Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Ajatuksiani pedofiliasta ja muusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Monta kertaa saan kysymyksiä, jotka liittyvät pedofiliaan ja seksuaalisuuteen. Siksi kerron nyt omia näkemyksiäni.

Pedofilia

Pedofilia on traumaattinen asia. Ajatellen viatonta alaikäistä uhria, joka todennäköisesti ei ole kyennyt puolustautumaan mitenkään, ei tällaista voi mitenkään hyväksyä. Kenenkään lapsen ei tule joutua tilanteeseen, jossa tapahtuu aikuisen mielivaltaista törkeää toimintaa.

Pedofiilillä on silloin vaikeaa, kun tajuaa tekonsa vaikutuksen ja peruuttamattomuuden. Pedofilia on sairaus. Vankila ei poista sairautta, joten pedofiilin oikeus on saada tahdostaan riippumatonta tarvitsemaansa hoitoa.
Pedofiilinen taipumus

Henkilö, joka tunnistaa tällaisia piirteitä itsessään, on saatava hoidon piiriin, ennen kuin mitään ikävää tapahtuu. Henkilön on voitava ottaa yhteyttä asiallisesti hoitavaan tahoon.

Pedofiilirekisteri

Pedofiilirekisteri on tarpeellinen. Kuitenkin sen julkisuus voisi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi mahdollisesti parantuneelle ja myös tämän läheisille. Sama sukunimi voi aiheuttaa vaikeuksia monille.

Seksuaalinen hyväksikäyttö

Hyväksikäyttö on aina väärin, olipa sen törkeysaste ja tekotapa mikä tahansa. Niitä ei tule hyväksyä. Jopa kertairtosuhteet voivat olla tämän alle luettavissa, vaikka se olisikin vapaaehtoisuuteen perustuva kokemus.

Jokainen ihminen ansaitsee fyysisen koskemattomuuden. Sitä ei pidä loukata mitenkään.

t. Jukka

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Uppi Niskanen (nimimerkki)

Samaa mieltä. Mutta kun pedofiaksi aletaan luokittelemaan sellaisia "rikoksia", joissa 20-vuotias poika on ollut yhdynnässä 14-vuotiaan tyttöystävänsä kanssa, niin metsään mennään. Näitä juttuja on iltapäivälehdissä ollut.

Pedofilia on määritelmällisesti halua sellaista lasta kohtaan, joka ei ole sukukypsä. Ja tottakai se jo luonnon järjestyksen mukaan on perverssio.

Toinen asia sitten on se, mitkä perverssiot yhteiskunnassa hyväksytään? Vaikka muuta puhutaan, niin meidän (vanhojen) heterojen on hyvin vaikeata hyväksyä kaikkea mikä tänä päivänä tuntuu olevan muodissa.

Tehdään järkevästi ilman kiduttamista (nimimerkki)

Pedoilta pallit pois ja pahnoille. Win-win-tilanne koko yhteiskunnalle. Verorahaa säästyy, peto maksaa tekonsa hengellään, uhreja helpottaa kun peto on poissa ja petojakin pelottaa että jää monelta tekemättä temput.

Petri Nurminen

Täysin samaa mieltä kuin kirjoittaja. Yhtenä asiana mielestäni pitäisi pyrkiä kohti tuomioiden julkistamista. Yleensä tuomiot voisi julkistaa kun asianosaisten nimet ja tapahtumapaikat jätettäisiin julkistamatta - eli koko tuomiota ei yleensä ole tarpeen salata kuten nyt tehdään.

Nykyisin oikeus saattaa antaa tapauksesta selosteen tyyliin: X.X. käytti hyväkseen V ikäistä tyttöä. Hänet tuomittiin kk:n ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan eeee -euroa korvauksia sekä sakkoja.

Tuosta sitten ihmiset vetävät johtopäätöksen: tekijä on pedofiili, raiskannut alaikäisen lapsen. Vaikka totuus olisi vallan jotain muuta.

Väitän, että suuri osa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittuja on sellaisia miehiä jotka eivät tunne mielenkiintoa lapsiin vaan ovat syystä tai toisesta ajautuneet tilanteeseen joka on sitten tulkittu seksuaaliseksi hyväksikäytöksi.

Hyvä esimerkki, jossa kuitenkin selosteessa kerrottu mitä tapahtunut:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010031711313701_u...

Uppi Niskanen (nimimerkki)

Anteeksi ope!

"Pedofilia on määritelmällisesti halua sellaista lasta kohtaan, joka ei ole sukukypsä. Ja tottakai se jo luonnon järjestyksen mukaan on perverssio. "

Tietysti olisi pitänyt erottaa sivulause päälauseesta pilkulla. Tämän muistan ja häpeän, vaikka ikää on pian 60v.

Suksija (nimimerkki)

Kumma on, kun uskotaan, että pedodiilin voi ns. parantaa, mutta homoja ei.
Itse luulisin, että pedofiili paranee lopullisesti kuollessaan. Tietenkin pedofiili voi pidättäytyä teoistaan esim. rangaistuksen pelossa.

Uppi Niskanen (nimimerkki)

Eli tähän tapaan. Olen hengissä, mutta kuitenkin, elämä jatkukoon.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Paljon on "tarpeellisia" asioita joita ei voi toteuttaa. Olisi tarpellista saada pedofiilirekisterin hyödyt, mutta järjestelmän haitat ovat liian suuret sen toteuttamiseksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itse en ole pedofiilirekisterin kannalla, sillä ensinnäkin julkinen häpeärangaistus ei oikein istu suomalaiseen oikeuskäytäntään ja lisäksi tuo on ongelmallinen sekä väärien tuomioiden että nuorten välisen seksin suhteen. Lisäksi esimerkiksi Yhdysvalloissa on seksuaalirikollisrekisteri osaltaan johtanut siihen, että tuomitut syrjäytyvät täysin yhteiskunnasta, sillä kukaan ei esimerkiksi halua seksuaalirikollista naapurikseen. Ja pahimmillaan siitä on seurannut asunnottomuus ja työttömyyskierre ja lopulta kenties itsemurha.

Kyse on lopultakin siitä, mitä seurauksia rekisteristä olisi ja ainakin jotkut kokemukset moisesta muualla vihjaavat, että rekisteri saattaisi toimia tuomittujen elämän murskaajana riippumatta siitä kuinka vakava teko sitten onkaan ollut rekisteriin päätyvällä.

Matias Gerlich

Olen samaa mieltä. En kannata rekisteriä. Perustelusi ovat asialliset.

Pidän pedofiliaan niin vaikeana, todennäköisesti jopa synnynnäisenä sairautena (aivovaurio?) että sitä on jokseenkin mahdotonta edes "saada aisoihin". Parasta olisikin että sairauden ympärillä liikkuva hysterisointi päättyisi. Aivotutkimuksen tuloksia:

http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#pedofilia

"Journal of Psychiatry Researchissa vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan pedofilia saattaa olla yhteydessä aivojen niin sanotun valkoisen aineen vajaukseen. Valkoinen aine helpottaa hermoimpulssien liikennettä, ja sen puute johtaa oletettavasti siihen, että pedofiileillä yhteydet seksuaalista kiihottumista käsittelevien aivoalueiden välillä ovat puutteelliset. Näin pedofiilit eivät erottaisi sopimatonta seksuaalikohdetta soveliaasta. "

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Tarkoitan, että rekisteri sopisi lähinnä vain poliisin virkakäyttöön.

Ville (nimimerkki)

"Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tarkoittaa seksuaalisia tekoja, joita aikuinen tai uhria vanhempi lapsi kohdistaa suojaikärajaa nuorempaan lapseen tai nuoreen." -Wikipedia

"Pedofilia on määritelmällisesti halua sellaista lasta kohtaan, joka ei ole sukukypsä." -Uppi Niskanen

Tässä ei saa käyttää yhtäläisyysmerkkiä. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäyttäjistä vain hyvin pieni osa on pedofiilejä. Pedofiileistä vain hyvin pieni osa on lapsen seksuaalisia hyväksikäyttäjiä.

Pedofilia on perversio. Sairaudesta voidaan puhua vain jos merkittävästi haittaa elämää. Pedofiili ei ole rikollinen ellei hän ala hyväksikäyttää lapsia. Kaikeksi onneksi netti nykyään tekee mahdolliseksi pedofiileille toteuttaa seksuaalisuuttaan ketään vahingoittamatta. En kannata pakkohoitoa pedofiileille sillä uskoisin että himot on valtaosalla hallittavissa. Esimerkiksi moni normaali mies voi joutua elämään hyvinkin pitkiä aikoja ilman seksiä. Se on toki tuskallista mutta vain hyvin pieni osa alkaa sen johdosta raiskaamaan.

Pedofiilirekisteristä en osaa sanoa. Ainakaan siihen eivät kuulu suojaikärajaa vuodella tai parilla rikkovat henkilöt. 15-vuotiaat, eli kehittyneet tytöt eivät kiinnosta pedofiileja sen enempää kuin muitakaan miehiä. Kenties rekisteriin voitaisiin laittaa ne, joiden teot kohdistuvat ala-asteikäisiin tai nuorempiin.

Amerikkalaista sex-offender listaa johon voi joutua jopa jos 18-vuotiaana harrastaa seksiä 17-vuotiaan kanssa, en kannata.

Anileja (nimimerkki)

Kannatetaan. Rohkea mies olet!

Gagarin (nimimerkki)

#9: "Tarkoitan, että rekisteri sopisi lähinnä vain poliisin virkakäyttöön."

Seli seli... poliisilla on jo käytössään moiset rekisterit. Nyt puhutaan nimenomaan julkisesta rekisteristä, joka aiheuttaa vääjäämättä kaikki ne ongelmat, joista on puhuttu. Kaikki alaikäisten hyväksikäytöstä tuomitut kun eivät todellakaan ole ympäristölleen vaarallisia, vaan osassa tapauksista heidän tekonsa on tullut tuomituksi vain tiukkatulkintaisen juridiikan vuoksi. Esimerkiksi juuri ne nuorten seurustelusuhteet, ym...

Yleensäkin pitäisi erottaa toisistaan varsinainen pedofilia, eli mieltymys lapsiin, jotka eivät ole sukukypsiä, ja toisaalta sitten juridinen pedofilia, eli kenen tahansa suojaikärajaa nuoremman kanssa harjoitettu seksuaalissävytteinen aktiviteetti. Jälkimmäisessä tapauksessa on aivan oikein ja perusteltua, että tuomioiden tasoon vaikuttaa uhrin mahdollinen oma halukkuus lieventävästi.

Rationaalisesti ajatellen todellinenkin pedofiliasuuntautuneisuus on kuitenkin yhtä lailla riippumaton pedofiilista itsestään kuin toinen perverssio (tai sairaus) -homoseksuaalisuus. Homokin voi raiskata tai hyväksikäyttää toista ihmistä, mutta siitä huolimatta ei yleensä katsota tästä tosiseikasta johtuen kohtuulliseksi tuomita kaikkia homoja mahdollisina hyväksikäyttäjinä. Ei myöskään sanota, että havaitessaan itsessään homoseksuaalisia taipumuksia yksilön pitäisi välittömästi hakeutua hoitoon. Todennäköisesti suurin osa pedofiileista ei milloinkaan toteuta fantasioitaan.

JST (nimimerkki)

Taitaa vihreillä olla pedifiilikortti kaapissa?

Julkinen rekisteri suojelisi viattomia lapsia, joka on tärkeämpää kuin pedofiilien tietosuoja.

Oikeusministeriö hoitaa ??

Gagarin (nimimerkki)

#13: "Julkinen rekisteri suojelisi viattomia lapsia, joka on tärkeämpää kuin pedofiilien tietosuoja."

Kaikkien viattomien suojelu on tärkeätä. Et varmaan itsekään haluaisi joutua kyseiselle julkiselle listalle vain siksi, että lapsien suojelu on tärkeää ja sinun maineesi suojelu on vähemmän tärkeää. Esimerkiksi jos joku vihamiehesi kantelisi poliisille, että olit todistetusti suudellut 18-vuotiaana viikkoa vailla 16-vuotiasta tyttöystävääsi.

Jelly (nimimerkki)
Petri Nurminen

Suomen lain mukaan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ei ole jos alle suojaikärajan kanssa oleva ei ole merkittävästi vanhempi eikä "seksikumppanien" henkisessä tasossa ole merkittävää eroa.

Esim. #14 esimerkki 18 vuotias suutelisi 15-vuotiasta, ei ole Suomen lain mukaan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä jos kyseessä on seurustelusuhde. Ja saavat jopa ihan kunnon seksiäkin harrastaa ilman pelkoa tuomiosta.

Sen sijaan lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tuomioita on rapissut tietojeni mukaan mm. siitä, että nelikymppinen mies (en minä) on halannut 15-vuotiasta tyttöä. Samoin on tuomittu aftaa poskessa kielellä liponut ns. suihinottoeleen tekemisestä alle 16-vuotiaan nähden. Voidaan vaan miettiä, että jos noissakin tapauksissa olisi lehdessä nimi ja tieto, että N.N. on tuomittu... ilman selostusta tapahtumasta, niin mikä olisikaan kansan reaktio?

Kipling (nimimerkki)

Eikös joku afrikkalainen kunnanvaltuutettu vihreiden listoilta syylistynyt pedofiiliaan vähän aikaa sitten ?

Petri Nurminen

Tällaisissa tapauksissa (6-vuotiaan hyväksikäyttö koulussa):
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010090212283161_u...

Pitäisi myös lasten vanhempia vastuuttaa kun ovat noin pahasti epäonnistuneet kasvatuksessa - ja missä on ollut koulun valvonta?

Ville (nimimerkki)

"Suomen lain mukaan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ei ole jos alle suojaikärajan kanssa oleva ei ole merkittävästi vanhempi eikä ”seksikumppanien” henkisessä tasossa ole merkittävää eroa."

Ikäsyrjintää. Feministit yrittävät lyödä kiilaa korkeinta seksuaalista valtaa käyttävien miesten ja naisten (30-40v. hyvätuloiset ja -asemaiset miehet sekä nuoret ja kauniit naiset) väliin. Tämä siksi että näillä parhaat päivänsä nähneillä naisilla olisi mahdollisuuksia näihin menestyneimpiin miehiin.

Pegu (nimimerkki)

Mitä mieltä Jukka on, kun oma kuvasi ilmestyy pedofiilirekisteriin? Tosin parin kuukauden päästä tulee ilmi, että kuvasi oli siellä virheen takia - et ollutkaan ollut yhdynnässä sen 10-vuotiaan pojan kanssa, joka niin väitti.

Menee tovi, ennen kuin saat maineesi palautettua, jos koskaan. Rekisterin haitat ovat mielestäni paljon suuremmat kuin oletetut hyödyt.

Seuraavaa ajatuksenjuoksuasi en oikein ymmärrä:
"Seksuaalinen hyväksikäyttö: Jopa kertairtosuhteet voivat olla tämän alle luettavissa, vaikka se olisikin vapaaehtoisuuteen perustuva kokemus."

Eli jos mielestäsi seuraavana aamuna hieman kaduttaa, siitä vaan rikosilmoituksen tekoon seksuaalisesta hyväksikäytöstä! Susiruma / shakaali toiminta unohduksiin, nyt saa tehdä rikosilmoituksen rumasta naisesta joka on käyttänyt sinua seksuaalisesti hyväksi...

Gagarin (nimimerkki)

#16: "Suomen lain mukaan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ei ole jos alle suojaikärajan kanssa oleva ei ole merkittävästi vanhempi eikä ”seksikumppanien” henkisessä tasossa ole merkittävää eroa."

Juuri tuo "merkittävä" -käsite tekee lain tulkinnasta veteen piirretyn viivan. Periaatteessa koko suojaikärajakäsite on asetettu siksi, että määriteltäisiin mikä on merkittävää ja kuinka vanha on tarpeeksi vanha, koska johonkinhan se raja pitää vetää. Ei ajokorttiakaan saa päivääkään alle 18-vuotias, vaikka sitä periaatteessa voi pitää naurettavana, että kellon viisarin heilahtaminen tiettyyn kohtaan aiheuttaa muutoksen laillisuuden suhteen.

Loogista siis olisi, että laissa ei olisi mitään tulkinnan varaa, vaan rikostuomio langetettaisiin tiukasti ikärajojen mukaisesti tai sitten, että mitään ikärajoja ei määriteltäisi, vaan oikeusistuin saisi tykönään harkita tapahtuneen teon luonteen perehdyttyään kaikkiin yksityiskohtiin. Shariaoikeusistuimet toimivat pitkälti tämän jälkimmäisen käytännön mukaisesti.

paappa (nimimerkki)

Niin juuri kuin sanottu. Nykylain mukaan 80-vuotias ei ole pedofiili jos harrastaa seksiä 16-vuotiaan kanssa vaikka vuodesta toiseen. Eikä myöskään syyllisty lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Mutta jos 25-vuotias menee sänkyyn 15-vuotiaan kanssa niin se on lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja pedofiilin leima on selvä, eikä edes tarvita sitä seksiä.

Tosin on niitäkin maita joissa 80-vuotias mummo saa antaa 14-ikäiselle pikkupojalle ja homma on laillista. Suomessa ei.

Ahmad (nimimerkki)

Suomessa asuu paljon ihmisiä, jotka pitävät esikuvanaan miestä joka 52-vuotiaana yhtyi yhdeksänvuotiaaseen pikkutyttöön, ja lisää on tulossa. Aika sairasta vai mitä Jukka?

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Marko Kivelä: "Lisäksi esimerkiksi Yhdysvalloissa on seksuaalirikollisrekisteri osaltaan johtanut siihen, että tuomitut syrjäytyvät täysin yhteiskunnasta, sillä kukaan ei esimerkiksi halua seksuaalirikollista naapurikseen. Ja pahimmillaan siitä on seurannut asunnottomuus ja työttömyyskierre ja lopulta kenties itsemurha."

Ei sillä niin olisi väliä, jos seksuaalirikollinen syrjäytyy tai vaikka tappaisi itsensä. En oikein ymmärrä tätä huolenpitoa näistä niljakkeista. Olisivat koreesti alusta alkain.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

#24
Uskot siis oikeuden erehtymättömyyteen. Harvinainen ominiasuus näinä päivinä. Valitettavasti etenkin pedofiilirikoksien suhteen näyttäisi siltä, että kovin moni syytön on tuomittu erilaisten innokkaiden pedofiilienmetsästäjien toimesta - on jopa viitteitä tapauksista riitaisan eron yhteydessä on käytetty tekaistuja pedofiilisyytöksiä. Mutta nämä aikaa myöten syyttämäksi osoittautuneet eivät kai sitten merkitse mitään. Riittää että syylliset(kin) saavat leiman ja rangaistuksen.

Matias Gerlich

Erityisen paljon tapauksia on ns. avioeroperheissä. Syyttömiä syytettyjä on heissä paljon.

Todennäköisesti juuri hysterisointi on luonut otollisen ilmapiirin lähes noitavainoa muistuttavaan tilanteeseen.

Sakarias (nimimerkki)

Kysehän on lähinnä lynkkauslistasta, jos puhutaan nimenomaan julkisesta ja julkaistavasta listasta.

Rikosrekisteriote tarkistetaan kaikilta lasten ja nuorten kanssa työskenteleviltä asiantuntijoiden toimesta ja se riittäköön.

Mitä tulee tuohon käsitteeseen pedofilia, niin varsin usein sitä käytetään lasten seksuaalisen hyväksikäytön synonyyminä, vaikka kyse on nykyisessä kulttuurikontekstissa parafiliasta eli seksuaalisesta kohdehäiriöstä.

Pedofiliahan tietysti vetoaa tunteisiin, myy lehdet ja kerää huomion - kutenka tuollaisilla navanalusille pääosin sijoittuvilla jutuilla on yksinkertaisen rahvaan kohdalla taipumusta tehdä. Siksi myös sen nimissä on kätevää ja käytännöllistä ajaa läpi monenlaisia enemmän ja vähemmän arveluttavia lakeja "kansan syvien rivien" kannatuksella.

En ole naiivi ja usko oikeuden erehtymättömyyteen, ihmisen rehellisyydestä ja erehtymättömyydestä puhumattakaan. En myöskään kannata julkisia listoja minkään muunkaan rikoksen suhteen - korkeintaan listoja, joita voivat tarkastella asiantuntevat ja vaitiolovelvollisuuden sitomat tahot.

Sakarias (nimimerkki)

...lisätään tuohon edelliseen vielä, että pahimpien ja sairaalloisten uusijoiden kohdalla tulisi harkita pakkohoitoa vapauden ehtona - ehkä jopa lääkehoitoakin. Asia liittyy oleellisesti noihin vapautettavien vankien vaarallisuusarviointeihin.

Kari Hurtta (nimimerkki)

#26: (Kommenttisi on vielä odottamassa arviointia.)

Laitan osan sisällöstä uudestaan ilman linkkejä.

Jukka Väisänen #0:

Hyväksikäyttö on aina väärin, olipa sen törkeysaste ja tekotapa mikä tahansa. Niitä ei tule hyväksyä.

Kaikki hyväksikäyttö ei ole hyväksikäyttöä.

Anu Suomela
Tieteellistä tutkimustietoa lapsen seksuaalisesta
hyväksikäytöstä ja hyväksikäytön muistoista

toteaa

USA:ssa esitetään tilastoja, joiden mukaan 25%:a ja jopa 64%:a tytöistä joutuu seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Näissä tilastoissa on hyväksikäytöksi laskettu mm. vanhemman näkeminen alastomana. Näin suuret luvut ovat aiheuttaneet hysterisoitumista joka puolella länsimaissa, ja hyväksikäyttöä nähdään siellä missä sitä ei ole.

Kun vanhemman näkeminen alasti on hyväksikäyttöä, niin jokainen vanhempi Suomessa on hyväksikäyttäjä. Käymmehän yhdessä saunassa viikottain.

Toimituksen poiminnat