Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Miksi vihreä feministimiesoletettu ärähti?

Olen joutunut pieniin kahnauksiin sosiaalisessa mediassa. Miten minun tulisi tämä asia selittää, että se tulisi oikeasti ymmärretyksi? Tuntuu siltä, että jotkut naisoletetuista haluaa ymmärtää tahallaan asiat väärin ja lietsoa siten riitaa.

Ainakin feministimiesoletettuna minulle on hyvä, että naisten määrä lisääntyy makrotasoilla (eduskunta, kunnanvaltuustot jne.). Olemme samaa mieltä, eikö totta?

Sitten on mikrotasot eli tässä tapauksessa esimerkiksi eduskuntaryhmät ja valtuutettujen ryhmät. Kun aletaan mennä viittä jäsentä isommissa ryhmissä yli 60 prosentin jomman kumman juridisen sukupuolen, niin silloin alkaa sukupuolinen polarisaatio ja näin ollen lasikatto alkaa rakentua toiselle oletussukupuolelle. Ovatko tällaiset mikrotason lasikatot hyvä asia? Mielestäni eivät ole.

Lisäksi Vihreät on saanut naisten puolueen vahvan maineen. Jos puolueesta haluaa koko kansan puolueen, ei tällainen ero luo näkymää sille, että olisimme koko kansan puolue kaikille sukupuolille. Viesti tasa-arvoisuudesta kaikille sukupuolille ei välity tällöin kunnolla, eikä Vihreät houkuta miesoletettuja samalla tavalla. Se ei ole eduskuntaryhmän vika tässä tapauksessa, vaan äänestäjien mahdollistama tilanne.

Oliko vielä syytä väittää, että tilanteessa ei ole kritisoitavaa?

Ystävällisin terveisin,

Jukka (joka muuten äänesti naisoletettua)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olikohan Hamlet muuten olemassaolo-oletettu (Ollako, vai eikö olla; siinä pulma!)?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vihreän feministimiesoletetun ärähdys oletetusti pelästyttää kaikki vihreäoletetut. Hyttysen karjuntaa muistuttava saundi saa kenellä tahansa suolen toimimaan.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Älähän nyt Majuri. Kirjoittaja pohtii ihan todellisia asioita. Kuten yllätystään tulevan eduskuntaryhmän naishegemoniasta ja sitä, mitä viestiä vihreä liike tällä signaloi (joo, oli ihan pakko). Jos itse olisin vihreä mies, olisin yhtä lailla kummissani.

Eli vaikka ovatko naiset omineet kokonaan ympäristönsuojelun itselleen? Se ei olisi hyvä asia. Kun oletettu Haavosto siirtyy syrjään ja Ohisalosta tulee pj, niin johtoon jää näillä näkymin Halmeenpää ja Liikanen ja arvatenkin vielä yksi nainen. 3-1. Tai sitten vihreät nostavat taktisesti 3. vpj:ksi miehen. Eurovaalit nimittäin kolkuttelevat jo ovella ja miehetkin pitäisi saada äänestämään vihreitä.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Hanna Halmeenpäällä tulee rotaatio täyteen, jolloin hän ei voi jatkaa varapuheenjohtajana.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämäkin juttu oli järjetön. Vaikka kaikki olisivat naisia se kysymys kuuluu kuinka moni on talousrealisti Soininvaaran malliin ja kuinka moni on, no, ufo?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Siinä vaiheessa kun yhteiskunnassa aletaan puhumaan sukupuolioletuksista meillä on liikaa aikaa ja liian vähän käytännön ongelmia.

Itse olen hetero, mies ja oikeistolainen valkoinen mies ja fanitan Trumppia. Mulle joiden feministien ulinat ovat kuin kärpäsen surinaa korvissa (Sinuhen sanoin)

Äänestin myös naista ja pidän heidän osallistumista yhteiskunnan pyörittämiseen itsestäänselvyytenä. Tosin äänestämäni nainen ei uhriudu "sorron" alla ja kohtelee meitä valkoisia heteromiehiä tasaveroisina muiden kanssa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ole mies ja pidä puolesi, feministiä sinusta tuskin koskaan tulee, vaikka kuvittelet.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mies ei voi olla feministi, mikäli et ole koditon ja pennitön, niin olet saavuttanut jotain ja se on sen syytä että olet mies. Ja saavutuksesi on naisilta pois.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"lasikatto alkaa rakentua toiselle oletussukupuolelle"

Mitä ihmettä lasikatto tässä yhteydessä tarkoittaa? Joutuvatko miehet vähempiarvoisina pidettyihin valiokuntiin tai pääsevätkö he hankalammin ministerinsalkkuihin kiinni, koska heitä on vähemmän? Vai saavatko he sen vuoksi pienempiä palkkioita?

Lisäksi käytät noita oletettu-termejä höpsösti.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Lasikatto tarkoittaa sitä, mitä se onkin eli näkyvää mahdollisuutta edetä ylöspäin, tässä nimenomaisessa tapauksessa kansanedustajaksi. Luulisin sinun tämän hyvin ymmärtävän.

Voisitko kertoa, miksi sinun mielestäsi käytän oletettu-termejä höpsösti?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei milään pahalla, tuo termi höpsösti, kuulosti todela höpsöltä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Höh, eikö tarkoituksesi ollut hassutella?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

"lasikatto alkaa rakentua toiselle oletussukupuolelle"

Kertoisitko tarkeemmin miloin tämä alkoi rakentumaan, itse en ole huomannut mitään poikkeamaa omassa elämässäni.

Tuskin kennkää tarvii tulla kertomaan, miten meillä eletään. Ei millään pahalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset