaan henkeen ja vereen. Koska se käytännössä tarkoittaa islamisaatiota.

1. "On naurettavaa puhua islamisaatiosta Suomessa kun meillä on vain marginaali muslimeja Suomessa, ja hekin hajautetusti".

2. ".. Kun Islam on niin monimutkainen ja hajanainen uskonto".

3. ".. Kun terroriteot ovat marginaalin tekemiä".

4. "Suomi ottaa kuudenneksi vähiten pakolaisia Euroopassa" (Astrid Thors).

Hyviä premissejä. Kokeilkaa ihmeessä löytyykö noille vasta-argumentteja.

Ihan itse. "Miksi tota Halla-ahoa lyödään noin paljon?" oli mulla eka mielenkiinto. Täytyy lukea sen blogi.

Ne Kantin kalvot ovat uskomattomat. Luulin et Wittgenstein olis tappanut ne jo, mutta väärässä. Kant oli syy-seuraus -mies loppuun asti. "Ihmiset tarkistivat kellojaan Kantin kävelyjen mukaan" (lainaus Esa Saarinen Filosofia).

Paavo.

Ilkka Luoma

Reviirien ja rajojen avaaminen sekoittavat veren, kulttuurit ja vallan

(EU- Schengen avasi uusia maita vapaan tarkastamattoman liikkumisen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi)

Kuva:
http://2.bp.blogspot.com/_Rhj4s31C5j4/R4D6wlMxUrI/...

[ ... Pääministeri Vanhanen julisti Tallinnassa uuden liikkuvuuden alkaneen, kun mm. Eesti liittyi Schengen-alueeseen. Nyt vaihtuvat Suomen ja Eestin välillä työ, vapaa-aika, tavarat ja rikokset helpommin ja nopeammin kuin aiemmin ... ]

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Eläinkunnassa on miljoonia vuosia vaikuttaneet muuttumattomat reviirit. Reviireillä turvataan suvunjatkantaa, hallitsemista ja riittävästi niukan toimeentulon hankkimista. Rajat aitaavat reviirin lajikohtaisesti ruoan hankinta-alueeksi kuin geenistöllisen jatkumon turvaksi. Raja on este vieraan vaikutteen uhalle aina joltakin vallatulle alueelle, jolla halutaan yllläpitää sille jyvittynyttä valta- ja hallintajärjestelmää.

Välttääkseen yksipuolista geeniperimää, eläinkunnassa aika-ajoin käydään taistelu vallasta ja suvunjatkamisen oikeutuksesta. Vahvempi voittaa ja jatkaa perintökaarensa ominaisuuksia päämääränä puhdas itsekkyys oman vahvuuden jatkamiseksi. Eläinkunnassa harvoin reviirit sekoittuvat samalla lajilla - sotakin syttyyy vain rajoilla tai sen ylityksestä. Raja on periaatteessa rauhan takaaja ja turva omien geenien lisääntymiselle.

Rajat takasivat reviireinä erilaisuuden ja monet tavat, jotka värittävät ihmiskunnan alueellisia eroja niin tapoina, uskontoina kuin yhteiskuntamalleina. Kansakuntien monimuotoisuus on perua reviireistä ja rajoista. Rajoja on suljettu ja avattu, mutta aina meille on jäänyt vähintään henkilökohtaiset reviirit. Rajoja on valtiotkin täynnä - kunta, maakunta, suku, perhe ja lisääntymisreviirit. Samankaltaiset hakeutuvat yleensä yhteen, ja rajat tekevät erilaisuutta valintoihin.

Voimakas suku, laji tai eliö valtaa aina tilaa heikommalta. Passiton ja avoin raja helpottaa lisääntymisalttiimpia helpomman elämän alueille toteuttamaan omia tapojaan ja mallejaan. Osa sulautuu ja osa jakaantuu. Uskonnot pysyvät ja tavat leviävät uusille alueille. Sitkeimmät ja konservatiivisimmat maahanmuuttajat hiljalleen valtaavat heikomman jo alueella tai maassa olleen elintilan. Historia kertoo runsaasti degeneroituneista kansoista, jotka ovat hiljalleen hävinneet historian hämärään..

Avoimet rajat haastavat "alkuperäväestön". Luonnollinen sikiäminen sekaannuttaa ja monipuolistaa kulttuureja kuin tapoja ja uskontojakin. Syntyy suvaitsevuutta, mutta myös ristiriitoja - äärimmillään rasismia, jossa alkuperäinen vastustaa uusia virtauksia jo geenistöllistenkin syiden vuoksi. Eläinkunnassa vallitsee edelleen vahvat reviirirajat turvaten sopivasti geenistöllisen "puhtauden".

Eurooppa on ottanut vastaan runsaasti maahanmuuttajia, koska "valkoiselle markkinaihmiselle" eivät kelpaa "alimmat" suoritetyöt - näin tapahtuu myös Suomessa. Maamme saa kaivattua työvoimaa, koska ikääntymisemme, vähälapsisuutemme ja innoton suvunjatkanta eivät tuota riittävästi omaa "verta" omine tapoinemme ja malleinemme.

Schengen avaa rajoja myös rikollisuudelle, se haastaa poliisit huumeiden vastaisessa taistelussa, kuin järjestäytynyttä rikollisuuttakin vastaan. Ennen kaikkea rajojen avaus passittomuudelle avaa työvoiman mm. Latviasta, joka esimerkiksi voitti EY-tuomioistuimessa ratkaisevan työehtosopimuksiin liittyvän kiistan. Ruotsissa voidaan EY-päätöksen jälkeen tehdä työtä myös Latvian työehtosopimuksilla.

Latvialaiset, kuten puolalaisetkin voivat nyt tulla Suomeen tekemään samalla vapautuksella työtä huomattavasti pienemmillä palkoilla kuin omamme. Samalla ratkaisemme työvoimapulamme ja kilpailukykymme - palkkakustannukset pienenevät, mutta saamme lisääntyvästi uutta verta kansallisesti peri konservatiiviseen maahamme.

Suomi on perinteellisesti ollut varauksellinen maa maahanmuuttajille. Meillä on tapamme, mallimme ja luonteemme - me emme halua liiallista sekoitusta. Suomalaiset ovat itse sekoitusta pitkältä kansainvaellukselta, joka alkoi noin 12.000 vuotta sitten Aasiasta, haaraumaveljiemme esiintyessä Väli- ja Etelä-Amerikan alkuperäintiaaneina!

Viimeiset dna-tutkimukset kertovat heimoreviirillisen vaelluksemme alkaneen nykyisiltä Kiinan alueilta läpi Venäjän. Suomi on kaltaisensa kansa, joka sai paljon vaikutteita myös lännestä - olemme todella vedenjakajalla ainutlaatuisessa asemassa EU:n jäsenenä. Meille on ratkaisevasti erilainen identiteetti kuin esim. ruotsalaisilla.

Suomi pysyy parhaiten monimuotoisena ja omannäköisenään lisääntyen riittävän omaehtoisesti tukien piirteitämme kansojen kirjossa. Vaimon ja miehen hakumatkat ulkomaille/ulkomailta ottavat vastaan aika-ajoin vieraita geenejä reviiriemme ulkopuolelta turvaksi kehitykselle.

Eläinkunta on pärjännyt maailmassa reviiriajattelulla miljoonia vuosia muuttamatta elinympäristöään liiaksi. Rajojen avaamisella on puolensa ja ennustetaankin, että viimeinen suomalainen blondi kuolee yksinäisyyteen Pohjois-Karjalan korvessa noin 150 vuoden kuluttua. Elämme koko ajan hitaiden muuttujien maailmassa.

Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE [25487]

Kirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007]

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/6782927 ---

Teksti
Avoin maahanmuuttopolitiikka on inhimillistä muuttajille - pääsevät Suomessa paremman sosiaaliturvan piiriin ja säästävät henkensä. Somalit osoittavat mieltään Suomessa heidän heimoveljiensä heikosta asemasta itse kotimaassaan Somaliassa. Olisiko parempi ja tehokkaampi tapa esittää mielenilmaus itse paikan päällä?

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/6782961 ---

Teksti
Suomi on sisältä kansallisesti rikas maa - meillä on mm. eteläpohojalaaset vängällä murteella ja ahkeralla, jurolla ja hiukan ylipiällä mielellä. Suomi kehittyy parhaiten omien siittoisuudella, tällöin säilyy omanlaisemme "melankolinen" tyyli ja tapa. Rajat aukaisemalla alkuperäinen väestö laimenee hitaasti, mutta varmasti.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/6782987 ---

Teksti
Kansallisesti Suomi on ominensa laaja, mutta eheä maa. Nuoret ikäluokkamme alkuperäisinä pienenevät - tässäkin Helsingin Vanhassa kirkossa Ressun abit saavat lakkinsa - kansainvälisenä kouluna lakin saajissa on myös muita kansallisuuksia kuin alkuperäsuomalaisia. Suomi on suomalaisten maa.

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/6783007 ---

Teksti
Suomalainen on kristitty ja kuuluu kirkkoon käymättä siellä kuin Jouluna, häissä ja hautajaisissa. Olemme uskontojen suhteen ainakin itsellemme kovin suvaitsevaisia, mutta kuinka on maahan tulevat meille tuntemattomammat uskonnot, kuinka suvaitsevaisia ne ovat? Kuinka suvaitsevaisia sitten meidän tulee lopulta olla muita reviiriemme ulkopuolelta tulevia vaikutteita kohtaan?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/6783114 ---

Teksti
Rajojen auetessa saamme uutta työvomaa - se on mahdollisuus ja haaste [muotitermi]. Hiljalleen halvemmista maista tulleet laskevat palkkatasoamme, mutta toisaalta saamme työvoimaa sinne, missä emme itse enää viitsi työtä tehdä. Kierre on joka tapauksessa olemassa ja raksoilta se alkaa, kuin siivouksestakin - se työhän ei meille enää kelpaa.

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/6783332 ---

Teksti
Me ikäännymme ja olemme loivaliikkeisiä siirtämään omia perinteellisiä geenejämme. Vanhukset ovat merkittävä osa väestöämme, ovat yksin ja osa pelaa. He tarvitsevat hoivaa, ja hoivaa tuleekin ulkomailta, kun omat loppuvat. --- Meillä ei ole kohta enää luonnonmukaista reviiriä.

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/6783416 ---

Teksti
Ahkerat kiinalaiset tuovat kauppojaan ja tapojaan meille. Kiinasta tavara maksaa murto-osan meillä tuotetuista. Kuinka on kulttuurimme, kun hyökyaalto tosissaan pääsee vauhtiin. Erilaisuus rikastuttaa, mutta hiljalleen väkevämpi valtaa heikomman alueet. Kerrotaankin, että 150 vuoden kuluttua viimeinen blondi kuolee Pohjois-Karjalan saloseuduilla - sukupuuttoon. Eläinkunnassa reviirit suojelevat lajikehitystä ja geenisiirtymää maltillisin muutosprosessein.
...

Sent:
sunnuntai, tammikuu 06, 2008

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-j...

Ilkka Luoma

Reviirien ja rajojen avaaminen sekoittavat veren, kulttuurit ja vallan

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-j...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ihmisoikeudet ovat sen verran arvokkaita, että niitä tulisi käyttää säästeliäästi. Venäjän kieli on rikkaus, jota kuitenkin kannattaa vaalia, samoin myös viron kieli.

Jukka-Pekka Vasara

He avaavat silmämme siinä tosiasiassa, että heillä on monenlaisia arvoja ja tapoja, joita meillä ei ole.

Ehkäpä ne sunkin silmät vielä aukeavat. Nyt ne ovat kiinni.

SDP:n jäsen (nimimerkki)

Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta. Siinä oli hyviä pointteja, mutta tietenkin asioita, joita on "pakko" kommentoida.

On hienoa, jos näet monikulttuurisuuden rikkautena ja pelastuksena tälle maalle. Mutta voitko myös ymmärtää niitä, jotka eivät näe tai koe asiaa samalla tavalla? Kaikki erilaisuus ei ole kategorisesti rikkautta. Rikkauden kokeminen on subjektiivinen asia, eikä kenelläkään ole oikeutta vaatia toista kokemaan asiat samalla tavalla kuin itse. Näinhän esim. ns. mokueliitti vaatii "rahvasta".

Nähdäkseni jotta monikulttuurisuus voitaisiin kokea rikkautena se edellyttää usein: 1) vapaaehtoisuutta, eli ihmisen pitää itse kokea uusien tapojen rikastuttava vaikutus elämäänsä. Sitä ei ole se, että poliitikko toteaa ex cathedra, että monikulttuurisuus on "meille kaikille" hyväksi ja siis pantava toimeen

2) sitä ei koeta uhkaavana elementtinä, toisin kuin tämän hetkistä maahanmuuttopolitiikkaa, jossa köyhät laitetaan taistelemaan keskenään rajallisista ja supistuvista resursseista ja joissa suomalainen ei voi luottaa saavansa maahanmuuttajaan nähden tasapuolista kohtelua monissa suhteissa (asunto, oikeus jne.)

3) kulttuurin pitää olla sellainen, että se aidosti tarjoaa jotain lisäarvoa toiselle. Keskiajalla arabialainen kulttuuri oli sellaista länsimaisiin nähden aina 1200-luvulle saakka. Nyt voidaan hyvin perustein kyseenalaistaa, onko esim. afrikkalaisen paimentolaisheimon kulttuurilla mitään oikeaa annettavaa urbaaniin kulttuuriin? Sellaiseksi ei riitä suurperheiden tai klaanien olemassaolo. Sukuja ja suurperheitä on ollut täälläkin, kunnes ne teollistumisen myötä ovat kadonneet. Pelkkä erilaisuus ei riitä "rikastamiseksi".

Tässä muutama pointti, jonka perusteella voin olla eri mieltä kanssasi. Puhun itse useita kieliä, tunnen useita kulttuureita enemmän tai vähemmän ja uskoisin sivistykseni olevan kohdallaan. Näen monikulttuurisuuspyrkimykset enemmänkin taisteluna henkisestä vallasta ja resursseista kuin aitona pyrkimyksenä rakentaa parempaa yhteiskuntaa. Sillä eikö ole hienoa, jos ihminen voi pitää itseään "suvaitsevaisena", siis parempana kuin moni muu ihminen?

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kommendaattori № 26. Petsaus

Kerrohan lisää tuosta vuodenvaihteen RED BUTTONista!

RED BUTTON Harmaasusi™

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#18 "Jorma Nordin, jokaisen maahanmuuttajan tulisi voida integroitua Suomeen. Heillä tulee olla mahdollisuus muuttua suomalaisiksi ja omaksua kulttuurimme."

Miksi maahanmuuttajan pitäisi "sopeutua" suomalaiseen kulttuuriin, koska eihän mitään muuta suomalaista Suomessa ole kuin shamanismi. Uskonto on juutalaisten aavikkouskonto Lähi-idästä, jonka Hampurin piispa toi Suomeen Ruotsin kautta. Myös luteriaisuus on saksalaista niin kuin sosialidemokratiakin.

Minusta olisi hyvä, jos suomalaiset oppisivat jotain esimerkiksi islamilaisesta kulttuurista: tietynlaista päättäväisyyttä ja raittiutta. Venäläisestä kulttuurista, jota karjalaiset ovat maahantuoneet Kymijoen länsipuolelle, ottaisin sosiaalisuuden, en välttämättä koko ortodoksiaa. Ruotsalaisuudesta vahvan keskustelun ja suunnittelun niin tehtäisiin hölmöntölmäyksiä vähemmän jne.

Suomi on kaukana kylmään ja pohjoiseen asutettu luonnollinen periferia kaukana Itämeren takana ja irrallaan humanistista kulttuuria edelleen kehittävistä metropoleista. Tämän vuoksi ei ole mitään syytä edellyttää, että maahanmuuttaja alistuisi kulttuuriseen taaksepäin menoon oppimalla muinaisia maalaistapoja.

Meillä päin kurdit pitävät alkoholitonta Kebab-ravintolaa ja turkkilaiset alkohollista discoa. Minusta turkkilaisten ei pidä täysin raitistua eikä sulkea discoaan eikä kurdien pidä opetella juomaan Koskenkorvaa tai myymään olutta ollakseen normaaleja suomalaisia.

Itse asiassa 1970-luvulta alkaen on kehittynyt kaupungistunutta suomalaisuutta, jonka joistain piirteistä pitää päästä eroon eikä edes pyrkiä opettamaan sitä kurdeillemme, turkkilaisillemme, somaleillemme, virolaisillemme tai venäläisillemme.

Sivusta seuraaja (nimimerkki)

"Rakastan maahanmuuttajien tuomaa monikulttuurista rikkautta. He pelastavat meitä kantasuomalaisia monella tavalla. He avaavat silmämme siinä tosiasiassa, että heillä on monenlaisia arvoja ja tapoja, joita meillä ei ole"

Ai että kaunista tekstiä, kuin sinisilmäisen teinitytön kirjoittamaa.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Jukka - puhut asiaa.

realisti (nimimerkki)

" Olipas rikasta ja monikulttuurista tarinointia.

Voit syödä kebabia , suorittaa kielikursseja, tutustua muihin kurttuureihin& uskontoihin, matkustaa maailman ympäri,… jne

Näihin ei tarvita maahanmuuttajia Suomessa."

ja nyt kertomaan, ketkä kantasuomalaiset perustivat ensimmäiset pizzeriat, kebabpaikat ja kiinalaiset ravintolat Suomeen.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Hei kaikille! Olette kommentoineet todella paljon yön ja aamun aikana. Kiitän aktiivisuuttanne. Koska kommentteja on näin paljon, annan vastakommentin vain joillekin.

Helena Eronen (21.): On huomioitava se tosiasia, että ilman vaaleanpunaista positiivisuutta ihminen ei jaksaisi. En ala tätä perustella muuten kuin sillä, että positiivisuus ylläpitää paremmin elämää kuin negatiivisuus. Ja kun negatiivisuutta on muutenkin, niin eipä liene turhaa etsiä sitä "vaaleanpunaisuutta".

P.V. (24.): Kiitos viestistäsi. Minusta häiriköintiin ei ole kenelläkään mitään oikeutta.

Tollo (27.): Huomiota saa hakea kyllä, kunhan ei vahingoita sillä ketään.

Frank (43. ja 44.): Tarkoitan myös sitä, että tuomioistuimet ovat vallan pitäjiä ja esim. mielipiteestä ei voida tuomita vankeuteen (vaikka totaalikieltäytyjien kohdalla tämä toteutuu yhä Suomessakin). Minusta pakkoruotsin vaihtoehtoina tulisi olla saame ja venäjä kaikkialla. Sama koskee pakkoenglantia.

Paavo Metsäluoma (47.): Kiitos viestistäsi. Islam ei ole uhka, vaan se on yhtä suuri uhka kuin mikä tahansa muu uskonto, jonka sisällä esiintyy kiihkofundamentalismia. Esimerkiksi ahdasmielisimmät luterilaisetkin ovat johdattaneet monia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohti itsemurhaa, jos aletaan asioita oikein penkoa.

Johan Tranberg (51.): En kirjoittaisi tällaisia, jos silmäni olisivat kiinni.

Sivusta seuraaja (55.): Vai että oikein tytöttelet kirjoitustani. :D

Gagarin (nimimerkki)

Selvästikin Jukka seisoo sanojensa takana, mutta niiden selkeys ja yksioikoisuus ilmentää myös tarkoituksellista pyrkimystä provosointiin, mikä ei yllättäen sittenkään kovin hyvin tässä onnistunut, kun kommentit eivät olekaan olleet niin typerän aggressiivisen mollaavia kuin oletin.
Minäkin nautin monikulttuurisuudesta - kompromissitta Suomen lakien puitteissa.

Abraham Susikoski (nimimerkki)

Jukka, Jukka kyllä maahanmuuttajan voi hyväksyä, mutta ei sitä heti tarvitse ruveta rakastelemaan. Se voi olla moniavioisuutta. Minusta maahanmuuttajien kohdalla voi ottaa maalaispojan järjen käyttöön. Jos muuttaja on asiallinen, ahkera ja oppimishaluinen niin kyllä sellaisen voi hyväksyä olipa väri mikä tahansa.

Mitä kielitaitoon tulee niin sellainen on paikallaan kaikille, mutta pitää toki ymmärtää, että ei se kaikille ole yhtä helppoa.. Ruotsinkieliset ovat osa kulttuuriamme ja historiaamme. He ovat suomalaisia kuten suomenkielisetkin. Tosin olen joskus hauskuuttani nimennyt heidät "Vårt språket"-ihmisiksi, kun tuolla veljesmaassamme Ruotsissa nimesivät suomenkieliset "meänkielisiksi".

Homo- ja lesbomaniaa enn ole koskaan ymmärtänyt. Ei homous ja lesbous ole normaalia koskaan ollut eikä tule. Kyllä sellaiset ihmiset ovat poikkeavia. Minusta pitäisi selkeästi todeta, että heterot ovat enemmistö ja se on normaalia piste - ei elämöidä jatkuvasti poikkeavuuksilla.

Kyllä tämä kansa loppuu, jos kaikki olisivat homoja ja lesboja.

Niin vielä siihen rakasteluun. Kyllä minä sitä kannnatan erityisesti nuorilla heteroperheissä. Vain rakastelemalla saamme uusia lapsia tähän maahan ja niitä me todella tarvitsemme. Suomi ja suomalaiset on liian pieni kansakunta eikä meidän pidä luottaa pelkkään maahanmuuttoon uudistumisen osalta. Kyllä jonkun pitää ylläpitää tätä suomalaistenkin geenistöä.

Ei kun kaikki suomalaiset nuoret äkkiä rakastelemaan!!!

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

MInä en kirjoita nimimerkin takaa ja sen verran täytyy todeta, että Jukan ratsastaminen omalla vammaisuudella ei ole kovinkaan mairittelevaa.
Jukallahan ilmeisesti ei pitäisi olla päässä mitään vikaa, vaan käsittääkseni hänen vammansa on fyysinen.
Meillä on Jukka täällä Turussa keskustan alueella about 50 kebab-pizzeriaa, parhaimmillaan vieri vieressä ja asuntoalueilla jokaisessa vähintään yksi, parhaimmillaan kolme. Veikkaisin, että meillä Turussa on yli 200 kebab-pizzeriaa, joista vain yhden kebab paikan omistaa suomalainen. Uskoisin, että siinä on jo ihan mukavasti etnisiä ruokapaikkoja. Vertailuksi thaimaalaisia ravintoloita on 1 ja yksi thaimaalais-kiinalainen. Kiinalaisia ravintoloita on kuusi ja venäläisiä yksi. Intialaisia 1 ja turkkilaisia 1. Somalaialaisia, afganistanilaisia, irakilaisia ei ole yhtään, mutta Bagdad importia taitaa pyörittää irakilaiset.

Ihmisoikeuksista ajattelen, että sellaiset ovat olemassa vain ajatuksissa ja paperilla, oikeassa elämässä ne eivät toteudu edes pienin määrin.
Jukka on sitä sukupolvea, joille sähkö tulee pistorasiasta ja ruoka on kaupan hyllyllä.
Jukka ja kaikki muut suomalaisuuden sisäsiittoiseksi nimittäjät ja suomalaisuuden alentajat, pitäisi pyörittää tervassa ja höyhenissä, sekä lähettää sinne, missä heillä on hyvä olla.
Te kaikki elätte Suomessa, jossa teillä on mahdollisuus toteuttaa itseänne esimerkiksi täällä blogeissa ilman suurempaa Illmanin pelkoa. Sen kaiken teille on mahdollistanut suomalaiset ja suomalaisuus, ei yksikään kolmannen maailman kansalainen ja ei varsinkaan ne tuhannet, jotka käyttävät vain hyväkseen suomalaisten itselleen taistelemaa hyvinvointia.
Vihreät pitäisi kieltää lailla.

Gagarin (nimimerkki)

#62: "...pitäisi pyörittää tervassa ja höyhenissä, sekä lähettää sinne, missä heillä on hyvä olla."
__________________________________________

Tulihan se sieltä! Ihmettelinkin jo missä tällaiset kannanotot viipyvät. Varsinaista mielipiteenvapautta!
_____________________________________________

"Te kaikki elätte Suomessa, jossa teillä on mahdollisuus toteuttaa itseänne esimerkiksi täällä blogeissa ilman suurempaa Illmanin pelkoa. Sen kaiken teille on mahdollistanut suomalaiset ja suomalaisuus,..."
____________________________________________

Siehän pakiset kuin jenkki konsanaan! The only free country in the world, the bastion of human rights ... Oletko seuranut CNN:n lähetyksiä?

Anna-Leena Nieminen

9

"Huono suomalainen itsetunto aiheuttaa pelkoa muita kulttuureja kohtaan-tämä on tärkein syy maahanmuuttokritiikillenne.Peiliin olisi ihan hyvä joskus katsoa."

Vai huono suomalainen itsetunto tärkein syy maahanmuuttokritiikille? Uskomatonta... Niinpä Jari Suominen, peiliin olisi ihan hyvä joskus katsoa... ja ajoissa.

Jukalle

Vastauksesi Jorma Nordlinin ja Helena Erosen paljonpuhuviin kommentteihin olivat ontuvia. Suosittelen että mietit tarkkaan heidän kommenttejaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#59.
Positiivisuus on toki ihan hyvä asia, mutta jos se tekee hyväuskoiseksi hölmöksi, niin sitten se ei ole enää kauhean kaunista katsottavaa.

Juha (nimimerkki)

"Teoista se oikeuslaitos tuomitseekin. Silti ihmistä ei tule tuomita loppuiäkseen, jos kerran johonkin hairahtuu. Kerran rikoksen tehnyt ei ole seuraavaa rikosta, ellei toisin todisteta."

Olen aika kauan ihmetellyt, minkä ihmeen takia rikoksesta tuomittuja saa syrjiä ja siihen jopa kannustetaan tässä ns. yhteiskunnassamme. Jos/kun ihminen kärsii laillisen rangaistuksensa, pitäisi teko olla kaikin puolin kuitattu ja sillä siisti (juu-joo, henk.koht. tunteet elävät pitkään, mutta ne elävät myös niiden loukkausten suhteen, jotka eivät ole rikollisia). Jos näin ei ole, mikä ihmeen perustelu voidaan rikosoikeudellisille rangaistuksille asettaa.

Mutta faktahan on, että yhteiskunta lakeineen on muuttumassa yhä enemmän syrjivään suuntaan. Vähäistä ammattitaitoa vaativiin töihin vaaditaan enenevässä määrin tutkintoja (ja vähäistä kielitaitoa vaativiin töihin vaaditaan enenevässä määrin kielitutkintoja), rikoksentekijän leima säilyy koko loppuelämän, on ajatuksia ja sanoja, jotka tuomitaan vääriksi, ulosotto on muka ok peruste syrjinnälle työhönotossa, köyhyys tekee ihmisestä rasistin, työtön on paariaa, eikä saisi ylipäänsä käyttää rahaa muuhun kuin ruokaan ja asumiseen ym. ym. päähän potkimista. Ja poliitikot ja kansa säestävät tätä parhaansa mukaan.

"Kaikkien ihmisten kunnioittaminen on se, johon meidän kaikkien tulisi pyrkiä. ... Hyvä lukija, mitä ajattelet ihmisoikeuksista?"

Kyse EI todellakaan ole (juristerian määrittelemistä) ihmisoikeuksista, kyse on ihmisyydestä.

Haamu (nimimerkki)

Ihan kaunis, mutta hyvin naivi kirjoitus. Vai oliko tämä huonoa sarkasmia?
Jos taas kirjoitit ihan tosissasi, niin elät hyvin pienessä piirissä. Mikäli taas elät isommassa piirissä kokien paljon, epäilen ymmärryskykyäsi siitä, miten maailma toimii.

Yleisesti ottaen teksti oli ihan täysin linjassa Vihreän linjan kanssa ja kuulostaakin juuri siltä.

Yki (nimimerkki)

Kumma, että harvoin ovat vihreät ihastelleet lestadiolaisten suurperheitä...Kebab lieneekin merkittävin rikastuttava piirre koko monikulttuurisuuden konseptissa. Tosin sekin on laadullisesti suomessa ala-arvoista eikä edes muistuta esikuvaansa.

Hienoa, että rikastutaan ja voimavarastutaan, kunhan ei ihan niin paljon kuin rikkaammassa naapurissamme Ruotsissa, jossa 2/3 sosiaalituista menee maahanmuuttajien ylöspitoon. Sehän on yksiselitteisesti mieletöntä, mutta voihan korvaukseksi ihastella ruotsin vaarallismpien rikollisten listaa. Se sisältää muuten just sellaisia nimiä kuin arvasitkin. Tällaista meillekin.

Haamu (nimimerkki)

"On huomioitava se tosiasia, että ilman vaaleanpunaista positiivisuutta ihminen ei jaksaisi. En ala tätä perustella muuten kuin sillä, että positiivisuus ylläpitää paremmin elämää kuin negatiivisuus. Ja kun negatiivisuutta on muutenkin, niin eipä liene turhaa etsiä sitä ”vaaleanpunaisuutta”."

Tässä kyllä kiteytyy hyvin monen ihmisen asenne elämään kohtaan - pelätään vastuuta ja vaikeita aiheita. Kun oikeasti pitäisi kohdata pelot ja ne tunnistaessaan tehdä asioille tarvittavat toimenpiteet. Tämä jako rohkeisiin ja pelkääviin johtuu varmaankin hyvin paljon uskosta omiin kykyihin. Siksi onkin hyvin erikoista väittää, että maahanmuuttokriitikot olisivat pelkästään jotain luusereita. No tän väitteen mä uskoisin jo vanhentuneen eikä sitä enää kuule keskusteluissa. Mutta pointtina vaan, että vastuunkanto on kaunis asia sekä sen rajan tunnistaminen elinehto yhteiskunnan kantokykyä ajatellen.

Meidän vastuulla ei ole ottaa valtavia laumoja ihmisiä muista maista syömään länsimaista hyvinvointia. Apu sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

"Sinne, missä kipu on" ;)

Haamu (nimimerkki)

Ja lisätään vielä se, että järki ja hyvyys voittaa. Mä vakaasti uskon, että me maahanmuuttokriittiset (Halla-aholaiset, hommalaiset tai oltiinpa mitä vaan) edustetaan hyvää ja tiedän, että hyvä voittaa kaiken pahan lopulta!

Sählym (nimimerkki)

Näinhän se menee. Vammaiset itse eivät saa puhua vammaisuudesta. Sen tekevät muut taas kerran, ne jotka muka tietävät paremmin.

Hyvä Jukka!

puskakaappaus (nimimerkki)

Näet kyllä vaarallisen positiivisena maailman, kaikki maahamme saapunut rikkaus ei välttämättä kohtele esim vammaisia ajattelemallasi tavalla..

[Poikkeuksellisen asiaton osuus poistettu.]

Janne (nimimerkki)

Haluaisin kiinnittää huomion seuraaviin seikkoihin.

Blogisti kirjoittaa monikulttuurista ilmiönä niin kuin kansainvälisyys on parhaimmillaan. Kansainvälinen ympäristö on hienoa ja kivaa kuten ylemmän sosiaaliluokan vesojen koulut esim ranskalainen koulu helsingissä tai diplomaattien koulut brysselissä. Monikulttuuriset koulut reunamilla ovatkin sitten ihan eri asia, loputon uusien ja kivojen ongelmien kasvualusta missä kenelläkään ei ole hyvä olla. Brysselissäkin on "no go zones" kristityille.

Myydään mersun kehuilla vanha lada.

Toisekseen kuinka selität kuvailemasi ihanuuden ja todellisuuden ristiriidan reaalimaailmassa, niin suomessa kuin muuallakin. Jos jostain paskastaniasta rahdataan 100 000 ihmistä tuplaavat he määränsä kolmessa vuodessa ja lisäksi saamme paskastanian ongelmat joita voimme julkisella rahalla lievittää.

Tämä älyllinen itsepetos ihmetyttää kaltaistani kone- ja metalliteknikkoa loputtomasti. Kolutukseni ilmaisin siksi että näinkin keskitasolla oleva huomaa logiikkasi ontuvan. Mitä siellä yliopistossa tapahtuu kun sukupolvesta toiseen sama älyllinen leijunta ja utopioiden rakentelu jatkuu.

Ihmisoikeudet? Ne ovat ase niille jotka eivät niitä itse kunnioita tippaakaan vaan käyttävät niitä hyväkseen oman agendan ajamiseksi. Lait pitäisi olla suojelemassa niitä jotka niitä kunnoittaa. Nyt laittomuuden tekijät nauttivat usein suurempaa suojaa kuin laittomuuden kohde. Ei ole ihan oikeudenmukaista eikä loogista. Vanha sanonta "lain suojaton" tarkoitti ihmistä joka rikkoi lakeja ja asettui sen ulkopuolelle ja usein sai valintansa mukaisen kohtalon.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jukka, huomaatko, että et ole keksinyt monikulttuurisuuden hyödyistä vielä mitään muuta esimerkkiä, kuin kebab-pizzeriat, joista moni perjantai-illan juhlija saa yöruokaa?

Myös tämän:

"Ruotsinkieliset on ryhmä, jonka koen meille kansalliseksi rikkaudeksi, kuten saamelaiset ja venäläisetkin."

virkkeen johdosta haluaisin mielelläni kuulla perustelusi sille, että miksi vain ruotsin kieli on oltava perusopetuksessa pakollinen? Miksi haluat, että meidän on luettava ruotsalaisten kieltä, mutta ei saamelaisten tai venäläisten, vaikka hekin ovat kansallinen rikkaus? Eikö tuo ole epätasa-arvoista?

Puppek (nimimerkki)

Jukka: "Rakastan maahanmuuttajien tuomaa monikulttuurista rikkautta."

Mitä ihmettä se monikulttuurinen rikkaus on?

Jonkin aikaa sitten puhuit itsesi pussiin kun kysyin, mitä puhumasi "moninaisuus" on? Selitit, että se tarkoittaa "että on monenlaisia ihmisiä". Minä oletin, että kaikki ihmiset ovat erillaisia ja että moninaisuus lisääntyy vain ihmisten määrää kasvattamalla. Et kehdannut kuitenkaan sanoa, että moninaisuus tarkoittaa muslimeja.

Nyt kun olen ajatellut asiaa lisää, uskon, että sinusta ihmiset voivat olla erilaisempia kuin toiset. Luodaanpa höpösana "erilaisuuskerroin". Se mittaa ihmisten erilaisuutta toisiinsa. Sinä ja minä olemme suomalaisia, puhumme samaa kieltä, meillä on ainakin osittain samanlainen koulutus ja kunnioitamme samaa lakia. Kerroin on sen perusteella vaikka 1,023 - eli olemme aika samanlaisia. Pistetäänpä rinnallle somali "nuorukainen", joka ei osaa kieltä, ei kunnioita/tiedä suomalaisista laeista, on täysin eri kulttuurista, on epävakaasta yhteiskunnasta ja on vieläpä eri uskontoa. Kertoimeksi saadaan mahtava 15,89 suomalaisten noin yhteen. Yksi somalialainen tuo siis erilaisuutta/moninaisuutta 15-kertaisesti toiseen suomalaiseen nähden. Sehän on valtava rikkaus!

Paskat on. Minä laskisin rikkaudeksi sen jos me eläisimme epätasa-arvoisessa yhteiskunnassa ja tulijan mielestä epätasa-arvoisuus on väärin. Nythän kaikki menee täysin toisinpäin kun maahanmuuttavan muslimin mielestä nainen on miestä alempana samoin kuin muuta uskontoa tunnustavat ja homoseksuaalit. Toisinsanoen: "Maahanmuutto on köyhyys"
Onko meillä mitään huonoja arvoja, joita maahanmuuttajat voisivat "paikata"? Älä vaan vastaa tähän, että "rasismia". He eivät ole yhtään sen vähemmän rasistisia. Väittäisin jopa, että muslimit ovat keskimäärin rasistisempia kuin suomalaiset.

"He avaavat silmämme siinä tosiasiassa, että heillä on monenlaisia arvoja ja tapoja, joita meillä ei ole."

Kova lisääntyminen ja siitä johtuvat perheyhteydet eivät ole arvo, eivät mielestäni edes tapa. Lisääntyminen on varmaankin tapaa massalisääntyä kuten Afrikassa? Eli mitä ovat ne oikeasti hyvä tavat ja arvot?

"Minusta meillä on oikeus lukea muitakin kieliä kuin äidinkieltä ja englantia."

Saathan sinä omalla vapaa-ajallasi opetella mitä tahansa kieltä. Lol. Minäkin voisin vaatia, että minulla on oikeus opetella kaikki maailman kielet. Sehän ei ole mahdollista muuten kuin käyttämällä kaikki aika siihen. Samalla minun pitää elää jonkin toisen rahalla. Maksatko sinä minun kielienopiskeluni?

Ja mitä mieltä olen ihmisoikeuksista?

Olen sitä mieltä, että monet länsimaat pyrkivät lisäämään ihmisoikeuksia, kun taas muslimimaat pyrkivät niitä rajoittamaan ja vähentämään. Se johtuu maiden asukkaista.

Puppek (nimimerkki)

Niin ja jos et viimeistä lausettani usko, niin katso Kairon ihmisoikeuksien julistus!

Emma Kolu (nimimerkki)

Ainaisen valittamisen sijaan, ehdottaisin "maahanmuuttokriittisille" sanoista tekoihin siirtymistä. Vastaanottokeskukset kaipaavat jatkuvasti vapaaehtoisia. Ei muuta kuin sinne opettamaan maahanmuuttajille kieltä, kulttuuria ja suomalaisuuden ymmärtämistä. Mitä enemmän vapaaehtoisia suomalaisia, sitä enemmän sopeutuvia maahanmuuttajia ja ehkä maahanmuuton ongelmia saataisiin negatiivisuuden sijaan ratkaistua positiivisuudella. Samalla saattaisi ehkä maailmankuva avartua...

P.S. Tämä ratkaisu ei myöskään veisi senttiäkään verorahoista, päin vastoin luultavasti säästäisi niitä tulevaisuudessa.

Edwin (nimimerkki)

http://www.youtube.com/watch?v=wRnP-XzB_U0

Siinä on monikulttuurisuutta kauneimmillaan.

P.V. (nimimerkki)

Täytyy tunnustaa - minä rakastan Suomea. Kun tänne 1980-90-lukujen taitteessa tulin, ei täällä paljon halailtu eikä hymyilty, toisin kuin lähtöpaikassani. Ja nyt sitten - Luoja! Poskisuudelmia ja tervehdysrutistuksia, jotka saisivat Brezhnevinkin nolostumaan. Kiusallista. Ja tämä ei ollut ironiaa. Jotain on aidosta suomalaisluonteesta menetetty, kun on alettu pitää omia tapoja umpimielisinä.

Kuitenkin höyhenten uhallakin väitän nro 62:lle, että nimenomaan sisäsiittoista olisi meininki ilman meikäläisiä. Aivan konkreettisesti, ja tietysti myös henkisesti. Tekee mieli (muistaakseni saksalaista vaalijulistetta mukaellen) jatkaa puhdasoppisten ajatusketjua: Suomi suomalaisille - Varsinais-Suomi toki varsinaissuomalaisille (heillä onpi oma vanha kulttuurinsa, muusta maasta selkeästi erottuva) - Turku turkulaisille (ihan selvä periaate, eikä edes vaikea toteuttaa) - Jari-Petri Heino kaiketi Jari-Petri Heinolle (monokulttuuria parhaimmillaan).

Bobou (nimimerkki)

Hyvä Blogi Jukka Väisänen.
Ei se maahanmuutto ole niin paha kuin se monien mielikuvituksissa kääntyy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

#78 "Ei muuta kuin sinne opettamaan maahanmuuttajille kieltä, kulttuuria ja suomalaisuuden ymmärtämistä."

Mielenkiintoista, voiko tätä todella opettaa?

Eikös se ole ominaisuus ihmisessä, joka on tai se ei ole?

Toiset suhtautuvat yleisesti suvatisevaisesti eri kulttuureihin, se on järkevää jos siinä on mukana myös tervettä kriittisyyttä.

Jollain tapaa minulle syntyi vaikutelma suomalaisuuden ymmärtämisen opettamisesta jonkinlaisena ihmisen uudelleenkasvatuksesta, siis vähän samantapaisesta kuin sosialistimaissa ihmisiä uudelleen kasvatettiin?

Voiko ylipäätään jonkun kulttuurin ymmärtämistä opettaa ja toisaalta jos minä muutan johonkin toiseen maahan ja toiseen kulttuuriin, pitäisikö minulle opettaa sen kulttuurin ymmärtämistä, vai pitäisikö minulla itsellä olla oma valmius ja kiinnostusta opettelemaan se itse?

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Enpä ole missään maininnut, että Suomi suomalaisille. Olen ainoastaan ihmetellyt, että mikä siinä suomalaisuudessa on niin kauheaa, että sitä pitää joka paikassa moittia ja silti asua täällä perunanenien joukossa.
Mitä taas tulee Jukan vammaisuuteen, niin sen käyttäminen sympatiaa herättävänä asiana on mielestäni erittäin kyseenalaista. Tuntemani vammaiset ovat kaikki selviytyjiä, jotka eivät muiden apua kovasti halua, vaikka välillä tarvitsevatkin.
Olen myös kyseenalaistanut, miten yli 200 kebab-pizzeriaa on monikulttuurisuutta ja mikä on se rikkaus? Se, että saa kebabbia, kun tulee ravintolasta aamuyöllä? Meillähän pikaruokakulttuuri tuli vasta turkkilaisten mukana vai?
Totuus tietysti satuttaa kun on elämänsä viettänyt pumpulissa haaveillen maailman hyvyydestä.
Jukan kirjoitus on erittäin naivi ja jos minun kommenttini häntä loukkaavat hän voi sen ihan itse minulle kertoa, siihen ei tarvita Anttilan Timoa, eikä muita kiviksiä?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Lisää valikoituja kommentteja:

Abraham Susikoski (61.): Meänkieliset ovat kyllä ihan oma ryhmänsä, jos katsellaan kielitieteellisestä näkökulmasta.

Jari-Petri Heino (62.): Voi miten mielenkiintoinen kirjoitus! Oikein tervaa ja höyheniä... Kerropa lisää, miten järjestäisit pyörittämiseni! Odotan vastaustasi innolla.

Yki (69.): Arvaapa vain, syönkö edes kebabia. Falafelit ovat kyllä ruokaani...

Jani Korhonen (75.): Muita monikulttuurisuuden rikkauksiamme ovat mm. erilaiset uskonnot, uudet tuttavuudet (kuten ystävät, opiskelu- ja työtoverit), ruuat (kuten tsatsiki), suvaitsevaisuuden ulottaminen laajemmalle.

Puppek (76. ja 77.): Maahanmuutto ei ole köyhyyttä. Maahamme muutetaan myös työntekoa ja opiskelua varten. Tiedän ja tunnen todella mukavia ja suvaitsevaisia muslimeita, eikä heissä ole mitään ihmeellistä. He ovat ihan tavallisia ihmisiä.

Yki (nimimerkki)

#81 Ei olekaan. Maahanmuutossa ei sinänsä ole mitään vikaa. Siinä taas on, että tarjoamme vastikkeettoman täysylöspidon taustoiltaan ja motiiveiltaan täysin tuntemattomille, kaikkein riskialttiimilta alueilta tuleville ihmisille - samalla ohittaen vuokra-asuntojonossa suomen vähäosaiset. Siinä ei ole pelkästään vikaa - se on mielettömyyttä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Emma Kolu (kommentti 78 ): "Ainaisen valittamisen sijaan, ehdottaisin ”maahanmuuttokriittisille” sanoista tekoihin siirtymistä. Vastaanottokeskukset kaipaavat jatkuvasti vapaaehtoisia. Ei muuta kuin sinne opettamaan maahanmuuttajille kieltä, kulttuuria ja suomalaisuuden ymmärtämistä."

Kahden ensimmäisen virkkeen jälkeen hyppäsi sydän melkein kurkkuun, mutta kaksi viimeistä paljasti, että ensimmäinen mielikuvani olikin väärä. ;-)

Mutta, vakavasti puhuen, ihan hyvä ja asiallinen neuvo, mutta ei todellakaan ainoa keino. Sinun esittämäsi näkökulma perustunee sille oletukselle, että maahanmuuttajien määrälle ei voida tehdä mitään. Tämä ei pidä paikkaansa. Suomi voi myös rajoittaa tulijoiden määrää, jos niin halutaan. Myös sosiaalietuuksien karsiminen taatusti rajoittaisi tulijoita. Sillä olisi sekin hyvä puoli, että oikeasti väkivaltaa ja vainoa pakenevat kyllä tulevat hieman köyhempiinkin oloihin, kunhan saavat säilyttää henkensä ja ruumiillisen koskemattomuutensa, mutta pelkästään elintason perässä juoksevat saattaisivat mennä muualle.

Ihmettelin myös samaa, kuin Jorma Nordlin tuossa yläpuolella, eli voiko kulttuurin ymmärtämistä opettaa? Tai, miksi sitä pitäisi opettaa? Minusta se, joka vieraaseen maahan saapuu, on automaattisesti velvollinen hyväksymään ja ymmärtämään kyseisen maan kulttuuria ihan ilman, että vastaanottavan maan pitäisi sitä erikseen opettaa. Jos minä menisin vaikkapa Iraniin, niin kuinka kauan luulet, että he siellä jaksaisivat opettaa (siis niillä metodeilla, joilla tarkoitat niitä opetettavan Suomeen tuleville turvapaikanhakijoille) minulle kulttuurin ja iranilaisuuden ymmärtämistä?

Gamma (nimimerkki)

Täytyy minunkin tuoda lusikkani tähän soppaan.

Tämän Blogistin kirjoitus on humaani, mutta helv....tin naivi!

Minua suorastaan oksettaa tuollainen vaaleanpunainen maailmankatsomus, jossa ei ole sijaa millekään muulle kuin sille harhakuvitelmalle, että me kaikki vaan käsikädessä lauletaan imaginea ja sit on kaikki niinku ihkuu.
->täyttä realismia!!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jukka Väisänen (kommentti 84): "Muita monikulttuurisuuden rikkauksiamme ovat mm. erilaiset uskonnot, uudet tuttavuudet (kuten ystävät, opiskelu- ja työtoverit), ruuat (kuten tsatsiki), suvaitsevaisuuden ulottaminen laajemmalle."

Puhuin monikulttuurisuuden hyödyistä. Rikkaus on toki tuttu termi monikulttuurisuuskeskustelussa, mutta se on ainakin minun korvaani jo melkoisen näivettynyt, enkä oikein enää ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Rikkaus sanana on aiemmin tarkoittanut minun mielessäni suurta omaisuutta. Lapsena tiesin, että Roope Ankka on rikas. Nyt tiedän, että esimerkiksi Kimi Räikkönen on (Suomen mittakaavassa) rikas, ja Brunein sulttaani on (kansainvälisessä mittakaavassa) rikas.

Mutta mitä tarkoittaa rikkaus tässä yhteydessä? Miten erilaiset uskonnot ovat rikkaus? Mitä hyötyä on yhteiskunnalle siitä, että sen jäsenet harjoittavat monenlaisia uskontoja? Uudet tuttavuudet ovat toki mukavia, mutta en ole ihan vakuuttunut siitä, että voiko niitä sanoa rikkaudeksi tai hyödyksi (yhteiskunnan kannalta ajateltuna). Tämä palautunee myös tuohon rahan jakamiskysymykseen. Haluan toki tutustua eri puolilta maailmaa kotoisin oleviin ahkeriin ja tunnollisiin ihmisiin, ja olen heihin jo monessa yhteydessä tutustunutkin. Sen sijaan en välttämättä halua tuttavapiiriini elintasopakolaisia, tai ainakaan en koe sitä mitenkään erityiseksi hyödyksi tai rikkaudeksi.

Eksoottiset ruuat kyllä leviävät maailmalla ihan ilman massiivista maahanmuuttoakin. Esimerkiksi itse harrastin yläasteikäisenä kiinalaista ja japanilaista ruuanlaittoa, ja ihan hyvin löytyi lähikirjastostamme aiheeseen liittyviä keittokirjoja ja jopa suurin osa tarvittavista ruoka-aineksista löytyi paikkakunnan marketeista, vaikka en siihen mennessä ollut varmaankaan edes nähnyt yhtään kiinalaista tai japanilaista "livenä". Suvaitsevaisuuden ulottaminen laajemmalle on toki hyvä asia, mutta tässä on se ongelma, että Suomeen on nyt tulossa monia ryhmiä, jotka eivät itse suvaitse muita kulttuureja kovinkaan hyvin.

Lopuksi odottelisin edelleen vastausta kommenttini nro 75 toiseen kysymykseen: Miksi hyväksyt kielipolitiikan nykytilanteen, jossa vain ruotsi on pakollinen kieli, vaikka myös saamelaiset ja venäläiset ovat yhtälailla rikkaus maallemme? Miksi yhden rikkauden kieltä on oikein lailla vahvistettu pakko opiskella, ja kahden muun rikkauden kielen opiskelu on vapaaehtoista ja niiden opetuksen saaminen saattaa pienillä paikkakunnilla olla jopa erittäin hankalaa tai kallista?

P.V. (nimimerkki)

87: olen samaa mieltä kanssasi siitä, että mamuna olen velvollinen "hyväksymään ja ymmärtämään", ja yritän kovasti. Näytät kuitenkin unohtaneen, kuinka monimutkainen ja rikas systeemi suomalaiskulttuuri itsessään onkaan. Ei sitä ihan oikeasti opi, ellei opeteta, ja minullakin on prosessi yhä kesken. Miten ihmeessä ylpeä suomalainen voi pitää suomalaisuutta niin palikkana, että sen kerralla jokainen tajuaa? Tietysti rahaa voi säästää kotouttamistoimista, mutta kyllähän se kostautuu.

Ja eikö maahanmuuttajien määrää muka nykyään rajoiteta? Kokemusta on muusta.

Puppek (nimimerkki)

"Puppek (76. ja 77.): Maahanmuutto ei ole köyhyyttä. Maahamme muutetaan myös työntekoa ja opiskelua varten. Tiedän ja tunnen todella mukavia ja suvaitsevaisia muslimeita, eikä heissä ole mitään ihmeellistä. He ovat ihan tavallisia ihmisiä. "

Jos maahamme saavuttaisiin pelkästään työntekoa ja opiskelua varten se olisi rikkautta. Nyt maahamme saavutaan noiden lisäksi elämään suomalaisen yhteiskunnan siivellä ja vieläpä mahdollisesti suunnitellaan sen tuhoamista (muissa Euroopan maissa imaamit ovat saarnanneet valtaväestöä vastaan). Työntekijät siis nostavat rikkautta ja siivelläeläjät laskevat. Jos molempia on yhtä paljon, Suomeen saapuvan rikkauden määrä nollautuu. Elintasopakolaisia on niin paljon, että rikkauden määrä menee miinukselle.

Lisäksi minusta mikään Suomeen tuotu osaaminen (rikkautta) ei voi korvata valtavaa (ulkomaalaisten takia lisääntynyttä) raiskausaaltoa (ei rikkautta). Kuvitelmissahan Suomi voisi rikastua osaajillaan vaikka yhtä äveriääksi kuin Saudi-Arabia, mutta jos kortin kääntöpuolena olisi yhtä epätasa-arvoinen yhteiskunta kuin Saudi-Arabia, niin en sitä halua.

Minä tunnen turkkilaisen kebab-ravintolanpitäjän Kuopiosta. Hän on todella mukava ja reilu tyyppi. Kerran jopa olimme baarissa juomassa yhdessä. On myös käynyt selväksi, ettei hän (kuten jotkut) toimi starttirahoja huijaten, koska nykyinen pizzeria on ollut pystyssä jo viisi vuotta. Hän on myös laajentanut toimintaa melkeinpä ketjuksi asti. En pane lainkaan pahakseni jos hänenlaisiaan tulee Suomeen. (Mies tekee niin s**tanan hyvää kebabia että oksat pois :D)

Mutta vaikka tunnen yhden mukavan ja täysin yhteiskuntaan sopeutuneen tyypin, ei tarkoita, että aivan kaikki maahanmuuttajat olisivat yhtä hyviä tyyppejä. Se, että tunnet jonkun/joitakin, ei vaan riitä ainakaan minulle perusteluksi mihinkään. Jos Jukka jotenkin ajat takaa sitä, että suurin osa muslimeista on kuten suomalaisetkin, niin miten selität Kairon ihmisoikeuksien julistuksen? Julistuksen takana ovat 45 muslimimaata ja julistus ei todellakaan sisällä niitä arvoja, jotka meille ovat päivänselvät.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cairo_Declaration_of_...

Artikla 24 : All the rights and freedoms stipulated in this Declaration are subject to the Islamic Shari'ah.

Artikla 25 : The Islamic Shari'ah is the only source of reference for the explanation or clarification to any of the articles of this Declaration.

Abraham Susikoski (nimimerkki)

Jukka

Kerroppas mikää se kielitieteellinen näkökulma meänkielisyyteen on. Minä kyllä pidän sitä suomenkielen murteena. Erona muihin Suomen murteisiin on Ruotsin raja.

Janne (nimimerkki)

P.V olettaisin Teidän olevan ns. hyvä maahanmuuttaja. Kielellinen ilmaisu toimii, lait ja tavat menevät enempiä kakistelematta? Halua ymmärtää uutta kotomaata ja sen asukkaita löytyy? Eli olet todennäköisesti sitä rikkautta mitä haetaan! Terve tuloa ja tereve tuloa meille saunomaan ja opiskelemaan kulttuuriamme. Jos henkilökemiat kohtaa voisimme olla ystäviä... ja minäkin oppisin uutta.

Kuitenkin edustat todennäköisesti maahanmuuttaja kastia jonka tänne tulo on tehty vaikeaksi. Helpompaa olisi ollut ilmestyä rajalle ilman papereita ja hyvän tarinan kanssa. Asylum ja puolestasi olisi työskennellyt väsymätön aktivistisakki.

Yksilönä ET edusta sitä tulijaryhmää mistä ei ole kuin vaikeuksia ja se sakki tuplaa määränsä kolmen vuoden välein.

Korjaa P.V olettamukseni mikäli olen väärässä.

Allan (nimimerkki)

Jukka, ihailet näitä "muslimi" suurperheitä missä nainen on käytännössä alistettu synnytyskoneeksi jolla ei taida juuri olla päätäntävaltaa elämästään.

Aikaisemmassa kirjoituksessasi kerroit että suosittelet perspanoterapiaa sellaisille miehille joille nainen on vain väline. Kyllä kai suosittelet näille muslimimiehille samanlaista homosteluhommaa, sillä eiköhän nämä synnytyskoneet ole välineitä jos ketkä.

Vai ylittääkö toiseuden ihannointi moraalisen närkästyksesi.

Abraham Susikoski (nimimerkki)

Jaa vielä kommentti

Jos blogin lukijoissa on Suomen puolen rajan ihmisiä Torniosta ylöspäin niin voisiko joku sieltä valaista näkökulmallaan asiaa, koska rajanpoikkinaineet varmaankin tuntee asian parhaiten?

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Jukka, sinä rakastat maahanmuuttajien Suomeen tuomaa rikkautta ja monikulttuurisuutta, useammat vihaavat. Sinä tiedät, että maahanmuuttajien Suomeen tuoma monikulttuurisuus onnistuu vain pakottamalla. Sillä metodilla sitä monikulttuurisuutta on tähänkin asti maahamme tuotu.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Ja lisää kommenttikommentteja:

P.V. (80.): Pitää myös muistaa se, että monella meistä suomalaisista on sukujuuret esim. Venäjälle. Monessa meistä siis virtaa maahanmuuttajaveri.

Jorma Nordlin (82.): Voi opettaa, mutta se vaatii muuta kuin pelkkää mekaanista oppimiskykyä.

Jari-Petri Heino (83.): Kirjoituksesi ei minua loukkaa. En kuitenkaan tuo esiin vammaisuuttani niin paljon, että se voisi häiritä. Maailmassani on huomattavasti paljon enemmän kuin vammani.

Jani Korhonen (89.): Uskonnot tuovat meille vaihtoehtoja. Meillä on vaihtoehtoisia uskontojakin. Samoin esitin vaihtoehtoisuutta pakkoruotsille venäjästä ja saamesta.

Abraham Susikoski (92.): Se eroaa yleissuomesta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Me%C3%A4nkieli

Allan (94.): Tietenkin suositus koskee heitäkin. Kunnioitan maahanmuuttajien ihmisarvoa kuten myös kaikkien suomalaisten ja perussuomalaistenkin. :)

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Se oli Jukka vain kielikuva, ei uhkaus.
Mieti kuitenkin, millainen kohtalosi olisi ollut vaikka monokulttuurisessa Somaliassa, ennen kuin koet suomalaisuuden asiana jota voit arvostella vain sen takia, että kaikilla ei ole täälläkään kivaa. Maailma ei kebabbia syödessä ja tehdessä muutu paremmaksi, siihen vaaditaan paljon enemmän kuin imaginen sanoissa esiin tulevat uneksijat.
Ja Emmalle sen verran, että ehkä sittenkin suurin osa näistä kriitikoista käy vastoin kaikkia oletuksia työssä. Kaiken muun maksamisen ohellako sitten pitäisi tehdä vielä vapaaehtoistyötä?
Kun vielä suurin osa näistä vastaanottokeskuksen asukkaista on pelkkiä saamattomia pummeja, niin eipä taida aika riittää.
Se maailma avartuu kummasti kun kiertää katselemassa sitä ihan tavallisen tallaajan tasolla, ei siinä tarvita vapaaehtoistyötä missään päänsilittäjien bisneksessä. Kannattaa mennä tutustumaan aidon pakolaisleirin oloihin. Turvallisin sellainen löytyy varmasti Thaimaasta. Sinne vain omilla rahoilla auttamaan, se avartaa.

Petri (nimimerkki)

"Heillä tuntuu olevan paljon suurperheitä ja vahvoja perheyhteyksiä."

Minullakin on ihan kristillisestä inspiraatiosta johtuen paljon yllämainittua ihan lähi- ja tuttavapiirissä. Kumma kyllä, kun kyse on ihan suomalaisesta kantaväestöstä, moni suhtautuu tähän todellisuuteen kovinkin nurjasti. Mm. vihreiden suunnalta kehotettaisiin perhesuunnitteluun.

Minkähän takia islamin inspiroima suurperhe ja vahvat perheyhteydet ovat jotenkin jalompia kuin jos sama toteutuu kristillisyyden inspiroimana? Onko kaksinaismoralismi tuttu käsite?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

P.V. (kommentti 90): "Miten ihmeessä ylpeä suomalainen voi pitää suomalaisuutta niin palikkana, että sen kerralla jokainen tajuaa? Tietysti rahaa voi säästää kotouttamistoimista, mutta kyllähän se kostautuu."

Ehkä se onkin niin monimutkainen asia, ettei sitä kovin syvällisesti edes kannata yrittää opettaa. Kulttuurin omaksuminen tapahtuu parhaiten normaalielämässä ja ihmisiin tutustumalla. Opetuksessa on aina se vaara, että opettaja opettaakin omaa käsitystään suomalaisesta kulttuurista tai jopa sitä, millaisen hän toivoisi sen olevan.

Ja jos oikein syvälliseen kulttuurintuntemukseen mennään, niin Suomessakin on valtavan paljon erilaisia kulttuureja. On ensinnäkin jo mainitut suomenruotsalaiset, saamelaiset ja venäläiset, sitten on romanikulttuuri ja eri maakuntien kulttuurit. Melkoinen työsarka olisi noita kaikkia opettaa. Tästä päästäänkin taas siihen kysymykseen, että onko monikulttuuri todella rikkaus. Minusta näet vaikuttaa, että se on pikemminkin kustannus.

"Ja eikö maahanmuuttajien määrää muka nykyään rajoiteta? Kokemusta on muusta."

Toki rajoitetaan, mutta olisi mahdollista rajoittaa myös paljon nykyistä enemmän. Tuo rajoittaminen oli vain vastaus Emma Kolulle (kommentti 78), joka tuntui lähteneen siitä, että rajoittaminen ei ole mahdollista. Itse en rajoittaisi tulijoiden määrää vaan heille jaettavan rahan määrää.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jukka Väisänen (kommentti 97): "Uskonnot tuovat meille vaihtoehtoja. Meillä on vaihtoehtoisia uskontojakin."

Ahaa, niin käytit siis sanaa "rikkaus" samassa merkityksessä kuin "vaihtoehto".

"Samoin esitin vaihtoehtoisuutta pakkoruotsille venäjästä ja saamesta"

No tuo meni minulta ohi, mutta hyvä, jos esität. Se, että ruotsi, saame ja venäjä olisivat vaihtoehtoisia toiseksi kotimaiseksi kieleksi olisi jo paljon reilumpaa, tosin täydellinen vapaus opiskeltavan kielen valinnassa olisi minun mielestäni paras tilanne.

Abraham Susikoski (nimimerkki)

Jaa Jukka ensinnäkin onnitteluni olet ylittänyt 100 kommentoijan rajan. Hyvä saavutus.

Toiseksi tarkistin viitteesi kohdassa 97.

Jos itse olet sen lukenut, niin siellä heti alussa luki:

"...Meänkieli eli tornionlaaksonsuomi on nimitys, jota käytetään Tornionjoen länsipuolisilla alueilla Ruotsissa puhutuista suomen kielen murteista..."

Murre mikä murre.

Abraham Susikoski (nimimerkki)

Hei ruotsin kielen vihaajat!

Ei kannata, kyllä ruotsi kielenä on ihan hyvä siinä kuin muutkin kielet. Se ei vain mahdu maailmankielten joukkoon niinkuin ei suomikaan.

Puppek (nimimerkki)

"Ei kannata, kyllä ruotsi kielenä on ihan hyvä siinä kuin muutkin kielet. Se ei vain mahdu maailmankielten joukkoon niinkuin ei suomikaan. "

Mutta silti sitä on pakko opiskella.

Gagarin (nimimerkki)

#102: "Murre mikä murre."

Tuo on tietysti määrittelykysymys. Meän kieli poikkeaa suomen yleiskielestä kyllä selkeästi enemmän kuin puhuttu ruotsi ja norja toisistaan, puhumattakaan sitten kirjoitetusta norjasta ja tanskasta, joiden välillä ei helposti eroa edes huomaa. Mikä määritellään kieleksi ja mikä murteeksi riippuu joskus kielitieteellisistä perusteista, joskus historiallisista perusteista ja joskus poliittisista perusteista. Virallisestihan esimerkiksi Belgiassa puhuttu flaamin kieli ja hollannin kieli ovat kaksi eri kieltä, mutta käytännössä niillä ei ole mitään eroa. Sen sijaan Kiinan Kansantasavallassa puhutaan kiinaa, mutta eri paikoista kotoisin olevat eivät ymmärrä toisiaan, jolleivat he varta vasten puhu koulussa opittua Pekingin murteeseen perustuvaa mandariini kiinaa.

Sählym (nimimerkki)

#83 Joo, sankarivammaiset ne ovat oikeita vammaisia;-)

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Mainittakoon, että suurperheet ovat minun mielestäni hyvä asia. Annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Abraham Susikoski (nimimerkki)

Kommentti 104:lle Puppek:lle "Mutta silti sitä on pakko opiskella."

Ei oo pakko opiskella. Minä aikoinaan todistin sen jättämällä opiskelemati. Siihen aikaan 10 oli paras numero ja 4 huonoin. Minä sain 4 ja jäin luokalleni.

Ei ollu pakko lukea, mutta kyllä olis kannattanu!

Abraham Susikoski (nimimerkki)

#105 Gagarin

Olen eri mieltä kanssasi. Meänkieli on murre, mutta murteesta puheenollen:

Rauman torilla radioreportteri haastatteli ihmisiä ja tuli vanhan koukkuselkäisen mummon kohdalle kysyen:
"No arvon rouva kertokaapa meille radion kuuntelijoille, mitä se on tämä murre?"

Mummo taivutti päätänsä katsoi reportteria ja vastasi:
"En sunkkan mä vaan tiä, kyl maar se on sitä mitä muual' puhutta."

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Timo Anttila (108.): Rajansa kaikella tietenkin.

Abraham Susikoski (109.): Det är så underbart att tala svenska. :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jukka Väisänen (kommentti 111): "Det är så underbart att tala svenska.

Nej, det är inte.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Olenkin harkinnut ruotsiksi blogikirjoittamista. ;)

Urmas Vehnänen (nimimerkki)

Nyt kun se ilmastonpalvonta floppasi niihin hakkereihin jotka murtautuivat sinne east indian palvelemille ja veivät sieltä
lauseenpätkiä niin on onneksi meillä on vielä jäljellä tämä
ulkomaalaistenpalvonta.
(ikivihreä) Urmas.J.Vehnänen

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jukka Väisänen (kommentti 113): "Olenkin harkinnut ruotsiksi blogikirjoittamista."

Siitä vaan, mutta lukijakunta voi jäädä melko pieneksi. Suosittelisin ennemminkin englanniksi, venäjäksi, saksaksi, ranskaksi tai espanjaksi blogaamista.

Petsaus (nimimerkki)

Jukan suurin synti on hintalappu sekä täysi kyvyttömyys tajuta rahanhallintaa laajemmin.

Mutta nyt Jukka on tullut esiin kaapistaan ja haluaa syleillä koko maailmaa rahasta piittaamatta.

Olisi kiva tietää miten tämä kaikki rahoitetaan?

Onko Jukalla henkilökohtainen taikaseinä, kuten vihreillä yleisesti tuntuu olevan?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Petsaus, otetaanpa nyt selkeästi muutama pe-rus-a-si-a ensin. Mitä taloushallintoon tulee, olen yo-merkonomi ja arvosanani tutkinnossani ovat korkeita. Missään kaapissa en ole lymyillyt, vaan ajatukseni ovat avoimesti esillä.

Rahoitetaan näitä uusia tulijoita esimerkiksi hoitamalla mielenterveysasioita kuntoon. Järjestetään parempia oloja sosiaalitoimiston asiakkaille (ja samalla työttömille) perustamalla tukiyhdistyksiä, joiden tehtävänä on ylläpitää ns. kansalaisten olohuoneita, feministisiä ja maskulistisia keskustelupiirejä, tarjota edullista kasvisravintoa (esim. soijarouheruuat ovat edullisia!) ja antaa mahdollisuuksia uudenlaiseen elämään. Näillä oheistoiminnoilla estetään rahanmenoa ja edesautetaan ihmisten pysymistä hyvässä kunnossa ja yhteiskunnassa. Näin säästetään rahoja. Verojen korotuksetkin ovat väistämättömiä. Niilläkin saadaan rahaa.

Taikaseiniä tai -sieniä ei minulla eikä muillakaan vihreillä ole.

Onko vielä jotakin epäselvää, Petsaus?

Vanha demari (nimimerkki)

"117 Rahoitetaan näitä uusia tulijoita esimerkiksi hoitamalla mielenterveysasioita kuntoon. Järjestetään parempia oloja sosiaalitoimiston asiakkaille (ja samalla työttömille) perustamalla tukiyhdistyksiä, joiden tehtävänä on ylläpitää ns. kansalaisten olohuoneita, feministisiä ja maskulistisia keskustelupiirejä, tarjota edullista kasvisravintoa (esim. soijarouheruuat ovat edullisia!) ja antaa mahdollisuuksia uudenlaiseen elämään. Näillä oheistoiminnoilla estetään rahanmenoa ja edesautetaan ihmisten pysymistä hyvässä kunnossa ja yhteiskunnassa. Näin säästetään rahoja. Verojen korotuksetkin ovat väistämättömiä. Niilläkin saadaan rahaa."

Tämän täytyy olla jonkinlaista huumoria.

Neitix (nimimerkki)

Innovaatioita on aina hyvä tutkailla. Näkeehän sen jo nyt, että vanhat konstit ei toimi. Siellä olohuoneessa voisi kasvattaa omat salaatit jne. Vaan pikkuisen tuota soijarouhetta mietin... Miehille voi vaikka kasvaa siitä tissit.

Timo Alanko (nimimerkki)

Tasokasta läppää. Juupas-eipäs-juupas-eipäs. Etenkään eipäs-puolelta en ole vielä nähnyt konkreettisia toimenpide-ehdotuksia sille, että voisimme kaikki elää tällä pallolla rauhassa, onnellisina. On totta, että moni maahanmuuttaja hakeutuu uuteen maahan paremman elintason perässä, mutta siihenhän ihmisten siirtyminen paikasta toiseen on aina perustunut. Haetaan vettä ja ruokaa sieltä missä sitä on. Monella, ja väitän, että suurimmalla osalla, maahanmuuton syynä on todellinen humanitäärinen kriisi kotimaassaan.

Maahanmuuttokriitikoiden yleisin virhe on yleistäminen. Poimitaan muutama esimerkki, minkä perusteella leimataan koko porukka. Media osaltaan ruokkii tätä harhaa. Eli, jos jossain eri uskontokuntaan kuuluva(t), eri kieltä puhuva(t) tai eri ihopigmentin omaava(t) tekevät jotain länsimaista oikeuskäsitystä rikkovaa, eivät kaikki samaan viiteryhmään kuuluvat toimi samoin. Mielestäni on oikein, että rikolliset tuomitaan teoistaan, ja voidakseen nauttia yhteiskuntamme eduista, on jotain myös annettava. Mitä maahanmuutolle pitäisi tehdä?

Kertokaapa:
1) kuinka erotamme toisistaan ne, jotka tulevat vain hyväksikäyttääkseen sosiaalijärjestelmäämme ja ne, jotka oikeasti tarvitsevat turvapaikkaa?
2) Kuinka erotamme toisistaan ne, jotka vain tekevät rikoksia ja ne, jotka haluavat osallistua yhteiskuntamme ylläpitämiseen?
3) Kuinka märitämme, milloin humanitäärinen tilanne on riittävän huono, että maahanmuutto on välttämätöntä?
4) Mihin vedämme rajan, mihin kukin saa muuttaa ja mihin ei? Valtiolliset rajat ovat vain näennäinen raja maan pinnalla tapahtuvien ongelmien edessä.
5) Jos sallimme vain koulutettujen, yhteiskuntaan osallistuvien tai jotain kieltä osaavien muuttamisen naapuriimme, eikö samaa mallia pitäisi käyttää myös maassamuuton estämiseksi? Eikö työttömän muuttaminen toiseen kuntaan pitäisi estää, koska tämä käyttää sosiaalitukijärjestelmäämme, eikä osallistu sen ylläpitoon. Monella ei ole koulutusta ja kielitaidonkin kanssa on vähän niin ja näin.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Vanha demari, minun on onneksi todettava, ettei se sisällä pientäkään huumorin hitustakaan.

Kun yhteisöllisesti vähennämme muita kuluja, yksilö ei tarvitse henkilökohtaisesti niin paljon omiin menoihinsa. Onko tässä jokin ongelma?

Vanha demari (nimimerkki)

"Rahoitetaan näitä uusia tulijoita esimerkiksi hoitamalla mielenterveysasioita kuntoon."

Millä rahalla rahoitetaan ensin mielenterveyasiat kuntoon, jotta voitaisiin rahoittaa uusia tulijoita?

"Järjestetään parempia oloja sosiaalitoimiston asiakkaille (ja samalla työttömille) perustamalla tukiyhdistyksiä, joiden tehtävänä on ylläpitää ns. kansalaisten olohuoneita, feministisiä ja maskulistisia keskustelupiirejä,"

Jos julkisen sektorin pitäisi ne perustaa, niin millä ne rahoitetaan?

"tarjota edullista kasvisravintoa (esim. soijarouheruuat ovat edullisia!)"

Miksi juuri edullista (kuka maksaa?) kasvisruokaa pitäisi tarjota vaikka ENEMMISTÖ ihmisistä on kaikkiruokaisia.

"ja antaa mahdollisuuksia uudenlaiseen elämään."

Minkälaiseen uudenlaiseen elämään? Vihreän höpinän kuunteluun?

"Näillä oheistoiminnoilla estetään rahanmenoa ja edesautetaan ihmisten pysymistä hyvässä kunnossa ja yhteiskunnassa."

Estetään rahanmenoa? Ne oheistoiminnatko eivät maksa mitään?

" Näin säästetään rahoja. Verojen korotuksetkin ovat väistämättömiä. Niilläkin saadaan rahaa.”

Miksi verojen korotukset ovat välttämättömiä, kun juuri sanoit, että säästetään rahaa?

Summa summarum: Kaikkea hyvää kaikille, jotta säästettäisiin rahaa. Vaikka säästetään rahaa, niin silti pitää korottaa veroja, että voitaisiin säästää rahaa. Oheistoiminnalla säästetään rahaa, jotta sen avulla voitaisiin säästää rahaa.

Puppek (nimimerkki)

@ 120 Timo Alanko

"Monella, ja väitän, että suurimmalla osalla, maahanmuuton syynä on todellinen humanitäärinen kriisi kotimaassaan."

Onko syyllä niin väliä? Maailmassa on paljon ihmisiä, joilla on menossa jonkinlainen kriisi. Pakolaisleirejä wikipediasta:

* Camps in the east of Chad, such as Breidjing Camp, hosting approximately 250,000 refugees from the Darfur region in Sudan
* Camps in the south of Chad, hosting approximately 50,000 refugees from Central African Republic
Buduburam refugee camp, home to more than 12,000 Liberians
Camps for Sri Lanka Tamils, 110,000 in India in 1998, and more than 560,000 internally displaced

Siinä olisi jo toista miljoonaa ihmistä autettavaksi. Sinä ET halua heitä kaikkia tänne, koska se maksaisi sinulle oman hyvinvointisi (ellet omista taikaseinää). Vaikka kuinka antaisit rahasi, asuntosi ja muun omaisuutesi pakolaisten tukemiseen, et selvitä maailman ongelmia tai lopeta/vähennä turvapaikanhakijatulvaa. Haluat vain päteä suvaitsevaisuudella ja hyvyydellä.

"Eli, jos jossain eri uskontokuntaan kuuluva(t), eri kieltä puhuva(t) tai eri ihopigmentin omaava(t) tekevät jotain länsimaista oikeuskäsitystä rikkovaa, eivät kaikki samaan viiteryhmään kuuluvat toimi samoin."

He (tietyt ulkomaalaisryhmät) rötöstelevät kymmenkertaisesti kantaväestöön nähden, vaikkei sen ryhmän aivan joka yksilö niin toimikkaan. Haluammeko tänne ihmisiä, joiden joukossa rikollisuus on huomattavasti yleisempää?

"2) Kuinka erotamme toisistaan ne, jotka vain tekevät rikoksia ja ne, jotka haluavat osallistua yhteiskuntamme ylläpitämiseen?"

Tietenkään ihmisestä ei voi sanoa pärstäkertoimen avulla mitkä hänen motiivinsa ovat. Hyviä keinoja sosiaaliturvapaikanhakijoiden torjuntaan ovat rahan jakamisen lopettaminen heille, rikollisten karkoitus ja kansalaisuuden saamisen kiristäminen.

"4) Mihin vedämme rajan, mihin kukin saa muuttaa ja mihin ei? Valtiolliset rajat ovat vain näennäinen raja maan pinnalla tapahtuvien ongelmien edessä."

Minä vedän rajan Suomen ja muun maailman väliin. Ymmärsin kuitenkin, että haluat rajat auki. Siinä on kolme mahdollisuutta, joista pyydän sinua valitsemaan yhden:

a) Kaikki saavat tulla ja järjestelmä toimii kuten ennenkin: maahanmuuttajille hommataan kaikki elämiseen tarvittava asunnosta lähtien. Kymmenien tuhansien (vai satojen tuhansien??) tulijoiden edessä sosiaalihuolto murenee kuin korttitalo. Turvapaikanhakijat pääsevät yhdestä kurjuudesta toiseen. Suomalaiset pääsevät hyvinvoinnistaan jakamaan kurjuuden maahanmuuttajien kanssa.

b) Kaikki saavat tulla, mutta sosiaaliturva varataan vain kansalaisille. Suomeen saapuu tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole oikeutettuja mihinkään asunnosta lähtien. Tuhannet köyhät (joita vapaaehtoiset eivät ehdi auttaa) ihmiset päätyvät kerjäläisiksi, kodittomiksi ja rikollisiksi.

c) Elämme teidän viherpiipertäjien satumaassa ja kaikilla on hauskaa. Valtio maksaa kaiken lystin taikaseinästään. Raiskaukset, pahoinpitelyt ja kunniamurhat loppuvat, kunhan rikkautta on riittävästi.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Vanha demari, siis sillä säästyneellä rahalla, joka saadaan tuolla olohuonetoiminnalla. Ja se rahoitetaan kuntien avustuksilla ja kuntien avustuksilla tulisi siirtää näihin toimintoihin varoja - esim. toimimattomilta urheiluseuroilta. Olohuonetoiminta voi olla myös esim. lähihoitajakoulutukseen kuuluvaa toimintaa.

Uudenlainen elämä voi olla pääsy uudenlaisille työmarkkinoille. Saat uskoa sen, että jopa tietynlainen opiskelu voi avata uusia työnäkymiä.

Kasvisruoka on terveellistä ja ravitsevaa. Oheistoiminnat maksavat vähemmän kuin se rahallinen tuki, joka menee terveydenhoitokuluihin ja muuhun. Verojen korotukset ovat kuitenkin tärkeä tulonlähde, sillä niillä taataan palveluja.

Allan (nimimerkki)

Sinulla on Jukka niin paljon hyviä toteuttamiskelpoisia ajatuksia että tuhlaat suotta täällä aikaasi, sinun pitäisi keskittyä pommittamaan kirjeilläsi ministereitä ja kansaedustajia.

Joko muuten laitoit alulle sen projektin millä saadaan kolmannen sektorin toimijat rahoittamaan suunnitelmasi yksinäisten olohuoneista?

Kun olet saanut hoidetuksi sen helpohkon jobin voit sitten samaan syssyyn ryhtyä puuhaamaan maailmaan rauhaa. Käyt vain omalla vakuuttavalla tyylilläsi kertomassa kaikille että sotiminen on ihan tyhmä juttu ja kaikilla olis paljon kivempaa jos kaikki vaan tykkäis toisistaan.

Ei tietenkään liian fyysisesti kun se on tuhmaa vaan sillai kiltisti.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Voi kiitoksia, Allan. En kuitenkaan tunne tuhlaavani aikaani täällä. Aion jatkossakin riemastuttaa sinua ja muita monilla ideoillani. :)

Timo Alanko (nimimerkki)

#123 Puppek

"Siinä olisi jo toista miljoonaa ihmistä autettavaksi. Sinä ET halua heitä kaikkia tänne, koska se maksaisi sinulle oman hyvinvointisi (ellet omista taikaseinää). Vaikka kuinka antaisit rahasi, asuntosi ja muun omaisuutesi pakolaisten tukemiseen, et selvitä maailman ongelmia tai lopeta/vähennä turvapaikanhakijatulvaa. Haluat vain päteä suvaitsevaisuudella ja hyvyydellä."

- Muuten ihan hyvä veto, mutta tilaa on myös muualla ku Suomessa. En tietenkään haluais kaikkia Suomeen. Eikö kuitenkin näitäkin pitäisi auttaa? En todellakaan halua suvaitsevaista tai hyveellistä leimaa. Sun asenne tuntuu olevan kyllä sellanen, että koska kaikkia ei voi pelastaa, ei pitäisi edes yrittää?

"He (tietyt ulkomaalaisryhmät) rötöstelevät kymmenkertaisesti kantaväestöön nähden, vaikkei sen ryhmän aivan joka yksilö niin toimikkaan."

- Tätä minä juuri kysymyksissäni toin esiin. Mihin vedetään raja, kuka saa tulla ja kuka ei?

"Hyviä keinoja sosiaaliturvapaikanhakijoiden torjuntaan ovat rahan jakamisen lopettaminen heille, rikollisten karkoitus ja kansalaisuuden saamisen kiristäminen."

- Sorry, jotta tukeminen voitaisiin lopettaa, tulisi perustuslakia muuttaa "Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon." (Finlex) Rikollisten karkoituksesta mä oon tietyissä tapauksissa samaa mieltä, mutta rikosten taustalla on usein kantaväestön piilorasismia, tai traumoja, jotka ohjaavat käyttäytymistä. Silloin pitäisi saada apua, eikä karkoitusta?

"Ymmärsin kuitenkin, että haluat rajat auki."

- Nope.

"Siinä on kolme mahdollisuutta, joista pyydän sinua valitsemaan yhden:

a) Kaikki saavat tulla ja järjestelmä toimii kuten ennenkin: maahanmuuttajille hommataan kaikki elämiseen tarvittava asunnosta lähtien. Kymmenien tuhansien (vai satojen tuhansien??) tulijoiden edessä sosiaalihuolto murenee kuin korttitalo. Turvapaikanhakijat pääsevät yhdestä kurjuudesta toiseen. Suomalaiset pääsevät hyvinvoinnistaan jakamaan kurjuuden maahanmuuttajien kanssa."

- kenenkään mielestä tämä ei oo hyvä vaihtoehto, ei edes viherhippien.

"b) Kaikki saavat tulla, mutta sosiaaliturva varataan vain kansalaisille. Suomeen saapuu tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä, jotka eivät ole oikeutettuja mihinkään asunnosta lähtien. Tuhannet köyhät (joita vapaaehtoiset eivät ehdi auttaa) ihmiset päätyvät kerjäläisiksi, kodittomiksi ja rikollisiksi."

- Kunhan perustuslaki muutetaan. Seuraus tällasesta luonnollisesti on, ettei kukaan muuta ikinä mihinkään :D Ja unohdetaan perustuslaista myös kohta "Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi" (Finlex)

"c) Elämme teidän viherpiipertäjien satumaassa ja kaikilla on hauskaa. Valtio maksaa kaiken lystin taikaseinästään. Raiskaukset, pahoinpitelyt ja kunniamurhat loppuvat, kunhan rikkautta on riittävästi."

- sä teet tässä varmaan ihan huomaamattaski yleistyksiä? Et ilmeisesti edes pysty miettimään, että ihmisten tulis olla tasavertaisia? Miten tää eros tosta sun a) vaihtoehdosta?

Miten olis:

d) otetaan ihmisiä Suomeen, annetaan oleskeluoikeus ja oikeus opiskella ja tehdä työtä siihen asti, että selvitetään henkilön turvapaikan tarve (jos on kyse turvapaikanhakijasta), tai kunnes sopivassa ajassa maahanmuuttaja on oppinut kieltä tai saanut työn/ammatin, jotta voi osallistua yhteiskunnan ylläpitoon? Nämä olisivat ehtoja kansalaisuuden saamiseksi? Jos ei toteudu, palautetaan sinne, josta ne Suomeen tulivat (eli ei useinkaan kotimaahan).

Oon kyllä sitä mieltä, että meillä on ihan hyvä järjestelmä, eikä sitä tarvii romuttaa, ja ihan samalla tavoin kuin maahanmuuttat, niin myös suomalaiset pitäis tiukemmin "pakottaa" osallistumaan yhteiskuntaan. Työtä tai opiskelupaikka on otettava vastaan, jos se on lähellä, ja valtio tukee työllistymistä esim. osallistumalla työnantajan kustannuksiin.

Terveisin, vihreäituhippipuunhalaaja-aktivisti

Petsaus (nimimerkki)

#117

Jukka on ja paljon

Jukka satuilee tai tarinoi tai kertoo:

"Petsaus, otetaanpa nyt selkeästi muutama pe-rus-a-si-a ensin. Mitä taloushallintoon tulee, olen yo-merkonomi ja arvosanani tutkinnossani ovat korkeita. Missään kaapissa en ole lymyillyt, vaan ajatukseni ovat avoimesti esillä."

Suomi on täynnä merkonomeja, mitä se todistaa, että sinä olet? Suurin osa julkkisbimboista on merkonomeja.

Niin ne RAHAT.

Jukka vastaa ja samalla satuilee:

"Rahoitetaan näitä uusia tulijoita esimerkiksi hoitamalla mielenterveysasioita kuntoon. Järjestetään parempia oloja sosiaalitoimiston asiakkaille (ja samalla työttömille) perustamalla tukiyhdistyksiä, joiden tehtävänä on ylläpitää ns. kansalaisten olohuoneita, feministisiä ja maskulistisia keskustelupiirejä, tarjota edullista kasvisravintoa (esim. soijarouheruuat ovat edullisia!) ja antaa mahdollisuuksia uudenlaiseen elämään. Näillä oheistoiminnoilla estetään rahanmenoa ja edesautetaan ihmisten pysymistä hyvässä kunnossa ja yhteiskunnassa."

Mitenkä säästetään rahoja, jos menoja lisätään herra Jukka Merkonomi?

"Näin säästetään rahoja. Verojen korotuksetkin ovat väistämättömiä. Niilläkin saadaan rahaa."

Veronkoroituksellako kaikki ratkeaa??? Äläs nyt alita itseäsi.

Taikaseiniä tai -sieniä ei minulla eikä muillakaan vihreillä ole.

Onko vielä jotakin epäselvää, Petsaus?

KTS. Ylläolevat. Taidat kyllä syödä ihan omia sieniäsi. Et vastannut yhteenkään kysymykseen.

Paljonko veroja pitää koroittaa, jotta saat rahat:

a) mainitsemiisi lisämenoihin?
b) Miten kasvisravinto tähän kuuluu muutakuin promilleissa?

Kysymys:

Oletko valmis rahoittamaan maahanmuuttajien supervuokra-asuntoja, kuten Peippinen(Vihreät) on ehdoittanut?

Puppek (nimimerkki)

127. Sori kun haukuin viherpiiperoksi - nuo Jukan "tuulahdukset" ottavat päähän kaikessa hurskastelussaan ja naiviudessaan.

"- Tätä minä juuri kysymyksissäni toin esiin. Mihin vedetään raja, kuka saa tulla ja kuka ei?"

Miten olisi, jos tulijan täytyi osoittaa elättävänsä itsensä ja perheensä? Työtä tekevistä ihmisistä on paljon vähemmän harmia kuin työttömistä.

"- Muuten ihan hyvä veto, mutta tilaa on myös muualla ku Suomessa."

Mutta sielläkään sitä ei ole tarpeeksi. Kehitysmaiden väestö kasvaa kymmenillä miljoonilla joka vuosi. Länsimaiden resurssit eivät lopulta riitä kolmannen maailman liikaväestön vastaanottamiseen.

"”Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.”

Tarkoittaako se "discorahan" maksamista, kattoa pään päälle ruuan kanssa vai molempia?

Tuohon liittyen olen miettinyt, mitä tehtäisiin jos Suomeen pamahtaisi 100 000 somalia hakemaan turvapaikkaa. Laki määrää, että pitää heistä huolehtia maksoi mitä maksoi. Silti 100 000 ihmistä on niin paljon, etteivät resurssit riitä ja laki ei vain toimi. Samalla laillahan terveydenhuolto on laissa velvoitettu huolehtimaan ihmisistä, mutta resurssien puutteen takia siihen ei pystytä. Riittääkö kasvavaan turvapaikkabisnekseen rahoitusta ja kuinka pitkään?

"Sun asenne tuntuu olevan kyllä sellanen, että koska kaikkia ei voi pelastaa, ei pitäisi edes yrittää?"

Jos yrittäminen on sitä, että otetaan 0,001 prosenttia hätääkärsivistä (ja siinä samalla siivelläeläjiä) tänne muiden jäädessä hädän keskelle, niin en halua edes yrittää. Haluaisin auttaa tavalla, joka saisi ihmiset itse toimimaan omaa kurjuuttaan ja sen syitä vastaan. En tosin tiedä sellaista tapaa, mutta vaikka tietäisinkin, tekisin sen varoilla, jotka jäävät yli kotimaan ongelmien selvittämisestä.

Ruukinmatruuna (nimimerkki)

Rakastan maahanmuuttajien tuomaa monikulttuurista rikkautta. He pelastavat meitä kantasuomalaisia monella tavalla. He avaavat silmämme siinä tosiasiassa, että heillä on monenlaisia arvoja ja tapoja, joita meillä ei ole.

Niinpä. Arvoja ja tapoja kuten pikkulasten sukuelinten rituaalinen silpominen, kunniaväkivalta, räikeä sukupuolten epätasa-arvo, uskonkiihko, fasismi, joukkoraiskaukset, suvaitsemattomuus ja inho suomalaisväestöä kohtaan.

On vain ajan kysymys, milloin maahamme rantautuvat sellaiset arvot ja tavat kuten terrorismi, pyhä sota,orjuus, dhimma ja naisten kohteleminen huonekaluina tai kotieläiminä.

Heillä tuntuu olevan paljon suurperheitä ja vahvoja perheyhteyksiä.

Ja arvaapa, kuka niiden suurperheiden ylläpidon maksaa?

Ajatellaan myös lukuisia maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten kebabpaikkoja, joista moni perjantai-illan juhlija saa yöruokaa.

Ja kuinka moni niistä maksaa veronsa ja sotu-maksunsa säntillisesti?

Monikielisyys on etumme. Minusta meillä on oikeus lukea muitakin kieliä kuin äidinkieltä ja englantia. Siksi olen iloinen siitä, että meillä perusopetuksessa on luettava myös ruotsia.

Pakkohan on tunnetusti kaikkein paras motivaattori kieltenopiskeluun?

Ruotsinkieliset on ryhmä, jonka koen meille kansalliseksi rikkaudeksi, kuten saamelaiset ja venäläisetkin.

Miksi heikäläiset eivät koe suomenkielisiä ja suomalaisia kansalliseksi rikkaudeksi lainkaan?

Suomalaisuus on moninaista. On siviilipalvelusmiehiä, lesbonaisia, cp-vammaisia, kasvissyöjiä, hommafoorumilaisia ja maahanmuuttajia.

Minne unohtui se periaate, että "tee tai ole ihan mitä itse haluat, kunhan et tekemisilläsi aiheuta riesaa kenellekään". Sivari, lesbo, cp, kasvissyöjä tms ei aiheuta. Raiskaaja, rituaalisilpoja, ryöstäjä, kunniamurhaaja, jihadisti ja terroristi aiheuttavat.

Homma on se, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo. Kaikkien ihmisten kunnioittaminen on se, johon meidän kaikkien tulisi pyrkiä.

On vain niin kovin vaikeaa kunnioittaa sellaista ihmistä, joka on ottanut tavoitteekseen länsimaisen kulttuurin ja elämäntavan tuhoamisen ja sen korvaamisen rautakautisella paimentolaisuskonnolla ja sen fundamentalistisella tulkinnalla.

On erityisen tärkeää, että jokainen pystyy erottamaan ihmiset ja teot. Tekoja voidaan tuomita - ihmisten tuomitseminen onkin jo toinen asia.

Juuri niin. Raiskaus vankilaan ja raiskaaja vapaaksi.

Hyvä lukija, mitä ajattelet ihmisoikeuksista?

Mitä ihmisoikeudet ajattelevat minusta? Kuuluvatko ne han-suomalaisille? Vai onko heillä vain velvollisuuksia?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Petsaus (128.): Olen jo vastannut. Ja vastasinpa mitä tahansa, niin se ei tunnu olevan riittävä.

Ruukinmatruuna (130.): Tuot esille vain ääritapauksia. Onko järkevää yleistää? Voinhan minä väittää, että kaikki maahanmuuttokriitikot tekevät asiaa X, kun yksi tai kaksi on sitä tehnyt. Se onkin järkevää leimata noin vain. Moni maahanmuuttaja elättää myös itsensä ja perheensä.

Puppek (nimimerkki)

"Moni maahanmuuttaja elättää myös itsensä ja perheensä."

Jos kovin moni heistä elättäisi itsensä, eihän meillä olisi ongelmia sen suhteen. Kovin moni vaan EI elätä edes itseään. Katso työttömyystilastoja ja vertaa kuinka moni somali/irakilainen/afganistanilainen on työttömänä ja sitten katso vaikka virolaisten tai ruotsalaisten lukuja.

"Tuot esille vain ääritapauksia. Onko järkevää yleistää?"

Sinä löysit plussapuoliksi kebabravintolat, suurperheet ja perheyhteydet. Se on kai jonkinlainen tiivistelmä?

Petsaus (nimimerkki)

#131

Ongelmahan on se, että heität mitä mielikuvituksellisimpia juttuja, mutta et niitä pysty perustelemaan.

Eli paljon sitä säästöä kertyy ehdoituksillasi?
Ja paljonko pitää veroastetta nostaa?

Noihin sinun pitää osata vastata jotta edes hitunen sinun ehdoitustesi pohjasta säilyisi.

Muuten on ihan turha laittaa avauksia jotka liikkuvat lähinnä rikkaan mielikuvituksen varassa ilman realismia.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Puppek: Kas kummaa, kun en ikinä sossussa asioidessani ole törmännyt maahanmuuttajiin. Lisätään myös erilaiset kulttuuriyhdistykset hyväksi hyötyesimerkiksi maahanmuuttajista (esim. thaimaalaiskulttuuriseurat jne.)

Petsaus, voit laskea esimerkiksi 10 masennuslääkekuuria (joiden hintoja en tunne, mutta hintavia kuitenkin) ja 220 kasvisruoka-annosta (á 1 - 1,5 euroa). Uskon, että edellinen on hintavampi.

Oskari (nimimerkki)

Ei kai masennusta kasvisruualla hoideta, sillä soijalla. Kyllä se nyt on monisyisempi juttu.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Oskari: Ei nyt sentään, mutta uskon, että nykyaikana moni masennus on tosiasiassa olosuhdemasennus ja sen kautta olosuhteilla saadaan reilusti muutoksia aikaan.

Puppek (nimimerkki)

134. "Puppek: Kas kummaa, kun en ikinä sossussa asioidessani ole törmännyt maahanmuuttajiin."

Niin ja minua eivät ole ulkomaalaiset raiskanneet. Silti tiedän joukkoraiskauksia tapahtuvan. Paljon.

"Lisätään myös erilaiset kulttuuriyhdistykset hyväksi hyötyesimerkiksi maahanmuuttajista (esim. thaimaalaiskulttuuriseurat jne.) "

Omglol. Miten suomalainen yhteiskunta hyötyy sellaisista? Itse en sellaisia tarvitse, enkä tunne ketään muutakaan joka tarvitsi. Sori vaan, mutta tuo ei mitenkään vielä riitä puntarissa monikulttuurisuuden haittoja vastaan.

Petsaus (nimimerkki)

"Petsaus, voit laskea esimerkiksi 10 masennuslääkekuuria (joiden hintoja en tunne, mutta hintavia kuitenkin) ja 220 kasvisruoka-annosta (á 1 - 1,5 euroa). Uskon, että edellinen on hintavampi. "

Jukka parka. Oletko nyt ihan tosissasi? Pyysin selkeitä lukuja ja alat sylkemään naurettavia esimerkkejä.

Miten onnistuit linkittämään taas kasvisruan ja mielenterveyshäiriöt?

Väitätkö, että jos kaikki olisivat kasvissyöjiä niin ei olisi mielenterveyshäiriöitä?

Näinhän sinä väität lauseessasi:

"Petsaus, voit laskea esimerkiksi 10 masennuslääkekuuria (joiden hintoja en tunne, mutta hintavia kuitenkin) ja 220 kasvisruoka-annosta (á 1 - 1,5 euroa). Uskon, että edellinen on hintavampi"

Eli kasviruokavaliolla voimme poistaamielenterveyssairaudet.

Jukka tuo oli jopa sinulta todella paksua ja vaarallista.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Puppek: Joukkoraiskauksia tekevät suomalaisetkin. Olen lukenut niistä. Olipa paksua tekstiä.

Petsaus: Tuon tarkempia lukuarvioesimerkkejä tuskin kukaan pystyy edes antamaan. Emme voi tietää tarkkaan, paljonko menee menoja mihinkin. Kasvisruuat tuovat myös yhteisöllisyyttä ja yksinäisyydellä on paha tapa lisätä esim. masennusta. En tosiaankaan väitä, että kasvisruoka poistaisi psykiatrisia sairauksia. Todella omituinen johtopäätös sinulta, Petsaus.

Aino (nimimerkki)

Eli jos nyt vaihdan sekaruuan kasvisravintoon minä muutun iloiseksi ja toimeliaaksi ihmiseksi, ystäväpiirini laajenee ja elämä on yhtä juhlaa?

Sinulla Jukka on ilmeisemmin myös psykiatrian koulutus kun osaat sanoa heti naaman nähtyä kuka kärsii oikeasta masennuksesta ja kuka vain olosuhdemasennuksesta?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Aino: Ei näin. Vaan olosuhdemasennuksesta kärsivä saa elämäänsä uutta sisältöä ja sen lisäksi aktivoituu ja tutustuu uusiin ihmisiin. En ole oikea henkilö tekemään diagnooseja, mutta asioista voin kirjoittaa. Psykiatriaan liittyviä opintoja minulla on hiukan ja tiedän, että työtoiminnan kaltaisillakin toimilla saadaan tuloksia aikaan.

Puppek (nimimerkki)

139. "Joukkoraiskauksia tekevät suomalaisetkin. Olen lukenut niistä. Olipa paksua tekstiä."

Odotinkin milloin sinulta tulee tuttu ja kulunut "han-suomalaisetkin". Maahanmuuttajat, joita on muutama prosentti väestöstä, tekevät raiskauksista moninpaikoin puolet tai enemmän. Suomalaiset raiskaajat pitää heittää vankilaan, mutta ulkomaalaiset raiskaajat voi ennaltaehkäistä jos heitä ei päästetä maahan. Et voi siis vedota siihen, että raiskaavathan suomalaisetkin. Et voi vedota siihenkään, että ulkomaalaiset (tietyt ryhmät) raiskaisivat vähemmän kuin alkuperäisväestö, koska hei eivät raiskaa vähemmän vaan enemmän.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Puppek: En usko kirjoitukseesi.

Petsaus (nimimerkki)

" Tuon tarkempia lukuarvioesimerkkejä tuskin kukaan pystyy edes antamaan. Emme voi tietää tarkkaan, paljonko menee menoja mihinkin. "

Siis pidätkö täällä ihmisiä ihan pilkkanasi vai oletko oikeasti tyhmä?
Ai niin olet YO merkonomi.

Montakos työpäivää on takana tai vuotta?

Niin sitähän minäkin alat muistuttamaan yhä enemmän jälkeenjääneeltä . Anteeksi vain.

Ruukinmatruuna (nimimerkki)

Ruukinmatruuna (130.): Tuot esille vain ääritapauksia. Onko järkevää yleistää?

Silloin, kun kyseessä on maahanmuuttajaryhmän Y kulttuuriin kiinteästi kuuluvat arvot ja tavat, yleistäminen on järkevää.

Silloin, kun kyse ei ole enää ääritavoista vaan valtavirrasta, yleistäminen on järkevää. Keski-Euroopassa näitä ääritapauksia on riesaksi saakka. Miksi mielestäsi Suomen pitää toistaa kaikki keskieurooppalaisten virheet holtittoman maahanmuuton kanssa?

Voinhan minä väittää, että kaikki maahanmuuttokriitikot tekevät asiaa X, kun yksi tai kaksi on sitä tehnyt.

Toki voit, kunhan esität tilastoja väitteittesi tueksi.

Se onkin järkevää leimata noin vain.

Silloin, kun maahanmuuttajaryhmän Z tavat ja arvot ovat sellaisia, jonka me han-suomalaiset tulkitsemme antisosiaaliseksi käytökseksi ja leimaamiselle todella on aihetta, se onkin hyvin järkevää, sillä paheksunta on yksi sosiaalistamisen keino.

Moni maahanmuuttaja elättää myös itsensä ja perheensä.

Ja monet maahanmuuttajaryhmät ovat suhteettoman yliedustettuina niin työttömyys-, rikos- kuin vankilatilastoissakin.

Käsi sydämelle, Jukka: kun kaipaat tähän maahan poikkeavia arvoja ja tapoja, niin haluatko tähän maahan ihan oikeasti terrorismia, jihadia, joukkoraiskauksia, uskonnollista fanatismia, uskonnollista suvaitsemattomuutta, rituaalisilpomisia, kunniamurhia, ryöstöjä ja naisten säkittämistä sekä alistamista kotiorjan ja synnytyskoneen asemaan? Nuo nimittäin ovat suomalaisista poikkeavia arvoja ja tapoja - jotka me tulkitsemme hyvin antisosiaaliseksi käytökseksi, mutta joista tietyt maahanmuuttajaryhmät eivät tingi millimetriäkään.

Johan (nimimerkki)

Siis kebab. Se on lähinnä kurjaa pikaruokaa, jolla ei ole ravitsemuksen kanssa mitään tekemistä. Terveydestään huolehtivat ihmiset eivät sitä syö.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Johan: Onhan toki muitakin eksoottisia ruokia tullut Suomeen, kiitos maahanmuuttajien. Intialaista, italialaista jne.

Ruukinmatruuna (nimimerkki)

Todettakoon lopuksi: kaikki arvot ja tavat mitä maahanmuuttajilla on ja mitä meillä ei ole, eivät ole positiivisia. Suuri osa niistä on a) taantumuksellisia b) antisosiaalisia c) destruktiivisia.

Esimerkki taantumuksellisesta arvosta on se, että naisen paikka on kotona kotiorjana ja synnytyskoneena säkkiin puettuna.

Esimerkki antisosiaalisesta arvosta on se, että tyttären, joka alkaa seurustelemaan vääräuskoisen pojan kanssa, saa tappaa. Tai itse asiassa hänet pitääkin tappaa, jotta suvun kunnia ei mene.

Esimerkki destruktiivisesta arvosta on terrori ja pyhä sota vääräuskoisia vastaan.

Maahanmuuttajat todellakin ovat avanneet silmämme huomaamaan, että kaikki eivät ole samanlaisia kuin me, eivätkä jaa kanssamme samaa arvopohjaa ja tapoja - eivätkä suostu sopeutumaan meidän arvoihimme ja tapoihimme edes väkivallan uhallakaan vaan pitävät väkivaltaisesti kiinni omista tavoistaan ja arvopohjastaan, aivan riippumatta siitä, kuinka paljon vahinkoa siitä meille aiheutuu.

Puppek (nimimerkki)

En aio päästää Jukkaa nyt vähällä, eli en tyydy lässynlässyn-vastauksiin.

"Onhan toki muitakin eksoottisia ruokia tullut Suomeen, kiitos maahanmuuttajien. Intialaista, italialaista jne."

-Intialainen ja italialainen ruoka ovat olleet täällä varmasti ennen sosiaalimaahanmuuttajien aaltoa ja siitä riippumatta. Ruokakulttuurin leviäminen ei vaadi massamaahanmuuttoa.

-Intialaiset ja italialaiset eivät ole maahanmuuttajaryhmistä ongelmallisia. Intiasta tulee korkeasti koulutettuja ihmisiä ja italialaisten arvomaailma (kulttuuria meinaan) on hyvin paljon lähempänä suomalaisia kuin esim. somalien. Intiasta ei myöskään tule tuhansittain turvapaikanhakijoita, joiden elättäminen Suomessa on kallista.

"Puppek: En usko kirjoitukseesi"

En ihmettele yhtään. Olet rakentanut päähäsi jonkinlaisen ikuisen onnen pilvilinnan jossa elät. Karu todellinen maailma ei vaan ole sinulle totta. :)

Jälleen kerran, mikä on se rikkaus, jota varten valtavia ongelmia aiheuttava massamaahanmuutto kehitysmaista sallitaan?

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Mitäs ongelmia ne viisi suomalaista tappavat nyt ovat?

Käyttäjän jarisuominen kuva
Jari Suominen

46."Ihmisoikeudet, joita vihervasemmistolainen roskaväki aina toitottaa ovat silkkaa paskaa ilman vastuuta. Vastuu ja uskallus seistä mielipiteensä takana ovat ne arvot jotka tekevät ihmisestä suuren tai sitten vinkuvan pelkurin. Minä sanon asiat suoraan miettimättä vähääkään onko Jukka pitkä, pätkä, lihava, laiha tai mitään muuta. Ja ihmisoikeuksiin kuuluu oikeus puhua suoraan asioista ilman sievistelyä tai selittelyä."
Tässä suoraselkäinen nimimerkki "Siviilitarkkailija" suorastaan tekee maailmanennätyksen perusteettoman omakehun alalla.Kaltaisesi puskista ampuva natsi ei edes ymmärrä käsitteitä vastuu ja uskallus seistä sanojensa takana.En yleensä edes vaivaudu kommentoimaan kaltaisiasi nimettömiä mitättömyyksiä, mutta lienee itsellesikin parasta että joku palauttaa sinut maan pinnalle.Kaltaisesi puska-ampujat ovat roskaväkeä jos sellaista on.

Anna-Leena.64."”Huono suomalainen itsetunto aiheuttaa pelkoa muita kulttuureja kohtaan-tämä on tärkein syy maahanmuuttokritiikillenne.Peiliin olisi ihan hyvä joskus katsoa.”

Vai huono suomalainen itsetunto tärkein syy maahanmuuttokritiikille? Uskomatonta… Niinpä Jari Suominen, peiliin olisi ihan hyvä joskus katsoa… ja ajoissa. "

Kyllä tuo pitää mielestäni paikkansa.Näillä kriitikoilla on niin suuri herranpelko rasitteenaan etteivät useinkaan uskalla kirjoittaa omalla nimellään-pelkäävät häviävänsä väittelyn.Tätä sanoisin kyllä huonoksi itsetunnoksi.Mitä tulee itsekritiikkiini on se ihan hyvätasoista-peili on käytössä.Vai mitä mahdoit tarkoittaa?

Jari-Petri Heino voisi ehkä valaista minulle miten etninen tausta vaikutti Espoon ampumatapaukseen?Entä Myyrmannin, Jokelan ja Kauhajoen tragedioihin?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Kiitos Jari Suomiselle asiallisesta kirjoituksesta.

Puppek (nimimerkki)

Ei kiitoksia Jukalle kun ei viitsinyt/osannut vastata kysymykseen. Siksi oletan, että ainakin tämän ketjun kirjoituksesi on täyttä peetä. Tyhjää hölinää, jota et voi perustella.

Aino (nimimerkki)

"Aino: Ei näin. Vaan olosuhdemasennuksesta kärsivä saa elämäänsä uutta sisältöä ja sen lisäksi aktivoituu ja tutustuu uusiin ihmisiin. En ole oikea henkilö tekemään diagnooseja, mutta asioista voin kirjoittaa. Psykiatriaan liittyviä opintoja minulla on hiukan ja tiedän, että työtoiminnan kaltaisillakin toimilla saadaan tuloksia aikaan."

Mutta siis jos minäkin kerran kärsin vain olosuhdemasennuksesta niin eikös tuo juuri tarkoita, että vaihtamalla kasvisruokaan minä piristyn, saan uutta sisältöä elämään, kaveripiiri kasvaa ja minusta tulee lopulta oikein iloinen ja terve ihminen? En kyllä ymmärrä miten kasvisruoka sinänsä voi johtaa mihinkään ystäväpiirin laajenemiseen? Valaise toki miten tämä kaavioi oikein toimii. Onko kasvissyöjillä kenties joku salaseura johon liitytään kaupankassalla kun ostokset ovat olleet tietyn ajan vain kasviksia?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Puppek, rikkautta ovat myös monikulttuuriset perheet ja pakolaisperheiden hyväsydäminen auttaminen. Ne tuovat väriä ja persoonallisuutta Suomeen. Humanitäärisyys toteutuu tätä kautta.

Aino, ei tarkoita. Jos kärsisit olosuhdemasennuksesta ja olisit yksin kotona, uskon, että piristyisit siitä, että sinulla on paikka, jossa voit olla ja josta saisit terveellistä ruokaa. Se, että syöt kasvisruokaa muiden ihmisten kanssa, antaa sinulle seuraa ja yhteisöllisyyden tunnetta.

Timo Alanko (nimimerkki)

hmm.. mun viimeisin vastaukseni ei näköjään ikinä päässy tänne asti. Eli puppek #129 en jättäny tarkotuksella vastaamatta.

"Miten olisi, jos tulijan täytyi osoittaa elättävänsä itsensä ja perheensä? Työtä tekevistä ihmisistä on paljon vähemmän harmia kuin työttömistä."

- turvapaikanhakijat on otettava huomioon erikseen. Ei aina voida olettaa, että esim. sodan keskellä elävän on kyettävä vieraassa kulttuurissa elättämään itsensä etenkään, kun Suomessa ei osata palkata muita kuin suomalaisia.

"Kehitysmaiden väestö kasvaa kymmenillä miljoonilla joka vuosi. Länsimaiden resurssit eivät lopulta riitä kolmannen maailman liikaväestön vastaanottamiseen."

- ei me oikein voida tehdä eroa eri ihmisten välille. Kaikki me eletään tällä maapallolla, meillä on yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet. Lähtökohta on tietysti se, että ihmiset pyrkivät tulemaan toimeen sillä alueella, johon ovat syntyneet, mutta se ei vain onnistu.

"Tarkoittaako se ”discorahan” maksamista, kattoa pään päälle ruuan kanssa vai molempia?"

- mä en noista discorahoista tiedä, mutta on totta, että sosiaalitoimisto on tietyissä tapauksissa jakanut rahaa epätasa-arvoisesti. Eli ei pitäisi tarkoittaa, mutta sosiaalitoimisto on ns. harkinnanvarainen toimisto, jolloin kauniit puheet voivat avata kukkaronnyörit.

"Riittääkö kasvavaan turvapaikkabisnekseen rahoitusta ja kuinka pitkään?"

- tää on hyvä kysymys. Totuus on kuitenkin se, että Suomi on varakkaampi kuin koskaan, ja meillä olisi resursseja auttaa monia. Suomi on kuitenkin sen verran pieni kansantalous, että satoja tuhansia ei tänne vain sovi.

"Jos yrittäminen on sitä, että otetaan 0,001 prosenttia hätääkärsivistä (ja siinä samalla siivelläeläjiä) tänne muiden jäädessä hädän keskelle, niin en halua edes yrittää. Haluaisin auttaa tavalla, joka saisi ihmiset itse toimimaan omaa kurjuuttaan ja sen syitä vastaan. En tosin tiedä sellaista tapaa, mutta vaikka tietäisinkin, tekisin sen varoilla, jotka jäävät yli kotimaan ongelmien selvittämisestä."

- kyllä mun mielestä yks tuhannestakin on ihan hyvä. Jos Suomessa olis miljoona hätää kärsivää, 1000 suomalaista vois saada apua. Haluaisiko sinä olla niiden tuhannen joukossa? Lähtökohtaisesti kuitenkin järkevintä tietenkin on pyrkiä auttamaan ihmisiä siellä, jossa he asuvat.

Puppek (nimimerkki)

155. Sori kun en vaan suostu luovuttamaan. En luovuta ennen kuin jompikumpi meistä myöntää puhuvansa roskaa. Jukka, mielestäni puhut edelleen peetä. Peen määrä vain kasvaa. Purin vähän ajatuksia:

Sinun monikulttuurinen rikkautesi:

- intialainen ruoka
- italialainen ruoka
Kuten jo sanoin, ruokakulttuuri ei vaadi massamaahanmuuttoa kehitysmaista.

- thaimaalaiskulttuuriseurat
En ymmärrä, mihin niitä tarvitsee? Rikastuvatko muut kuin thaimaalaiset niistä? Olen siis ymmärtänyt, että maahanmuuttajat ovat rikkaus meille, eivät itselleen.

- suurperheet
Ihme että et vastusta suurperheitä virheiden... siis vihreiden kannattajana. Suurperheet ja siitä johtuva ylikansoitushan ovat syynä moniin maailman ongelmiin.

- perheyhteydet
Miksi perheyhteydet (mitä ikinä sillä meinaatkaan) olisivat vain ulkomaalaisten arvo tai osa kulttuuria? Tarkoititko tuolla, että pidetään enemmän yhteyttä perheen (vai suvun?) kesken? Minä pidän yhteyttä sukulaisiin ja omaisiin mielestäni riittävästi. Voisinko rikastaa itseäni jos pitäisin yhteyttä enemmän ja enemmän?

- monikulttuuriset perheet
Miksi monikulttuurinen perhe on parempi kuin tavallinen valtaväestöperhe? Ensimmäisenä tuli tuosta mieleen perhe, jossa muslimi-isä sanoo miten tehdään ja se ei ole rikkautta.

- humaanitaarisuus
Kuinka humaanitaarista on ottaa ihmisiä kylmään pohjoiseen elätettäväksi kun samalla rahalla voitaisiin auttaa tuhatkertaista määrää ihmisiä lähempänä heidän kotimaataan?

- auttaminen
Auttaminen on ihan kivaa, mutta pakottaako monikulttuurisuus meidät tähän hyveeseen? Rikkaus siis lisääntyy kun joudumme auttamaan yhä suurempaa määrää ihmisiä?

- väri
Etkai Jukka ole niin rasisti, että sinusta ympäristössäsi elävien ihmisten pitäisi olla erivärisiä?

- persoonallisuus
Mitähän meinaat tällä?
a) Jos tarkoitat, että sosiaalimaahanmuuttajat olisivat luonteeltaan parempia (rikkaampia) kuin me, olet väärässä.
b) Jos ajattelit , että tavallisesta poikkeava, persoonallinen katukuva etnisine kauppoineen ja moskeijoineen jne, on rikkautta, olet jälleen väärässä. Koko Eurooppa on niin monikulttuuristunut, että minusta persoonallisuutta on pian perinteinen katukuva ilman moskeijoita ja halal-kauppoja. Monikulttuurisuus hävittää persoonallisuuden maiden ja kansojen väliltä.
c) Jos päässäsi eriväriset ihmiset ovat persoonallisia, niin minä alan kutsua sinua rasistiksi.

Lisään rikkauteen muutamia, jotka ovat jo toteutuneet tai ne ovat vielä kehittymässä:

- hurjasti lisääntyneet raiskaukset
Oliko 2007, että Espoossa 70% raiskauksista oli maahanmuuttajien tekemiä. Samanlaista tietoa olen lukenut muistakin kaupungeista ja maista.

- lisääntynyt rikollisuus muutenkin kuin raiskauksien osalta
Vankilat alkavat olla Suomessa monikulttuurin kulmakiviä.

- ghettoutuminen ja lähiömellakat
Ruotsissa ja muissa Euroopan maissa on alueita, joissa alkuperäisväestön on taukoamatta hengenvaarallista elää. Alueet ovat niin ghettoutuneet, ettei edes virkavalta pysty tekemään enää mitään. Alueiden asukkaista ja mellakoihin osallistujista suuri osa on maahanmuuttajia.

- sananvapauden rajoitukset
Joudumme pitämään suumme kiinni, etteivät herkät muslimit loukkaannu. Ennenpitkää kriittisten mielipiteiden vaientaminen vaatii valtiollisen sensuurikoneiston. Hyvä esimerkki tästä on tulossa oleva PUNAINEN NAPPI, joka sai alkunsa kouluammuskelusta, mutta joka onkin tarkoitettu "rasistien" hiljentämiseen.

- tasa-arvon heikkeneminen
Kehitysmaissa, varsinkin muslimimaissa nainen on kiistattomasti miehen alapuolella kaikilla elämän alueilla. Naista alistetaan, koska valtion ja sen ihmisten arvojen mukaan se on oikein. Ihmisten muuttaessa tänne, he eivät taikaiskusta hylkää arvojaan ja uskomuksiaan. Siten he tuovat mukanaan epätasa-arvoa. Edellisestä kohdasta johtuen heitä ei voi vaatia hylkäämään kurjia arvojaan, koska se johtaa muslimien loukkaantumiseen.

- rasismi
Maahanmuuttajat ghettoutuvat ja tippuvat toisen luokan kansalaisen asemaan mm. työmarkkinoilla kotoutusresurssien puutteen takia. Itsekritiikkiä vailla olevat uussuomalaiset syyttävät asemastaan valtaväestöä ja käyvät sen kimppuun (rasismia). Kantaväestö syyttää maahanmuuttajia väkivallasta ja loisimisesta ja käy kaksinaismoraalisesti heidän kimppuunsa (rasismia). Rasismi lisääntyy puolin ja toisin.

- turvattomuus
Edellämainitut mellakkalähiöt ovat vaarallisia alueita, mutta turvattomuus leviää niiden ulkopuolellekkin. Tähän voisin laittaa lainauksen Oslon yliopiston sosiaaliantropologian professori Unni Wikanilta:
"Norjalaisnaisten on ymmärrettävä, että elämme monikulttuurisessa yhteiskunnassa, ja sopeuduttava siihen."

- kasvavat valtion ja kuntien sosiaalimenot
Sosiaaliturvapaikanhakijoiden lisääntyvä muuttoliike lisää automaattisesti menoja, kuten vastaanottokeskukset, kotoutuskoulutus, perheenyhdistämiset jne. Ne rahat ovat joko a) velkaa, joka täytyy maksaa takaisin b) verorahoja, jotka ovat pois vaikkapa vanhusten terveydenhuollosta. Tietääkseni pelkkä vastaanottokeskusten pyörittäminen maksaa yli 100 miljoonaa vuodessa.

- kunniamurhat ja kunniaväkivalta
Jokainen herkkien muslimien tunteita loukannut on hengenvaarassa. Jännästi kuolemantuomion (fatwa?) voi saada jos väittää islamia väkivaltaiseksi.

- suomalaisen kulttuurin katoaminen
Kulttuuri on tietenkin kokoajan liikkeessä, mutta nykyinen raju muutos väestössä voi muuttaa kulttuuriakin rajusti. En pidä pahana, vaikka me saisimme muualta (hyviä) vaikutteita, mutta islamista en löydä mitään hyviä vaikutteita. Islam on ideologia, joka hallitsee elämän kaikkia alueita ja se ei omaksu itseensä vieraita (suomalaisia) vaikutteita tuosta vaan. Siinä käy niin, että me sulaudumme Islamiin, eikä toisinpäin.

- kansallisen identiteetin puute?
En tiedä, kuinka tiukasti turvapaikanhakijat sitoutuvat Suomeen. Pitävätkö he kansalaisuuden saatuaan tätä kotimaanaan? Itse olen käynyt armeijan sissinä ja olen valmis puolustamaan Suomea joka solullani. Ovatko maahanmuuttajat niin suomalaisia, että ovat valmiina puolustamaan ja pitämään huolta uudesta kotimaastaan? Vai onko useimmilla mielessä, että he ovat täällä vain palveltavina ja nostavat kytkintä jos jotain pitää tehdä?

Puppek (nimimerkki)

156. "Totuus on kuitenkin se, että Suomi on varakkaampi kuin koskaan, ja meillä olisi resursseja auttaa monia."

Se, että sinulla on vaikka iso velkarahalla ostettu mersu ei tee sinusta varakasta, vaikka sellaiselta saatat näyttää.

Suomi ottaa lamasta selvitäkseen miljardikaupalla velkaa, jonka maksaminen sysätään käsi sydämellä jälkipolville. Vaikka joudumme ottamaan miljardikaupalla velkaa, lahjoitamme velkarahaa pois. Kehitysapuun lisättiin juuri 80 miljoonan köntti ja kokonaissumma alkaa pian lähennellä miljardia. Sitten puhutaan, että päälle pitäisi vielä laittaa rahaa kehitysmaiden ilmastotalkoisiin satoja miljoonia.

Kun muistaa jutut allensa kusevista vanhuksista ja hoitajapulasta nousee mieleen kysymys, että mihin ne resurssit oikein suunnataan?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Puppek, kiitos nauruista! :D

Puppek (nimimerkki)

Ole hyvä. Mikä oli vitsi?

Aino (nimimerkki)

"Aino, ei tarkoita. Jos kärsisit olosuhdemasennuksesta ja olisit yksin kotona, uskon, että piristyisit siitä, että sinulla on paikka, jossa voit olla ja josta saisit terveellistä ruokaa. Se, että syöt kasvisruokaa muiden ihmisten kanssa, antaa sinulle seuraa ja yhteisöllisyyden tunnetta."

Kasvisruokaa saa vain jossain kodin ulkopuolisessa ryhmässä ja sekaruokaa vain kotona neljän seinän sisällä?

Timo Alanko (nimimerkki)

#158 Puppek

156. ”Totuus on kuitenkin se, että Suomi on varakkaampi kuin koskaan, ja meillä olisi resursseja auttaa monia.”

"Se, että sinulla on vaikka iso velkarahalla ostettu mersu ei tee sinusta varakasta, vaikka sellaiselta saatat näyttää."

- yritätkö väittää, ettei Suomi ole varakas?

"Suomi ottaa lamasta selvitäkseen miljardikaupalla velkaa, jonka maksaminen sysätään käsi sydämellä jälkipolville. Vaikka joudumme ottamaan miljardikaupalla velkaa, lahjoitamme velkarahaa pois. Kehitysapuun lisättiin juuri 80 miljoonan köntti ja kokonaissumma alkaa pian lähennellä miljardia. Sitten puhutaan, että päälle pitäisi vielä laittaa rahaa kehitysmaiden ilmastotalkoisiin satoja miljoonia."

- Miksi Suomi ottaa velkaa? Sn takia, että se käyttää tulonsa päin v:tä ja lahjoittaa pois tulonlähteensä. Vuonna 1995 valtion velka oli 60 mrd (63,3 % bkt:sta) ja vuonna 2008 54 mrd (29 % bkt:sta) (veronmaksajain keskusliitto). Eli kyllä meillä menee huomattavasti paremmin kuin ennen.

"Kun muistaa jutut allensa kusevista vanhuksista ja hoitajapulasta nousee mieleen kysymys, että mihin ne resurssit oikein suunnataan?"

- eli sun mielestä suomalaisten vanhusten pitäis kiiltää hoitajien ympäröimänä, samaan aikaan muualla kuolee aikuisia ja lapsia puhtaan juomaveden puutteeseen? Syytät valtiota kyvyttömyydestä vanhusten hoitamisessa, muttet yhtään syyllistä perheitä siitä, että ne keskittyy varallisuuden kerryttämiseen, eikä läheisistään huolehtimiseen?

Puppek (nimimerkki)

162.

"Vuonna 1995 valtion velka oli 60 mrd (63,3 % bkt:sta) ja vuonna 2008 54 mrd (29 % bkt:sta) (veronmaksajain keskusliitto). Eli kyllä meillä menee huomattavasti paremmin kuin ennen."

2008 oli juuri ennen lamaa/taantumaa. Odotan, että esität viime vuoden (2009) luvut. Sitäpaitsi 1995:sen luku oli useampi vuosi laman jälkeen. Odottaisin ainakin vuoteen 2013 että alkaisin vertailemaan.

"Eli sun mielestä suomalaisten vanhusten pitäis kiiltää hoitajien ympäröimänä, samaan aikaan muualla kuolee aikuisia ja lapsia puhtaan juomaveden puutteeseen?"

Muualla kuolee ihmisiä juomaveden puutteeseen, sairauksiin ja väkivaltaan vaikka kuinka auttaisimme. Jos saamme tietyn ihmisryhmän A pelastettua (siis elätettyä loppuikänsä) löytyy väestönkasvun seurauksena jostain uusi ryhmä B autettavaksi (eli taas elätettäväksi). Voimme nipistää varoistamme ehkä vielä sen ryhmän B elatuksen, mutta emme enempää. Resurssit loppuvat kun autettavaksi saapuu ryhmä C. Ryhmiä olisi vielä lisääkin, D, E, F... sisältäen satoja miljoonia ihmisiä - kymmeniä kertoja Suomen väestön - ryhmiä, joiden koko kasvaa jatkuvasti.

Suomalaiset vanhukset, jotka rumasti sanottuna mätänevät kuoliaaksi, ei ole loputon resurssien suo. Heidän määränsä ei lisäänny exponentaalisesti kuten kehitysmaiden väestö. Heitä ei edes ole satoja miljoonia. Voimme hoitaa vanhustemme loppuelämän kuntoon, mutta kehitysmaiden tilannetta emme. Miksikö en usko, että kehitysmaita voitaisiin auttaa - tiedätkö yhtään kehitysmaata, jonka tilanne oltaisiin saatu kehitysavulla vakautettua ja maa olisi lähtenyt kehityksen kelkkaan mukaan?

"Syytät valtiota kyvyttömyydestä vanhusten hoitamisessa, muttet yhtään syyllistä perheitä siitä, että ne keskittyy varallisuuden kerryttämiseen, eikä läheisistään huolehtimiseen?"

Kuinka monella suomalaisella perheellä yleensä on aikaa ja varaa huolehtia täyspäiväisesti vanhuksistaan? Veikkaan, ettei kovin monella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset