Aikuisvihreitä ajatuksia Yhdenvertaisuuden puolesta

Pekka Haavisto edistäisi inhimillisyyttä presidenttinä

Päättyneenä lauantaina huomasin kyynelehtiväni kaksi kertaa. Olin aamulla Turun Varissuolla mukana Pekka Haaviston vaalitapahtumassa, jonne Pekka saapui puhumaan. Pekka on asiallinen ihminen, mutta ei missään nimessä tylsä. Erityisesti minua sykähdytti se, miten Pekka puhui vammaisista ihmisinä ja kohtaamisestaan Kemissä toisen kierroksen alussa, jolloin hän tapasi 17-vuotiaan pyörätuolissa istuvan tytön, joka mietti omia mahdollisuuksiaan elämässä (kannattaako käydä lukio loppuun, haaveilla oikeustieteen yliopisto-opinnoista ja työelämästä). Pekka oli oikeasti sitä mieltä, että näin kannattaa tehdä. Tunsin, että Pekka puhui sydämellään. Harva poliitikko muistaa muistuttaa, että meillä vammaisilla on ihmisarvo ja ihmisoikeudet siinä missä muillakin.

Toisen kerran kyyneliä vuodatin siksi, kun kävin Turun keskustan kauppakeskus Hansassa, jossa näin yhden pyörätuolissa istuvan nuoren naisen. Hän oli laittanut säärtensä eteen kannanoton Pekan puolesta vammaisten ihmisten vuoksi. Jututin häntä ja hän kertoi omasta elämästään. Hänellä oli myös henkilökohtainen avustaja. Kiitin naista ja kiitin myös avustajaa. Kun lähdin pois, tulivat kyyneleet, sillä minusta oli erityisen hienoa, että joku jaksaa muistuttaa todellisuudesta ohikulkijoita. Yhteiskunnassamme moni jää vaille ääntä ja siksi senkin eteen on tehtävä työtä.

Pekan sanoma on selvä. Hän haluaa presidenttinä Suomen, jossa kaikilla on hyvä olla. Tällainen inhimillinen, kaikkia osallistava asenne on sitä, mitä Suomi nyt tarvitsee. Se asenne on näkynyt hänen työssään aikaisemminkin. Voidaankin miettiä, mikä arvo tällä olisi valtioiden välisissä suhteissa. Todennäköisesti se olisi positiivinen asia, joka huomattaisiin laajasti maailmalla. Se olisi kilpailuvaltti Suomen eduksi. Pekka Haavisto olisi presidenttinä maallemme inhimillinen esimerkki.

Elämänkoulu muokkaa jokaisesta omanlaisensa persoonan. Pekka on selviytynyt varsin erinomaisesti kampanjansa aikana vastaan tulleista asiattomuuksista. Eikö tämä osoitakin tiettyä kypsyyttä ja inhimillisyyttä, jota tarvitaan presidentin tehtävissä?

Vaalihuoneistot avautuvat noin kuuden tunnin kuluttua. Inhimillinen valinta on numero 2. Itse sen kirjoitin jo ennakkoäänestyksen aikaan. Kirjoitathan sinäkin sen saman?

t. Jukka

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Pekan sanoma on selvä. Hän haluaa presidenttinä Suomen, jossa kaikilla on hyvä olla."

Ja tätäkö Niinistö vastustaa?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen
Kaisa Jalis

Niinistön ja Kokoomuksen politiikka ei edusta tätä. Kokoomukselta muut puolueet joutuivat KIRISTÄMÄÄN että hallitus muodostuu, jos Kokoomus suostuu korottamaan
- opintorahaa
- perusturvaa

Niinistö alkoi tukea Hurstin toimintaa vasta, kun hävisi Haloselle 2006 jälkeen. Kampanjatoimisto huomasi, että Niinistön julkisuuskuva on ahne, joten täytyy korjata asia.

Tulisiko opiskelijoiden ja yksinhuoltajien jatkaa huoraamista, jotta kokoomuslaisilla äijillä olisi tulevaisuudessakin varaa valita maksullista seksiä valkatessaan?

Niinistöhän tukee romanialaisia köyhiä kerjäämässä antamalla näille ropoja, kun Haavisto laittaisi romanialaisten asiat kuntoon heidän kotonaan. Niinistölle kerjäläiset kaduilla ovat ok.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Niinistöhän tukee romanialaisia köyhiä kerjäämässä antamalla näille ropoja, kun Haavisto laittaisi romanialaisten asiat kuntoon heidän kotonaan. Niinistölle kerjäläiset kaduilla ovat ok."

Ja miten ropojen antamien muka tarkoittaa sitä että ei halua laittaa asioita kuntoon heidän kotonaan?

Tässä kohtaan huomasin että Haavisto muuten vastustaa avustustyötä tekeviä järjestöjä, jotka Suomessa tekevät lahjoituksia niin työttömille kuin opiskelijoille ja auttavat missä milloinkin, koska valtion pitää kaikki hoitaa.
Taidan noudattaa vinkkiä ja jättää kaikkien avustustyötä tekevien järjestöjen tukemisen pois listoiltani.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kaisa Jalis: "Kokoomukselta muut puolueet joutuivat KIRISTÄMÄÄN että hallitus muodostuu"

Ai että oikein joutuivat kiristämään. Voi ressukoita. Se oli varmaan ihan kamalaa, kun oma moraali tietysti sanoo, että kiristäminen on väärin, mutta oli pakko koska oli pakko.

"Tulisiko opiskelijoiden ja yksinhuoltajien jatkaa huoraamista,"

Jatkaa? Kuinkahan suuri osa nykyisistä opiskelijoista tai yksinhuoltajista tällä hetkellä huoraa? Onko luku järkevää ilmaista promilleina vai tarvitaankohan siihen pienempiä mittayksiköitä?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Hyvä huomio, Tuomas. Tuossa artikkelissa voisi muuttaa Pekka Haaviston tilalle Sauli Niinistön ilman, että artikkelin oleellinen sisältö tai totuusarvo muuttuisi mitenkään.

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

"Pekan sanoma on selvä. Hän haluaa presidenttinä Suomen, jossa kaikilla on hyvä olla".

Miten Pekka suhtautuu maaseudun ihmisiin, jotka pyrkivät elämään omavaraisesti?
Pitääkö turvautua kansalaistottelemattomuuteen, jotta se olisi mahdollista?

Lue seuraava linkki, niin tiedät, mistä nyt on kyse!
http://jope58.puheenvuoro.uusisuomi.fi/96551-onko-...

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Ymmärtääkseni Pekka suhtautuu heihinkin inhimillsesti ja toivottaa kaikki tervetulleiksi keskusteluun.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olen kaivellut Pekka Haaviston mielipiteitä ja sanomisia. Olen myös ollut kiinnostunut hänen taustaryhmistään. Eihän kukaan ehdokas ole irti mistään. Suomen tulevaisuuden kannalta jo Haaviston mielipiteet saati tausta ovat kammottavia suoraan sanoen. Niiden epätodellisuus ja hirvittävyys seurauksineen ovat vertaansa vailla.

Presidentillä ei sinänsä ole enää kovin suuria valtaoikeuksia, mutta niitä on kuitenkin jäljellä. Kauhulla ajattelen esimerkiksi sitä, että presidentti Haavisto nimittäisi vaikka Tuija Braxin korkeimpaan oikeuteen. Brax on kaikkien aikojen huonoin ja kallein oikeusministeri.

Ilman sarvia ja hampaita täysin asiallisesti on mietittävä myös Haaviston homoutta Suomen kannalta kansainvälisissä yhteyksissä. Selvää on, että pienen pieni Suomi ei voi muuttaa maailmaa vaikka haluaisi. Tosiasia on, että valtaosissa maailman maissa homous ei ole positiivinen asia vaan päinvastoin. Siis Haaviston homous ei ainakaan auta Suomea mitenkään, vaan enemmänkin päinvastoin.

Haaviston tukijat eli taustajoukot ovat olleet uskomattoman suvaitsemattomia. Tällainen tavallinen tallaaja ei aina oikein olisi uskonut tuota törkkymöykkyjuttuja.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Olemme eri mieltä asioista. :)

Markku Talikka

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, ihan itkua pukkaa.

Timo Härtsi

Niinpä niin. Veit monta ääntä Haavistolta tällä blogilla. Juu ja äänestin Haavistoa.

Eiköhän tämä Haaviston presidenttiys kaatunut kannattajiin, Ultra Bra ja sun muut hörhöt veivät Haaviston mahdollisuudet. Joten iso kiitos teille Urpoille, vedän kättä lippaan.

Timo Härtsi

Nyt ei ollut Jukka vihertuuletuksen aika. Jokaisen vihreän pitää pysyä visusti kaapissa vihreytensä kanssa. Kaikki vihreys mikä liitetään Haavistoon on pois äänissä.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Harmi, harmi: kaikki jatkuu entisellään. Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät ja luontoa kuormitetaan yhä enemmän.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Tai ehkäpä se muutos tulee sittenkin.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Haluan uskoa siihen. Jari Tervo määritteli upeasti ihmisarvoisen elämän:" Ihminen elää ihmisiksi, kun hän saa sorrottomassa arjessa auttaa pieniä ja heikkoja". Pitäisi vain pystyä takaamaan kaikille mahdollisuus sorrottomaan arkeen!

Aku Ankka

Minäkin toivon, että muutos tulisi! En ole ihan kaikesta blogisti Jukan kanssa ollut ihan yhtä mieltä, mutta tästä olen, ja näen Pekassa uuden mahdollisuuden kehittää tätä maata terveeseen suuntaan. Nyt olemme syöksykierteessä kohti helvettiä, jossa kansa kurjistetaan kuoliaaksi ja kaikkea tätä muka vaatii mahtava, uusi jumalamme, jonka nimi on "Talous."

Niinistö olisi vanhan jatkoa, eli samaa porukkaa, kuin Katainen, Urpilainen jne.

Suomalaisilla on jo nyt Länsi-Euroopan surkein elämisen taso, emmekä me ole sitä ansainneet. Me olemme aina olleet ahkeria ja säntillisiä. Joku muu on varastanut rahamme, jotakin muuta kuin meitä itseämme varten meitä myös verotetaan kuoliaaksi jne.

Jukka, kirjoitit "meillä vammaisilla" - suo anteeksi, en tiennytkään, onko Sinulla itselläsikin joku terveysongelma? Taistelet hienosti, sitä ei mitenkään huomaa!

Käyttäjän IlkkaKakko kuva
Ilkka Kakko

"Suomalaisilla on jo nyt Länsi-Euroopan surkein elämisen taso".... ja mihinkähän tämä väittämä perustuu.

Jos se on henkilökohtainen kokemuksesi siellä pääkaupunkiseudulla, niin muuta maalle. Myy kallis pääkaupunkiseudun asuntosi ja osta talo vaikka Sotkuman kylästä. Maksa loput lainasi pois ja silti saat hienon talon järven rannalta tai välittömästä läheisyydestä ja rahaa voi jäädä vielä säästöönkin. Opettele kalastamaan, käy sienessä ja marjassa, täällä on loistavat sieni-, marja- ja kalapaikat kävely / soutumatkan päässä. Hiilijalanjälkesi pienenee, saat lähi/luomuruokaa halvalla ja jopa taiteellinen ispiraatiosi voi kukoistaa täällä hiljaisuudessa valkoisten hankien keskellä. Täältä päin tarkasteltuna tuo väitteesi Länsi-Euroopan surkeimmasta elämisen tasosta on suorastaan lapsellinen

Aku Ankka

Ymmärrän, ja olet oikeassa - pääkaupunkiseudulla on kamalaa. Mutta monen on pakko asua täällä töiden vuoksi. Itselläni taas vaikuttaa, että olemme monikulttuurinen perhe, kotikielenä englanti, eikä kansainvälisiä kouluja kasva ihan joka oksalla.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Richard, kerron tässä nyt vammani:
1. Oikea käteni on proteesi, käsivartta on kyynärnivelen loppuun asti.
2. Vasemmassa kädessäni on pikkuvikoja. Sormet ovat virheasennoissa, kämmenestä puuttuu lihas ja käsivarresta toinen ojentaja.
3. Kuuloni on alentunut ja olen saanut kuulokojeenkin alentuman vuoksi.
4. Puheen tuottamisessa on mekaanisia ongelmia. S-kirjaimen lausumisen yhteydessä ilmavirta tulee vasemmanpuoleisesti. Eräs lääkäri väitti minulla olevan dysartrian.

Jouni Hölttä

Yksinkertaisia äänestäjiä vedätetään tunteita liikuttavilla lupauksilla. Huomenna voi sitten vaikka itkeä, että ne oli vain puhetta.

Atte Virtanen

"Hän haluaa presidenttinä Suomen, jossa kaikilla on hyvä olla."

Minua ei politiikassa oikeastaan juurikaan muut asiat kiinnosta kuin lapsen oikeudet. Haavisto kannattaa homoavioliittoa, jonka suurimpana vaikutuksena olisi se, että lapselle kirjattaisiin lopullisesti lainmukaisesti isäksi mahdollisesti lesboäidin kumppani, eikä biologista isää (kuten allekirjoitettu lasten oikeuksien sopimus seitsemännessä artiklassaan vaatii, biologisuus tulkintamanuaalista ja "as far as possible" alkuperäiskielellä).

Haavisto ei kannata Suomea, jossa lapsella olisi hyvä olla. Niinistö kannattaa.

Lisäksi Haavisto kannattaa täysin ääliömäisesti naiskiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin ja esimerkiksi vastustaa ydinvoimaa, joka tuottaa eniten kilowattitunteja per uhrattu ihmishenki odotusarvollisesti. Tässä siis Haaviston todellisia mielipiteitä tasa-arvosta sekä ihmisen elämän arvosta.

Käyttäjän Holmes kuva
Jens Fogelholm

" Inhimillinen valinta on numero 2. " - Onko Sauli sitten epäinhimmillinen? No jos näin on tulet kovasti pettymään seuraavat, vähintään 6, toivottavasti 12 vuotta.

60% Niinistö
40% Haavisto

Oma veikkaus.

Kaisa Jalis

Suomessa materialismi ja itsekkyys siis voittavat.

Suomen henki on kuollut. Suurtappio.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

No ainahan voidaan yrittää velaksi elää,jos se tie on parempi.

Kaisa Jalis

Ei tarvitse velaksi elää, kun laitetaan suurpääoma jakamaan saldoaan tasaisemmin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Kaisa Jalis

"Ei tarvitse velaksi elää, kun laitetaan suurpääoma jakamaan saldoaan tasaisemmin."

Sosialismi olkoon tiemme.

Näihin suurpääoman luokkaan kuuluu myös eläkeyhtiöt joten jotta tuo haluamasi jako tulisi toteutumaan on pakko myös leikata tulevaisuuden eläkkeitä.

Oletko sitä mieltä että tuolta suurpääoman sektorilta saadaan vuosittain noin 10 miljardia? itse hieman epäilen

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Pieni toivonpilkahdus jatkossa kuitenkin on: vihreiden ja vasemmiston ajama perustulo. Oikeiston vanha reseptihän tuloerojen kasvun vähentämiseksi on masentava: lisää rahaa rikkaille, niin köyhätkin hyötyvät. On nähty miten se toimii...

Lauri Korhonen

On nähty miten lisää rahaa rikkaille toimii: rikkaat maksavat euromääräisesti enemmän veroja.

Perustulo tuskin poistaisi kateuttasi.

Samalla tavalla ellei enemmänkin rikkaat edelleen harrastaisivat verosuunnittelua saisivat optioita ja nauttisivat pääomatuloista. Perustulon lisäksi siis.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Perustulo riittäisi, kiitos! Sen päälle voisi sitten vaikka tasaprosentilla tienata ihan niin paljon kuin sielu sietää.

Lauri Korhonen

En toivo presidenttiä jonka mielestä Suomessa kaikilla on hyvä olla.

Haluan presidentin joka haluaa että Suomessa kaikilla suomalaisilla on hyvä olla.

Turistien paapomiseen on muut viranomaiset. Ei Tasavallan presidentti.

Siksi Niinistö (6).

Lauri Korhonen

Asiaa voi miettiä myös näin:

Haluatko että sinua arvostetaan

a) vammaisuutesi takia

b) ihmisenä?

Niinistö (6) tuntuu arvostavan ihan jokaista suomalaista - vammasta tai sen puutteesta riippumatta.

T Lintula

Sanoit, että itkit kun näit vammaisen pitävän Pekka Haaviston kylttiä...

Voi pyhä jysäys! Jos olisin itse vammainen loukkaantuisin tällaisesta kirjoituksesta. Jos pitäisin Sauli Niinistön kylttiä haluaisin, että puhumme politiikasta emmekä minusta ja että kyltti varmasti näkyy.

Olen keskustellut kymmenien pyörätuolilla liikkuvien kanssa (synnynnäinen vamma, lihasrappeumatauti ja muu onnettomuus) tai lievemmin liikuntavammaisten (CP-vamma) kanssa eikä sääliminen ole käynyt kyllä ensimmäisenä mielessä.

Vai pitäisikö sääliä seuraavissa heavy-festareissa sitä korkeissa punaisissa piikkareissa, verkkosukkahousuissa, korsetti yllään pyörätuolissa istuvaa naista, joka istui saman pöydän äärellä drinksua juomassa? Veikkaan että tulisi nyrkistä päin näköä, jos yrittäisin liikaa "empatiaa".

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Ne kyyneleet tulivat siksi, että suuri osa meistä vammaisista ei jaksa yrittää tässä yhteiskunnassa enää taistella ja liikutuin siksi, että tuo nainen oli nähnyt vaivaa paremman maailman saavuttamisen puolesta. Meistä vammaisista moni on alistunut.

Eila Jokimaa

Pekka Haavisto voisi puolestani jatkaa ihmisoikeus -ja ympäristötyötään niillä törkeillä liksoilla, joilla on ennenkin jaksanut taistella paremman maailman puolesta. Sauli Niinistö taas löytää juristina jostain EIBstä tai jostain ihan loistoduunin, jossa voi taas omalta osaltaan olla tuhoamassa ympäristöä ja heikentämässä ihmisoikeuksia köyhissä maissa, törkeillä liksoilla totta kai. Miksi makuuttaa näitä kahta pätevää herrasmiestä maan korkeimman sosiaalipummin paikalla etenkin näin tiukkoina aikoina, kun pitää muutenkin säästää kaikesta?Mielestäni se on Niinistön arvomaailmaa vastaan ja Haavistokin on kyllä pärjännyt ilman presidentin titteliä tai muitakaan titteleitä tähän asti elämässään. Minun mielestäni meidän suomalaisten pitäisi kaikkien rohkeasti katsoa tulevaisuuteen ja lopettaa presidentti-instituutio kalliina ja tyhänpäiväisenä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset